Virgin Steele

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Virgin Steele

Postautor: IM_Power » ndz kwie 27, 2008 9:39 am

co sądzicie o tej kapeli, nie słucham za wiele heavy-metalu, dosłownie parę zespołów ,ale ten zespół wydał mi się naprawdę ciekawy, teksty z mitologii greckiej czy rzymskiej, perfekcyjne wykonania, bardzo dobry technicznie wokal, masa melodii, poprostu polecam

najlepszym albumem wydaję się być Age of Consent wydany w 1988. r tak jak nasz ukochany Siódmy Syn

a ulubionym utworem jest chyba tytułowy utwór z płyty Noble Savage, piszę chyba bo znam ten zespół dopiero od pół roku

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Re: Virgin Steele

Postautor: Abstract » ndz kwie 27, 2008 10:37 am

Jeden z zespołów ,który chciałbym poznać. W najbliższym czasie zabiorę się za ich dyskografię.

Awatar użytkownika
AC/Motorr
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: AC/Motorr » ndz kwie 27, 2008 2:16 pm

jak nie przepadam za heavy ogólnie, tak ten zespół mi podpasował, fajnie grają, a wokalista naprawdę zna się na swojej robocie

eyesore
-#Charlotte
-#Charlotte

Postautor: eyesore » pn lut 17, 2014 11:50 am

szkoda, ze o tak swietnym zespole wypowiedzialy sie jedynie 3 osoby i na dodatek sa to wypowiedzi o niczym. nie mozna sluchac heavy metalu i nie znac virgin steele.
wspomniana age of consent dopiero w srodku stawki, moze nawet gdzies na koncu. najlepsza (IMO oczywiscie) to The House of Atreus: Act I.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » pn lut 17, 2014 12:29 pm

Najbardziej lubię Invictusa i wcześniejsze płyty. Rzeczywiście to BYŁ znakomity zespół. Piękne melodie, ciekawe teksty, oryginalność. Niestety, od HoA Act I zaczyna się spadek formy. Ostatnie dzieła niesłuchalne :(

Dziś mamy Atlantean Kodex, który wskrzesił klimacik Invictusa
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Postautor: LukaSieka » pn lut 17, 2014 10:51 pm

Ja nigdy tej kapeli zbytnio nie lubiłem. Nie mogłem się do tego przekonać 10 lat temu, nie mogę za bardzo dzisiaj. Słuchałem kilku płyt i raczej bez podniety, fajerwerków... Np dwóm pierwszym płytom bliżej do jakiejś radosnej twórczości Ratt czy Quiet Riot niż do heavy metalu czy nawet tego epickiego rozmachu z "The Marriage Of Heaven And Hell". Są momenty gdzie słychać ten charakterystyczny rytm, tempo i niekiedy nawet klimat znany z niektórych Manowarów, Medieval Steel, Thor czy okazjonalne wychylenia w kierunku NWOBHM. Dla mnie to jednak za mało. Po prostu nie moja bajka.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.

Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: Odyseusz » śr lut 19, 2014 7:11 pm

Ja z kolei bardzo lubię, bo mają w sobie coś fajnego i intrygującego a poza tym jest to kocham w heavy-metalu czyli melodyjne, "płaczące" gitary. Zwłaszcza lubię Age of Consent, nr. 2 chyba Marriage of Heaven and Hell part.1 , dużo fajnego grania jest na Noble Savage i pierwszym Atreusie.
Nie jestem specjalistą co do tej kapeli, nie znam wszystkich płyt, ale to co słyszałem mi się nawet podobało. Inna sprawa, że jak oglądałem ich urywki obecnych koncertów to DeFeis już bardzo knoci stare utwory, stracił facet głos.

