Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: gumbyy »

WICKER MAN pisze:am nadzieję, że przed nagraniem kolejnego, raczej już ostatniego, albumu Panowie zepną poślady i po prostu zamkną się w studio tak długo, aż nie przygotują dostatecznej ilości mocnego materiału.
A ja myślę, że nic się nie zmieni w ich podejściu i będzie jak zwykle :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

gumbyy pisze:
WICKER MAN pisze:am nadzieję, że przed nagraniem kolejnego, raczej już ostatniego, albumu Panowie zepną poślady i po prostu zamkną się w studio tak długo, aż nie przygotują dostatecznej ilości mocnego materiału.
A ja myślę, że nic się nie zmieni w ich podejściu i będzie jak zwykle :)
Normalnie :)
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Przez cały czas ciekawy byłem, co by było w Łodzi / Gdańsku, gdyby tak wszyscy zwarli szyki, gdyby powstała taka akcja i wszyscy razem wspólnie, jak jeden mąż, zaczęli krzyczeć "Infinite Dreams" w stronę sceny.... Ciekawe jak by Dickinson zareagował, co by powiedział na odczepne, jaką wymówkę pizgnął by tym razem....
Bo tak, jak podczas chorzowskiego koncertu z 2005 roku, Dickinson uspokajał tłum skandujący "Fear Of The Dark", tłumacząc (jak najbardziej słusznie), że grają tylko utwory z 4 pierwszych albumów, tak ciekaw jestem co by było teraz. Pewnie powiedziałby, ze zapomnieli się na nowo nauczyć :razz: albo, ze ten kawałek nie pasuje do pozostałych numerów i scenografii :neutral:
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

albo usmiechnąłby się i ochoczo przystąpili do grania FOTD ;)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

panowie raczej juz nie zmienia swoich nawykow i bedzie dalej tak jak bylo....i Aleksandra w tym zyciu na zywo raczej nie uslyszymy...a co do producenta...zmienilbym go juz po wydaniu Dance of Death...mi sie mazy za konsola Nick Raskulinecz ale to mazenie scietej glowy...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

RALF pisze:http://www.ironmaiden.es/noticia.php?id=1304

Wywiad z Harris'em o zmianach w secie...
huh, ciężko z hiszpańskim a translator robi niezłą siekę, ale...

jeśli dobrze zrozumiałem to w grę wchodzą z tego Stefek mówi na trasie w 2014: "Infinite dreams", "Killers", "Still life" i... uwaga "Sea of madness" :!:
Jeśli byłoby to prawdą to ja pier... ;)

Nowy album tworzony na jesień i premiera wiosną.
Ciekawy także komentarz do posunięcia Metallici, a więc wybór setu przez fanów. Niby stwierdził, że szanują fanów, ale dobór utworów to ich zadanie, choć nie wyklucza tego iż zrobią tak na pożegnalną trasę. Choć tu jak znam zespół zrobiliby głosowanie międzynarodowe i jedną setlistę ;) A fani w większości znów wybraliby RTTH, TOTB oraz FOTD, a więc znów źle ;)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Budziol pisze:jeśli dobrze zrozumiałem to w grę wchodzą z tego Stefek mówi na trasie w 2014: "Infinite dreams", "Killers", "Still life" i... uwaga "Sea of madness"
przykro mi ale w tym momencie przestałem wierzyć w cokolwiek co napisano w tamtym artykule :lol: i co, może na bisy "Alexander" jeszcze ? :lol: tak poważniej mówiąc, to moim zdaniem dziennikarska kaczka, ktoś przeinaczył pewnie słowa Harrisa o ile w ogóle nie wymyślił... znając sposób myślenia panów z Maiden (który wielokrotnie wyrażali w swoich wypowiedziach) że chcą aby każdy na trasie zobaczył ten sam show, to raczej w 2014 żadnych większych zmian nie będzie, może z 1 utwór wymienią i wrzucą "Infinite Dreams" ale byłoby to co najmniej dziwne że nie grali tak ważnego utworu na wszystkich poprzednich 'odnogach' ME tour, a nagle na sam koniec by im się zachciało....
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

No właśnie, tak na marginesie... nowy album tworzony jesienią, premiera wiosną 2015 r. - smutne to..... Można jeszcze liczyć, że nowy materiał będzie na wysokim poziomie i wówczas ten długi okres oczekiwania na niego okaże się bardziej znośnym ;-)
"Still my heart calculate and pray"
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Budziol pisze:
RALF pisze:http://www.ironmaiden.es/noticia.php?id=1304

