Tak, ale obecnie z komercyjnego punktu widzenia (muzycznego dla mnie też, ale to inna kwestia) Motorhead i Judas Priest są niżej niż Iron Maiden. Dla mnie nie ma żadnego zaskoczenia w związku z cenami biletów.LukaSieka pisze: Na Motorhead w Berlinie bilet na GC stał 160zł, oba koncerty Judas Priest w Polsce na GC były po 150zł. A na Iron Maiden 299zł? Stąd to osłupienie
24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Nie wygłupiajmy się, ani JP ani Motorzy nawet nie maja startu rynkowo do IM, taka jest prawda, moga co najwyżej grać przed nimi jako support. Trasa "Epitaph" w założeniu ostatnia, jaką zagrali w karierze JP całościowo przyciągnęła zaledwie połowę tej publiczności jaką zgromadzi "ME Tour 2012 - 2014", która jest jedna z kolejnych tras Maiden. Bardzo szanuję Judas i Motorów, ale będźmy realistami. Taniej na IM już nie będzie i wszelkie marudzenie jest tutaj przejawem naiwności oraz infantylności. Im większa marka, tym sie więcej płaci - tym razem zespół i organizator dobrze wiedziei, że to 'powtórka z rozrywki' więc nie ma co narzekać! Noproszę Was! 
-
Deleted User 5490
Oby to podwyższone cenowo GC było miarodajne pod względem jakości oferty. W Czechach na "staniu u podia" czy w niemieckim sektorze pod sceną dało się oddychać, człowiek nie musiał bać się, że zostanie sprasowany przez innych uczestników i spoci się jak świnia przed ubojem. Live Nation postąpiło z fanami parszywie. Sprzedali za dużo biletów. Typowi monopoliści i dorobkiewicze. Dobrze, że pałeczkę przejął ktoś inny. Może zobaczymy ten koncert w bardziej cywilizowanych warunkach. Wolę zapłacić więcej niż dryfować w masie ubitej do granic bezpieczeństwa. Myślę, że w Gdańsku i Łodzi przekroczono wszelkie granice absurdu. Lepiej było na Sonisphere podczas trasy The Final Frontier. Pewnie dlatego, że przesadzono tam z ceną i nie każdego stać było wywalić aż 400zł.
Cena jest jaka jest. Najważniejsze, żeby nie było zbyt dużego ścisku, bo ani nie jest to bezpieczne ani nie można wtedy dobrze się bawić.
Cena jest jaka jest. Najważniejsze, żeby nie było zbyt dużego ścisku, bo ani nie jest to bezpieczne ani nie można wtedy dobrze się bawić.
Dokładnie!
No ja też. To był mój pierwszy koncert Maiden i wtedy sobie powiedziałem, że ostatni na trybunach. Z tym że tam nie było telebimów (genialny pomysł) i tak się zastanawiam czy to nie z tego powodu mam taki uraz. Chociaż ostatnio w Gdańsku miałem barierki i był tak ujowy dźwięk że nie da się tego opisać więc sam już nie wiem. Ale raczej zdecyduję się kolejny raz na GC. Może lepiej będzie stanąć pod koniec GC...sekcjazwlok pisze:Ja byłem raz , w Chorzowie 2005 , tak żałuje że nigdy nie pójde na trybuny.vyrus pisze:Pierwszy raz mam dylemat czy iść ne GC czy jednak na trybuny...
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Poniżej mapki jak wyglądają ceny na poszczególne sektory. Swoją drogą widzę, ze start eventu zapowiedziany jest na godz. 17.00 (to na ogół data rozpoczęcia koncertu, a nie otwarcia bram), co pozwala domniemywać, że możemy spodziewać się ok. 3 supportów...
Chyba nikt nie ma wątpliwości, że chociaż ze 2 mocne nazwy mogą znacząco poprawić końcowy wynik sprzedaży koncertu. 
-
Deleted User 1499
O Gdańsku to różne opinie krążą jeśli chodzi o dzwięk
ja równierz byłem na GC tyle że w granicach 6 rzędu , na środku , i oprócz tego że wydawało się trochę za cicho to cała reszta była znośna. A poza tym o trybunach też pisali różnie 
Może Slayer? Dziś znów nic nie ogłosili, łapciuchy!
OO tak Slayer byłby najlepszym supportem
po 1 klasa zespołu
po 2 Szybki i solidny show, przez co nie było by nudnego oczekiwania na gwiazdę wieczoru.
A z resztą intensywniejszej rozgrzewki nikt nie zafunduje.
Ja się przeogromnie cieszę, mój szósty koncert IM a niedosyt mam jak po pierwszym razie i to się już nie zmieni niestety.
po 1 klasa zespołu
po 2 Szybki i solidny show, przez co nie było by nudnego oczekiwania na gwiazdę wieczoru.
A z resztą intensywniejszej rozgrzewki nikt nie zafunduje.
Ja się przeogromnie cieszę, mój szósty koncert IM a niedosyt mam jak po pierwszym razie i to się już nie zmieni niestety.
Ciekawe ile VIPów się sprzedaje bo coś mi się nie chce wierzyć, że jest w Polsce aż tak duże zapotrzebowanie na tego typu zabawy, nawet jakby wyznaczyli połowę z tego co jest na mapce to bym wątpił w 100% sprzedaż sektoru. Ma ktoś twarde dane jak to wyglądało w ostatnim roku?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Wujas był w zeszłym roku na VIP w Gdańsku, ale to tylko dlatego, że dostał bilet z pracy w jąkąś tam nagrodę. VIP-owskie przeważnie kupują koncerny i dają pracownikom miesiąca.
Nie znam osoby która zrezygnowałaby z GC na rzecz drinkbaru i paru przekąsek i siedzenia na dupie za 700 zł
Jak byłem na Bon Jovi to całe autokary przyjeżdżały z pracownikami jakiegoś banku na VIP-owskie. :O
Nie znam osoby która zrezygnowałaby z GC na rzecz drinkbaru i paru przekąsek i siedzenia na dupie za 700 zł
Jak byłem na Bon Jovi to całe autokary przyjeżdżały z pracownikami jakiegoś banku na VIP-owskie. :O
Slayer byłby świetną opcją, i zastanawiam się czy daliby radę logistycznie to rozwiązać.
20 Czerwca koncert na Hellfest we Francji.
21 Czerwca koncert na Tons Of Rock Festival w Norwegii.
24 Czerwca Slayer + Iron Maiden na INEA Stadionie w Poznaniu
27 Czerwca na Graspop w Belgii.
Teoretycznie 24.06 wpasowuje się idealnie w sam środek tej przerwy pomiędzy obiema gigami w Norwegii i Belgii. Może faktycznie coś jest na rzeczy ?
Taki zespół z pewnością przyciągnąłby trochę osób.
20 Czerwca koncert na Hellfest we Francji.
21 Czerwca koncert na Tons Of Rock Festival w Norwegii.
24 Czerwca Slayer + Iron Maiden na INEA Stadionie w Poznaniu
27 Czerwca na Graspop w Belgii.
Teoretycznie 24.06 wpasowuje się idealnie w sam środek tej przerwy pomiędzy obiema gigami w Norwegii i Belgii. Może faktycznie coś jest na rzeczy ?
Myślę, że Slayer jak najbardziej Ok. Kapitalny support. A może Megadeth? Co sądzicie?
Może i tak. z 5000 by przyciągnęli, jak sądzę!
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ja raczej trybuny, w ergo mi sie spodobało. Chyba, że już żadnych ciekawych miejsce nie będzie jak będe kupowałvyrus pisze:Pierwszy raz mam dylemat czy iść ne GC czy jednak na trybuny...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zależy co kto lubi czy poszaleć na GC w ścisku czy obejrzeć komfortowo na luziku koncert na trybunach(a tez fajnie można się pobawić).Kiedyś wybrałbym GC - teraz zdecydowanie wolę trybuny choć trochę się cykam czy będzie dobry widok - w końcu to stadion - nie hala.
Też staram się nie narzekać na ceny biletów, bo za jakość trzeba płacić. Normalne.
Ale naprawdę w ciągu 6 lat ceny skoczyły prawie trzykrotnie (pierwszy raz byłem na Gwardii). Trzeba też mieć na uwadze, że z koncertu na koncert jest coraz drożej. 250 zł za GC ostatnio to była jeszcze chyba ostatnia w miarę rozsądna propozycja.
Oczywiście pojadę, ale to przestaje być śmieszne, naprawdę.
Ale naprawdę w ciągu 6 lat ceny skoczyły prawie trzykrotnie (pierwszy raz byłem na Gwardii). Trzeba też mieć na uwadze, że z koncertu na koncert jest coraz drożej. 250 zł za GC ostatnio to była jeszcze chyba ostatnia w miarę rozsądna propozycja.
Oczywiście pojadę, ale to przestaje być śmieszne, naprawdę.
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
- Emilio
- -#Lord of the flies