Nomaosławski
-#Prisoner
-#Prisoner

Postautor: Nomaosławski » ndz paź 23, 2022 9:23 pm

Na ten moment mój nr. to chyba Marriage of Heaven and Hell Part 1. Takie melodie chwytające bardzo i genialny Ed Pursino. Tam chyba w te melodie poszli najbardziej (Blood and Gasoline, I Wake Up Screaming). Uwielbiam też Age of Concent.
GLORY MAN UNITED

ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Frank Drebin » pn paź 24, 2022 11:59 am

U mnie zdecydowanie nr 1 to "Invictus". Najpotężniejsza, najbardziej dzika płyta, zawiera killery takie jak kawałek tytułowy, 'Defiance" czy "Veni, Vidi, Vici".

Na drugim miejscu dwójka "Marriage", na trzecim jedynka (Blood and Gasoline to faktycznie top z tego LP).

Po "Invictus" DeFeis zaczął juz odpływać w stronę Wagnera i Czajkowskiego;-)
FotD = TOP5 albumów Maiden

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: Bon Dzosef » pn paź 24, 2022 5:51 pm

Wyglada na to, że byłem na ostatnim w historii koncercie Virgin Steele
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Żelazny » pn paź 24, 2022 5:57 pm

Właśnie z miesiąc temu Dragon Productions wrzucili na FB że wracają na scenę i przyjmują bookingi, no zobaczymy - płyty po Atreusach się nadają co najwyżej jako podstawka pod kubek
Forum internetowe to poważna sprawa.

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » pn paź 24, 2022 6:28 pm

Wyglada na to, że byłem na ostatnim w historii koncercie Virgin Steele
Jak mają grać cokolwiek z tych ostatnich szrotów to może to i dobrze.

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Żelazny » pn paź 24, 2022 6:35 pm

Ja widziałem ich na MoR po wydaniu BLB i już wtedy było dość dyskusyjnie, ciężko powiedzieć czego się spodziewać teraz

Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: Zdan » pn paź 24, 2022 6:49 pm

Jak DeFeis będzie "śpiewał" jak na ostatnich albumach to podejrzewam, że niczego.

Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Postautor: Żelazny » wt paź 25, 2022 11:26 am

Dlatego też się jakoś specjalnie nie nakręcam na te ewentualne koncerty - będzie na jakimś festiwalu na który i tak się wybieram czy gdzieś blisko, to zobaczę

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » wt paź 25, 2022 11:29 am

W ciemno bym nie pojechał. Natomiast DDF może ma jakąś chorobę dotykającą niejednego jenijusza i być może po latach depresji wraca do formy. Oby!
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

NomadKilkapostów
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Postautor: NomadKilkapostów » czw paź 19, 2023 1:50 pm

Na nr.1 spośród utworów wyrasta mi Prometheus The Fallen One. Znakomita kompozycja.

Timothy Dalton
-#Prisoner
-#Prisoner

Postautor: Timothy Dalton » sob sie 16, 2025 1:59 am

To jest właśnie piękno tej muzyki zwanej heavy metalem. Posłuchajcie sobie tych wymoczków co sobie robią śmieszki z heavy metalu. Nie wypowiem nazwiska! ale wiadomo o jaki zespółów który powoduje u mnie nocne sranko chodzi. Potem włącznie ekipę wielkiego Davida i wielkiego Edwarda i poczujcie różnice. Nie ma śmieszkowania z heavy metalu. Ta muzyka to jeden z największych osiągnieć człowieka XX wieku i tyle. Muzyka, która dawała siłę do walki ludziom w najmroczniejszych momentach ich jebanego życia.

a taki roboczy top 10 sobie zapodam mistrzów

1.Prometheus the Fallen One
2.The Burning of Rome (Cry for Pompeii)
3.Flame of the Black Star
4.A Symphony of Steele
5.Lion in the Winter
6.Blood and Gasoilne
7.Weeping of the Spirits
8.Kingdom of the Fearless (The Destruction of Troy)
9.Invictus
10.Noble Savage

grungi nas nie pokonają bo oni mieli mtv a heavy metal ma SIŁĘ i STAL!

Wróć do „Zespoły i Albumy”