Wywiad z Harris'em o zmianach w secie...
huh, ciężko z hiszpańskim a translator robi niezłą siekę, ale...

jeśli dobrze zrozumiałem to w grę wchodzą z tego Stefek mówi na trasie w 2014: "Infinite dreams", "Killers", "Still life" i... uwaga "Sea of madness" :!:
Jeśli byłoby to prawdą to ja pier... ;)

Nowy album tworzony na jesień i premiera wiosną.
Ciekawy także komentarz do posunięcia Metallici, a więc wybór setu przez fanów. Niby stwierdził, że szanują fanów, ale dobór utworów to ich zadanie, choć nie wyklucza tego iż zrobią tak na pożegnalną trasę. Choć tu jak znam zespół zrobiliby głosowanie międzynarodowe i jedną setlistę ;) A fani w większości znów wybraliby RTTH, TOTB oraz FOTD, a więc znów źle ;)
Jak dla mnie jeśli to jest fake, a wszystko na to wskazuje to ten dziennikarz hiszpański który sobie "za dużo dopowiedział" jest straszliwym kutasem.
Steve to raczej nie jest osoba, która by zdradzała set, prędzej gaduła Bruce, a robienie ludziom nadziei to straszne kurestwo.
Jeśli się okaże to prawdą chętnie zwrócę honor.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Tak, ten wywiad ze Steve'm o setliście był żartem hiszpańskiego FC Iron Maiden. Tak naprawdę takowy wywiad w hiszpańskim Metal Hammerze w ogóle się nie ukazał. ;-)
Hospes pisze:No właśnie, tak na marginesie... nowy album tworzony jesienią, premiera wiosną 2015 r. - smutne to..... Można jeszcze liczyć, że nowy materiał będzie na wysokim poziomie i wówczas ten długi okres oczekiwania na niego okaże się bardziej znośnym ;-)
Raczej harmonogram jak w przypadku ostatnich trzech longplay'ów, tzn.:

- październik-grudzień - komponowanie nowego materiału,
- styczeń-marzec - nagrywanie/dogrywki w studio,
- kwiecień-maj - miks/mastering
- czerwiec-sierpień - promo tour, prawdopodobnie trasa po USA i Kanadzie
- sierpień/wrzesień - premiera nowej płyty
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Po tej trasie to już ludzi będzie głównie interesowała nowa płyta i apetyt po takim kombosie ze starym Iron Maiden tymbardziej na nowe wzrośnie. Mimo, że ja zdecydowanie wolę IM lat 80 niż po reunion to już głównie na nowy album teraz czekam. Jednak co nowe utwory to nowe.
Trasa po Europie pewnie 2016 r. bo nie chcę mi się wierzyć w Iron Maiden w Europie 3 lata z rzędu, może i dobrze.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Im bliżej do koncertu w Poznaniu, tym bardziej coś mi wydaje, że z setem będzie klapa :sad: Zamiast jakiegoś "Afraid..." będzie "Powerslave", plus "Hallowed..." za coś tam jeszcze i tyle będzie zmian w setliście :sad:
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

LukaSieka pisze: Zamiast jakiegoś "Afraid..." będzie "Powerslave", plus "Hallowed..." za coś tam jeszcze i tyle będzie zmian w setliście :sad:
Jak dla mnie to zmiany na+ :D
Jeszcze tylko Alexander i będę spełniony.
Ostatnio zmieniony sob mar 01, 2014 4:36 pm przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

LukaSieka pisze:Im bliżej do koncertu w Poznaniu, tym bardziej coś mi wydaje, że z setem będzie klapa :sad: Zamiast jakiegoś "Afraid..." będzie "Powerslave", plus "Hallowed..." za coś tam jeszcze i tyle będzie zmian w setliście :sad:
to akurat wiadomo od dawna ;)
choć, że koncertu w Polsce NA PEWNO nie bedzie też było wiadomo na 100% ;)
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Michał pisze:Jeszcze tylko Aleksander i będę spełniony.
Tego już raczej nigdy na żywo nie zobaczymy, w domu jedynie można sobie głośno posłuchać :)

