ale raczej Turboli nie dadzą
24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Gdyby Turbo było supportem to dla mnie byłby skład marzeń.Dwa ulubione zespoły
Behemoth - ale by jajca były...
mic7 pisze:Gdyby Turbo było supportem to dla mnie byłby skład marzeń.Dwa ulubione zespoły![]()
Turbo-jestem za.
W Poznaniu nie ma ziemniaków tylko pyryWICKER MAN pisze:Rzycanie ziemniakami, Eddie z ziemniaków...
Wczoraj Deep Purple chyba nie zrobiło kompletu w wysłużonej Arenie.
Największym koncertem na jakim byłem w Poznaniu było Radiohead na Cytadeli - 40 k.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
z Berlina o wiele łatwiej "tluc" się po Polsce autostradka do Poznania niż do krajów które wymieniłeśwojteq pisze: Na Niemców to tak ostrożnie bym liczył bo po pierwsze maja u siebie festiwalowy występ, po drugie wszędzie wkoło (Luxemburg, Austria, Dania, Holandia, Szwajcaria, Francja) mają też występy i możliwe że będą woleli pojechać kawałek dalej np. do Holandii niż tłuc się po Polsce
Ile Ci tych Niemców przyjedzie? Dwa Helmuty, jeden Jurgen i Klaus. Trzeba liczyć na Polską publiczność a z tym może być różnie. Na stadion przy Bułgarskiej wchodzi ponad 40 tys fanów na koncerty. Jeśli będzie 25 k to będzie sukces.Kuki91 pisze:więc Niemcy na pewno też są czesciowym targetem tego koncertu
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Co do DP to statystyk nie znam, ale "na oko" to w jakiś 80% była pełna. DP akurat dość często są w PL, pomimo, że w Poznaniu ostatni raz w '96Emilio pisze: Wczoraj Deep Purple chyba nie zrobiło kompletu w wysłużonej Arenie.
Największym koncertem na jakim byłem w Poznaniu było Radiohead na Cytadeli - 40 k.
Dokładnie... za punkt wyjścia trzeba brać koncert na Gwardii w ramach "Somewhere...". Teraz ciśnienie jest dużo mniejsze, bo dwóch zeszłorocznych koncertach. Tym bardziej, że sporo imprez w tym roku już jest zaklepanych i ludzie mają spory wybór. A i trzeba pamiętać, że IM jada z tą samą trasą i część osób na pewno z tego powodu sobie odpuści ten koncert. Mityczne zmiany w setliście nie zachęcą kogoś do ponownego udziału w tej imprezie.Emilio pisze:Jeśli będzie 25 k to będzie sukces.
Nie sądzę też, żeby support miał jakieś wielkie oddziaływanie na frekwencję... tutaj bardziej skłaniałbym się do refleksji, że kluczowa będzie cena biletu.
www.MetalSide.pl
Jakby supportem był duży zespół, to by nie zaszkodziło!
Stawiam na coś Poznańskiego czyli Acid Drinkers lub Turbo 
-
Deleted User 2259
+1RALF pisze:Jakby supportem był duży zespół, to by nie zaszkodziło!
Litości...Emilio pisze:Stawiam na coś Poznańskiego czyli Acid Drinkers lub Turbo
Acid mnie nie interesuje, ale Turbo mogłoby zagrać. Lepsze to niż ostatni support czy made of hate. Zresztą ja zazwyczaj przychodzę tylko na główny koncert a support olewam (Ale do 'Turbo' mam sentyment to bym posłuchał)Invader pisze:Litości...
A Helga?Emilio pisze:Dwa Helmuty, jeden Jurgen i Klaus
Ja tam lubię koncerty Acid Drinkers, dla mnie git support. 
to chyba troszkę przeczy samemu sobie, zmiany nie zachęcą, brak zmian teżgumbyy pisze: IM jada z tą samą trasą i część osób na pewno z tego powodu sobie odpuści ten koncert. Mityczne zmiany w setliście nie zachęcą kogoś do ponownego udziału w tej imprezie.
Wiecie co (?) te rozważania z kategorii "(...) a jak to będzie" są w tym momencie BEZSENSOWNE! A może nie będzie tradedii (np. tylko 10k ludu) a może organizator zdawał sobie sprawę z wyzwania i przygotował się do sprostania wymogom imprezy, na ten moment to nawet nie wiemy jak będzie estrada ustawiona. równie dobrze może być tak, jak na Eltonie Johnie na duńskim Parken Stadion, gdzie stradę ustawiono vis a vis mniejszej trybunu i z góry ograniczono pojemność do 11 tysięcy...
Przeciez nikt zdrowy na umyśle nie pchałby sie w tarapaty finansowe, bo akurat IM maja w powazaniu, czy zagraja u nas dla 10, 15 czy 50k luda - ma być gaża i OK! To moze być cyniczne ale - tak jest. Jeszcze jedno - ile lat jeszcze pograją? Może z 6 - 7. Odwiedza Polskę po 2014 najwyżej dwa razy i to, że wróca do Wielkopolski jest nieprawdopodobne! Znów będzie Warszawa albo Łódź.
Poczekajmy trochę, w maju będziemy wiedzieć wiecej!
Przeciez nikt zdrowy na umyśle nie pchałby sie w tarapaty finansowe, bo akurat IM maja w powazaniu, czy zagraja u nas dla 10, 15 czy 50k luda - ma być gaża i OK! To moze być cyniczne ale - tak jest. Jeszcze jedno - ile lat jeszcze pograją? Może z 6 - 7. Odwiedza Polskę po 2014 najwyżej dwa razy i to, że wróca do Wielkopolski jest nieprawdopodobne! Znów będzie Warszawa albo Łódź.
Poczekajmy trochę, w maju będziemy wiedzieć wiecej!
Dlaczego Łódź niby?RALF pisze: ile lat jeszcze pograją? Może z 6 - 7. Odwiedza Polskę po 2014 najwyżej dwa razy i to, że wróca do Wielkopolski jest nieprawdopodobne! Znów będzie Warszawa albo Łódź.
Ja mysle ze bedzie Krakow Arena przy okazji trasy z nowa plyta
-
Drake
Też myślę, że będzie to Kraków Arena. Największa i najnowocześniejsza hala w Polsce na 15 tys. osób, więc z pewnością ją wykorzystają. Tym bardziej, że IM nie byli jeszcze Krk.
Przecież Ty tak rozważasz o kolejnych koncertach do ogłoszenia od paru lat.RALF pisze:Wiecie co (?) te rozważania z kategorii "(...) a jak to będzie" są w tym momencie BEZSENSOWNE!
Nie no... chodzi mi o zmiany typu: wraca "Wrathchild", "Halloweed..." czy "Run...". Bo pewno takie zmiany będą.Budziol pisze:to chyba troszkę przeczy samemu sobie, zmiany nie zachęcą, brak zmian teżgumbyy pisze: IM jada z tą samą trasą i część osób na pewno z tego powodu sobie odpuści ten koncert. Mityczne zmiany w setliście nie zachęcą kogoś do ponownego udziału w tej imprezie.
RALF - i Ty to piszesz?RALF pisze:Wiecie co (?) te rozważania z kategorii "(...) a jak to będzie" są w tym momencie BEZSENSOWNE!
www.MetalSide.pl