24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Dzięki temu koncertowi będę mógł naprawić swój błąd, który popełniłem w lipcu 2013 nie zabierając do Łodzi mojego dzieciaka. Oby tylko zagrali "... play with madness", bo jak nie, to pierworodny rozszarpie mnie na strzępy. To jego ulubiony kawałek 
Dokładnie, na koncercie Iron Maiden ogromna większość to osoby które ich widzą pierwszy( i ostatni zarazem) raz. To nie te czasy, że fani Iron Maiden starzeli się z zespołem. Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Polsce z koncertu na koncert publika młodnieje, we Wrocławiu 2003 większość osób które widziałem miało 20-30 lat, a i takich grubo po 30-tce było naprawdę sporo. W Łodzi rok temu zdecydowanie przeważały osoby w wieku 15-18 lat.WICKER MAN pisze:Nie sądzę - większość publiczności na koncertach stanowią osoby, które albo nie widziały wcześniej IM na żywo, albo i tak są spragnione ogranych hitów.RALF pisze:Powinni cos interesujacego dodać przed IM u nas. No i ta zajawka z Setlist.FM - niby fake ale jakby dali kilka "perełek", to by mogło pomóc!
Set? Ludzi tak naprawdę interesuje czy będzie Run to the Hills, Trooper, Number, Fear of the Dark..rzadko grane utwory interesują jakieś 10% publiki.
Pewnie się koncert sprzeda dobrze, pamiętajcie, że teraz o wiele łatwiej zgromadzić publikę niż kiedyś, w dużych miastach sporo osób zarabia tyle, że 300 zł to nie jest wielki wydatek, poza tym jest świetnie rozbudowana baza wypadowa na koncerty, autokarem, busem można się dostać z każdego większego miasta.
Dzisiaj kupowałem bilety w Empiku i faktycznie, ilość miejsc wyprzedanych na trybunach robi wrażenie. Jak na tak krótki czas sprzedaży biletów jest całkiem dobrze! Ciekawe jak będzie na płycie i GC. Mam nadzieję, że organizator doda jeszcze jakiś mocny support.
Dokładnie, przydał by się mocny supporcik!
tak rekordowo tanich biletów dla kulawych jeszcze nie było
99zł wózek + 99zł opiekun i jakaś opłata manipulacyjna 5,94
- Saimon1995
- -#Moderator

Bilet na Trybuny zakupiony (jednak po długim namyśle zdecydowałem się na wygodę
). Jak widzę po mapie na eventim.pl bilety schodzą całkiem dobrze. Z frekwencją nie powinno być większych kłopotów.
FaithNoMore - który sektor wybrałeś?
Też tak myślę, że z osiagnieciem frekwencji 20K w czercu nie powinno być problemu!
Czy bilety zakupione w presale dla fan clubu różnią się od tych z empiku?
W poniedziałek kupiłem, a oni nawet nie zaczęli ich drukować -.- Do empiku mam 15 minut...
Do Brno dostałem bilety po 4 dniach roboczych od zakupu co było dla mnie miłą niespodzianką
W poniedziałek kupiłem, a oni nawet nie zaczęli ich drukować -.- Do empiku mam 15 minut...
Do Brno dostałem bilety po 4 dniach roboczych od zakupu co było dla mnie miłą niespodzianką
Użytkownicy Kwejka i Mistrzowie, ktorych jest pewnie cos kolo 1mln juz o nim wiedzaRALF pisze:No i masa ludzi jeszcze nic nie wie o tym koncercie...
http://kwejk.pl/obrazek/2010887/mistrz- ... posty.html
http://mistrzowie.org/577867
Na kwejka był wrzucony plakat koncertu.
Przede wszystkim użytkownicy Facebooka. Onet też pisał. Więc się roznosi.
Był kiedyś promowany koncert IM w pl. w tv?
Przede wszystkim użytkownicy Facebooka. Onet też pisał. Więc się roznosi.
