Zespół oceniam na 10 , nie ma bata
Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Death
Death dobry klasyczny Death metal , i teraz tak , fajny zespół , moje ulubione płyty - Symbolic i The Sound of Perseverance , Chuk tam wymiata 
Re: Death
Chuck to jeden z geniuszy gitarowych, wspaniała muzyka, nie potrafię się nudzić słuchając tego zespołu.
Ciekaw jestem jak brzmieliby teraz, z lepszym, klarowniejszym brzmieniem niż w latach działalności Death. To byłaby miazga (i tak jest!)
Ciekaw jestem jak brzmieliby teraz, z lepszym, klarowniejszym brzmieniem niż w latach działalności Death. To byłaby miazga (i tak jest!)
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Pierwsze 3 albumy to po prostu lektura obowiązkowa nie tylko w death metalu ale metalu ogólnie. Osobiście najbardziej cenię właśnie sobie ten najstarszy okres, ze wskazaniem na Leprosy szczególnie. Potem różnie- Human do odświeżenia, Individual Thought Patterns bardzo lubię, bo swego czasu niesamowicie się jarałem tym albumem i choć już nie klęczę przed nim jak dawniej, to mam o nim jak najlepsze zdanie i zawsze chętnie wracam. Symbolic też do odświeżenia, a nie bardzo mi się chce
, natomiast o Sound... mam ugruntowane zdanie- nie znoszę tej płyty 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

I świetny WokalistaPanAntoni pisze:Chuck to jeden z geniuszy gitarowych)
IMO Sound to najlepsza ich płyta , Chuk ma tam taki fajny głospanzerschreck pisze:natomiast o Sound... mam ugruntowane zdanie- nie znoszę tej płyty
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Podstawa i tyle. Koncert nawet niedługo u nas grają 
Śmieję się, chociaż jak powszechnie wiadomo, Death kiedyś już pojechał na ponad 50 koncertów w europe na tournee bez Schuldinera, gościł wtedy nawet w Polsce w grudniu 1990 roku, kiedy to dzielił scenę katowickiego spodka wraz z Kreatorem.
Śmieję się, chociaż jak powszechnie wiadomo, Death kiedyś już pojechał na ponad 50 koncertów w europe na tournee bez Schuldinera, gościł wtedy nawet w Polsce w grudniu 1990 roku, kiedy to dzielił scenę katowickiego spodka wraz z Kreatorem.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- LukaSieka

Nie tylko Reifert, bo jeszcze kilku zawodników miał kolosalny wpływ na Death. Wystarczy wspomnieć o Masvidalu, Murphym, Reinertcie, Hoglanie czy DiGiorgio, który z resztą dwukrotnie wchodził w komitywę z Reifertem. Obok Alexa Webstera i Seana Malone jeden z lepszych cwaniaków w tym fachu 
- LukaSieka

Może coś więcej ?gumbyy pisze:Ja byłem w Krakowie.LukaSieka pisze:Był ktoś na tym Death To All ????
Zarypisty koncert, Kwadrat nabity na full (przed koncertem skończyły się bilety), ogólnie - petarda. Napisałem relację i tam jest jest "coś więcej"LukaSieka pisze:Może coś więcej ?gumbyy pisze:Ja byłem w Krakowie.LukaSieka pisze:Był ktoś na tym Death To All ????
www.MetalSide.pl
- LukaSieka

Pewnie podczas wspólnej trasy z Kreator w 1990 roku w trakcie promowania materiału ze "Spiritual Healing" bez James'a Murphy'ego jeszcze dodatkowo. W prawdzie to takie trochę 2/4 składu Death, ale dzisiaj można by to uznać za wielką ciekawostkę, choć wiadomo lepiej byłby z SchuldineremPremus pisze:Death widzialem w Katowicach dawno ,dawno temu ale niestety bez Chucka(nieporozumienia w zespole)
Mam kasety z tym koncertem, i Death i Kreator, bo kumpel nagrywał dyktafonem
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

dla mnie Death Cucka ma się tak:
Scream Bloody Gore - 7/10
Leprosy - 8/10
Spiritual Healing - 9/10
Human - 10/10
Individual Thought Patterns - 10/10
Symbolic - 9/10
The Sound Of Perseverance - 10/10
Koncertowo też dla mnie pięknie! Niestety nie było mi widzieć Death nigdy, ale za to bardzo lubię wracać do Live In Eindhoven '98 i Live In L.A. (Death & Raw).
Scream Bloody Gore - 7/10
Leprosy - 8/10
Spiritual Healing - 9/10
Human - 10/10
Individual Thought Patterns - 10/10
Symbolic - 9/10
The Sound Of Perseverance - 10/10
Koncertowo też dla mnie pięknie! Niestety nie było mi widzieć Death nigdy, ale za to bardzo lubię wracać do Live In Eindhoven '98 i Live In L.A. (Death & Raw).
- LukaSieka

Scream Bloody Gore - 10/10
Leprosy - 10/10
Spiritual Healing - 9,5/10
Human - 9/10
Individual Thought Patterns - 8,5/10
Symbolic - 6/10
The Sound Of Perseverance - 7,5/10
Leprosy - 10/10
Spiritual Healing - 9,5/10
Human - 9/10
Individual Thought Patterns - 8,5/10
Symbolic - 6/10
The Sound Of Perseverance - 7,5/10