Ja na wszystkich koncertach na jakich byłem w życiu, byłem na płycie (piękne czasy jak żadnych GC nie było), pod sceną. Pierwszy raz na trybuny poszedłem w Ergo i bardzo mi się podobało.mic7 pisze:Zależy co kto lubi czy poszaleć na GC w ścisku czy obejrzeć komfortowo na luziku koncert na trybunach(a tez fajnie można się pobawić).Kiedyś wybrałbym GC - teraz zdecydowanie wolę trybuny choć trochę się cykam czy będzie dobry widok - w końcu to stadion - nie hala.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Saimon1995
- -#Moderator

Podobne mam odczucia. Na koncercie w Łodzi wybrałem trybuny, choć na początku obawiałem się, że być może kiepsko będzie widać itd., to jednak moje obawy się nie sprawdziły. No i przede wszystkim komfort jest o wiele większy. Mam nadzieję, że Go Ahead takiego błędu jak LN nie popełni. Chciałbym w miarę dobrych warunkach zobaczyć IM w Golden Circle (choć jeszcze waham się pomiędzy GC, a trybunami).Emilio pisze: Ja na wszystkich koncertach na jakich byłem w życiu, byłem na płycie (piękne czasy jak żadnych GC nie było), pod sceną. Pierwszy raz na trybuny poszedłem w Ergo i bardzo mi się podobało.
Sory za offtop ale miesiąc temu dołączyłem do fan clubu a w Poznaniu ma być losowanie CTTB.
Jak to wygląda? Każdy kto kupił bilet w przedsprzedaży fan clubowej bierze udział w losowaniu, zgłaszamy chęć udziału z losowaniu czy poprostu losują z całego fan clubu z całego świata grupę śmiertelników którzy mogą wejść wcześniej na koncert?

Jak to wygląda? Każdy kto kupił bilet w przedsprzedaży fan clubowej bierze udział w losowaniu, zgłaszamy chęć udziału z losowaniu czy poprostu losują z całego fan clubu z całego świata grupę śmiertelników którzy mogą wejść wcześniej na koncert?