Co do utworów granych na koncercie to chciałbym żeby trafił jakiś utwór z trasy early days, choćby Another Life, Remember Tomorrow czy Prowler. W końcu to ma być best of z ostatnich tras wspominkowych, więc czemu by nie?
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

narzekacie... najważniejsze, że grają u nas, a że usłyszymy AH czy 2MTM to co za różnica... cieszmy się, że chcą do nas wrócić po dwóch wyprzedanych gigach w tamtym roku. Wg mnie to się liczy najbardziej. Pewnie, że chciałbym usłyszeć Killers, Alexandra, czy chociażby Back in the Village, ale to tylko nasze marzenia i oczekiwania, które i tak się nie spełnią. Cieszmy się koncertem, do którego z każdym dniem bliżej!!!
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

The_Alchemist, nie wiem czy ironia, czy optymizm :D
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Prawda jest taka, że choć bym usłyszał FOTD setny raz na żywo to nie wyobrażam sobie koncertu bez tego numeru. To jest jak Parostatek K.Krawczyka, czy Małgośka M. Rodowicz. Oni też nimi rzygają, ale muszą je grać. Na koncerty zawsze trafia mnóstwo osób, które słuchają pierwszy gig i głównie na to czekają. Osób, które robią połowę trasy wiadomo, że by woleli alexandra, czy długodystansowca. Co z tego jak większość by się zastanawiała czy nie grają kawałków z nowej płyty, bo nie znają.

Ja liczę tylko na ID i mocno wierzę, że się pojawi!
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

LukaSieka pisze:Im bliżej do koncertu w Poznaniu, tym bardziej coś mi wydaje, że z setem będzie klapa :sad:
Przecież jak Ci nie pasuje to iść nie musisz nikt Ci nie każe :)

Ja nie krytykuję nie narzekam tylko sie cieszę i idę bo:
The_Alchemist pisze: najważniejsze, że grają u nas, a że usłyszymy AH czy 2MTM to co za różnica... cieszmy się, że chcą do nas wrócić po dwóch wyprzedanych gigach w tamtym roku. Wg mnie to się liczy najbardziej. Pewnie, że chciałbym usłyszeć Killers, Alexandra, czy chociażby Back in the Village, ale to tylko nasze marzenia i oczekiwania, które i tak się nie spełnią. Cieszmy się koncertem, do którego z każdym dniem bliżej!!!
I tyle w temacie!

Śmieszy mnie ciągłe pierdolenie tu na forum samych znawców i ekspertów co jest dobre a co lepsze oraz co zespół powinien robić i grać!!! A tak naprawdę to gówno macie do gadania bo i tak zrobią co sami uważają za najlepsze a jak komuś coś nie pasuje to po prostu niech nie słucha i na koncert nie idzie a płyty które mu nie pasują wypieprzy!!!!! Śmiać mi się z Was chce bo czytałem przez pół roku wypocin że koncertu na 100% u nas nie będzie a teraz czytam srania jak to mało przyjdzie ludzi i jakie gówno zagrają :( Nie rozumiem tylko czemu wśród ludzi którzy twierdzą że są fanami zespołu jest tyle nienawiści szydery i niechęci do ich poczynań :evil: To takie typowo polskie zgnoić zsyfić i zbesztać w necie a potem na koncercie i tak w pierwszym rzędzie pod barierką walić konia jakim to ja jestem wiernym fanem... Rzygać się chce na te Wasze dupcenia bez sensu i pojęcia z przesłaniem wyższości nad innymi "zwykłymi" użytkownikami forum!!! Najprościej to napisać sobie w stopce profilu gdzie to się nie było i co nie widziało albo w "fotoszopie" zdjęcie spreparować dla podniesienia własnego ego!!! Zupełnie mnie nie dziwi że potem ktoś ataki na forum robi czy pluje pod nogi człowiekowi w koszulce Sanktuarium bo sami sobie bagienko tworzycie próbując przedłużyć kutasy własnego ego pozorami jacy to Wy kumaci i jak to się znacie na zespole muzyce i całej twórczości Maiden!!! Od razu dodam że zupełnie JEBIE mnie to czy dostanę bana za ta wypowiedź czy nie!!! Chciałem tylko zwrócić uwagę że jak ktoś jest fanem "CZEGOŚ" to na "TO" nie sra i nie krytykuje bo jeśli to robi to znaczy że PIZDĄ jest a nie FANEM!!! Dziękuję !!! DOBRANOC!!!!
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Zazwyczaj nie włączam się w takie dyskusje, ale jakbyś mi na żywo powiedział, że jestem PIERDOLNIĘTĄ PIZDĄ, bo krytykuje moich idoli, czy to zespół muzyczny, czy drużyna sportowa, to byś dostał w łeb... :)
Koniec OT, dziękuję dobranoc.
ODPOWIEDZ