Był kiedyś promowany koncert IM w pl. w tv?
Nie, tylko w wybranych stacjach i to jak juz było "po zabawie".
Koncert IM, konkretnie Sonisphere 2011 był reklamowany na RebelTV, niestety ta niegdyś rockowa stacja, już dawno sprzedała się masie pod plastikowy pop i hip-hop więc raczej reklamować Maiden nie będą.
Co do supportu to 17 czerwca w Belgradzie będzie nim Ghost. Kto wie może i tego typu kapelę sprowadzą do nas wraz z Maidenami, choć szczerze wolałbym kogoś innego.
Co do supportu to 17 czerwca w Belgradzie będzie nim Ghost. Kto wie może i tego typu kapelę sprowadzą do nas wraz z Maidenami, choć szczerze wolałbym kogoś innego.
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Wystarczy dać cynk np. na Frondę, że w dzień św. Jana Chrzciciela w staropolskim Poznaniu występuje satanistyczny IM z diabelskiej Wlk. Brytanii i już masz reklamę w tv - Tv TrwamBył kiedyś promowany koncert IM w pl. w tv?
Dejavu - widzę że ciągle desperacko miotasz się z wyborem miejsca
Nie straszcie że tak dobrze bilety na trybuny już teraz się sprzedają, ponieważ ja też się zastanawiam jakie miejsce zakupić. Raczej nie będzie to daleko od sceny, ale jeszcze ten dźwięk.....
"Still my heart calculate and pray"
No, dzisiaj po szkole kupiłem w Empiku bilet na GC.
Podpytałem się z ciekawości ile już zeszło, odpowiedziano mi, że "trochę ponad tysiąc". Nie wiem teraz tylko co gość miał na myśli (tylko Empiki, czy wszystkie źródła).
W sumie tylko na Fejsie ponad 1300 osób dołączyło do wydarzenia, także chyba sprzedawcy chodziło o Empiki.
Podpytałem się z ciekawości ile już zeszło, odpowiedziano mi, że "trochę ponad tysiąc". Nie wiem teraz tylko co gość miał na myśli (tylko Empiki, czy wszystkie źródła).
W sumie tylko na Fejsie ponad 1300 osób dołączyło do wydarzenia, także chyba sprzedawcy chodziło o Empiki.
Patrząc na mapkę, to siedzących mogło ponad 1000 pość. Za miesięc będziemy wiedzieli jak idą... 
hahaDZIADEK LEON pisze:Wystarczy dać cynk np. na Frondę, że w dzień św. Jana Chrzciciela w staropolskim Poznaniu występuje satanistyczny IM z diabelskiej Wlk. Brytanii i już masz reklamę w tv - Tv TrwamBył kiedyś promowany koncert IM w pl. w tv?
Ano miotałem się mocno, ale dziś rano już kupiłem. Zdecydowałem się na trybunę A, na boku, od strony Janicka. Mam nadzieję, że widok będzie ok, też się długo zastanawiałem jak z dźwiękiem będzie, ale tempo sprzedaży tych biletów na trybuny mnie przekonało do tego, że trzeba się pospieszyćHospes pisze:Dejavu - widzę że ciągle desperacko miotasz się z wyborem miejscaNie straszcie że tak dobrze bilety na trybuny już teraz się sprzedają, ponieważ ja też się zastanawiam jakie miejsce zakupić. Raczej nie będzie to daleko od sceny, ale jeszcze ten dźwięk.....
Na pewno nie będzie tak dobrze jak na Gwardii gdzie było ponad 25 tys. Na Bemowie podobno było troszkę ponad 20 tys, teraz obstawiam podobną liczbę. Stadion pomieści 35 tys więc będą luzy, czyli pewnie da rade bilet kupić w czerwcu, co mam zamiar zrobić 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Taaa, dokładnie około 20K będzie. To i tak bardzo dobrze, dopiero u nas grali(...)