The Rolling Stones - Europa 2014

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Re: The Rolling Stones - Europa 2014

Post autor: Odyseusz »

RALF pisze:Nie realne - to jest jednak Polska - takie ceny to moga być przy jedynym koncercie np. w Atlas Arenie czy też innej Kraków Arena, nie na Stadion Narodowy.... Jednak sądzę, że gdzieś w okolicach sierpnia, września możemy sie spodziewać U2 na Narodowym - przy cenach biletów dla ludzi - 57,000 nabywców szybko sie znajdzie. Pamiętam dobrze sytuację z koncertem na Ślaskim podczas 360 Degrees Tour - przeszarżowali z cenami niektórych sektorów na koronie i sprzedaż przystopowała. Co za dużo to nie zdrowo a rynek jest już u nas niemal w tym samym stopniu nasycony koncertami co w całej Europie, tylko siła nabywcza narodu nie ta co w UK czy Niemczech. Mówiąc 'naród' mam na myśli wszystkich poza WaWą - bo to taka Polska w Polsce (stety i niestety) - BEZ OBRAZY.

Jakoś tak od początku Stonesi u nas w 2014 mi sie 'nie widzieli' ;-)

Raczej to tylko spekulacja...

Nie tylko Wawa, w innych dużych miastach też jest sporo bardzo bogatych osób dla których 4-5 stów to jest żaden wydatek. Tylko, że tyle powinny kosztować bilety VIP a nie płyta.

Stonesów bym nawet zobaczył ale bardziej mi zależy na AC/DC, tymbardziej, że ich o wiele lepiej znam. Też w 2015 r. możemy się spodziewać trasy.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Ostatnio pojawiła się informacja, że U2 przełożyli trasę w Europie na 2015 rok.

Stonsi byli 7 lat temu i pewnie byłaby to ostatnia szansa ich zobaczyć. Nawet przy takich cenach, jestem spokojny o frekwencje na Narodowym.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

No pewno, zwłaszcza dla niektórych ludzi z zasobnym portfelem zobaczyć Stonesów czy tam ex-Beatlesa albo inne wielkie gwiazdy to po prostu SNOBIZM, więc wyrzucenie kilkunastu stów to nie problem. Ja nie mam aż takiego ciśnienia na Stonesów, widziałem na Służewcu, marzenie poniekąd z dzieciństwa się spełniło, teraz przy tych cenach... wolałbym jechać za tą kasę do Niemiec na Manilla Road albo zobaczyć po raz 4 Motorhead gdzieś na "zachodzie".
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Też widziałem ich w 2007 roku i jak będą w Polsce, to pojadę bo to rewelacyjny na żywo band a to, że ktoś na tym forum nazwie to pozerstwem, snobizmem czy czymkolwiek, co mu do zakutego łba przyjdzie, mam totalnie w dupie.

http://www.rp.pl/artykul/9145,1095723-T ... dowym.html
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

yankes pisze:Też widziałem ich w 2007 roku i jak będą w Polsce, to pojadę bo to rewelacyjny na żywo band a to, że ktoś na tym forum nazwie to pozerstwem, snobizmem czy czymkolwiek, co mu do zakutego łba przyjdzie, mam totalnie w dupie.

http://www.rp.pl/artykul/9145,1095723-T ... dowym.html
Nie wierzę w to, że Stonesi zagraliby koncert z darmowymi wejściówkami... Jeśli już mieliby do nas przyjechać to na zwykły biletowany koncert, i wtedy spokojnie trzeba nastawić się na ceny rzędu 400-1200 PLN, i to wcale nie za VIP-owskie bilety... Zespół bierze za koncert, zdaje się, honorarium rzędu ok. 5 mln $...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

haha... 5 mln $, to niech na służbę zdrowia dadzą te pieniądze złodzieje, a nie se wymyślają Stonesów!!!
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

bzdura. 4 czerwca to oni grają w Tel-Avivie, a 7 czerwca w Holandii. Poza tym kompletną bzdurą jest info, że wejściówki są darmowe i że TERAZ szukają sponsorów. Sponsorów to się szuka z rok wcześniej, a nie 2,5 miesiąca przed koncertem.
Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: thekingcrimson »

400 euro ? TO przecież grosze dla Niemca.
Stones'i w PL, - to jak budowa zderzacza hadronów w Warszawie.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

yankes pisze:Też widziałem ich w 2007 roku i jak będą w Polsce, to pojadę bo to rewelacyjny na żywo band a to, że ktoś na tym forum nazwie to pozerstwem, snobizmem czy czymkolwiek, co mu do zakutego łba przyjdzie, mam totalnie w dupie.
mam takie samo zdanie.

Z niecierpliwością czekam na jakieś konkretne info o gigu w PL...
Liv32
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Liv32 »

Witam, czy posiada Pan jeszcze bilety na Rolling Stones do Berlina? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

yankes pisze:co mu do zakutego łba przyjdzie,
już nie bądź taki jazzy chłopie
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

"LIST OTWARTY DO PREZYDENTA BRONISŁAWA KOMOROWSKIEGO.

PANIE PREZYDENCIE. 3 MILIONY DOLARÓW ZA KONCERT ROLLING STONES NA ROCZNICĘ ZWYCIĘSTWA SOLIDARNOŚCI BARDZIEJ PRZYDA SIĘ LICZNEJ GRUPIE POLSKICH MUZYKÓW.
Należę do pokolenia Solidarności, byłem członkiem związku. Od lat gram, pisze piosenki i tak jak większość moich kolegów - muzyków i kompozytorów - klepię biedę. Właśnie się zastanawiam skąd wziąć pieniądze na zapłacenie prądu. Przyjdzie chyba grać wyłącznie unplugged... którąś z ponad 100 napisanych przeze mnie piosenek.
3 miliony dolarów to około 9 milionów złotych - to dziewięć razy milion złotych - te pieniądze zapłacone 9 polskim twórcom - po milionie, a może 18 polskim twórcom - po 500 tysięcy - oznaczają dla tych ludzi dożywotnią wolność artystyczną. To lepszy sposób na uczczenie 25 lecia naszej wolności, niż organizacja "jeszcze jednego wypasionego koncertu gwiazdy".
PANIE PREZYDENCIE - NA STADIONIE NARODOWYM 4 CZERWCA POWINNI WYSTĄPIĆ POLSCY ARTYŚCI.
Z wyrazami szacunku zgłaszam swoja kandydaturę".
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Kto to napisał :lol: ?
Awatar użytkownika
metalfish
-#Invader
-#Invader

Post autor: metalfish »

Post na grupie Związek Zawodowy Muzyków na facebooku. Pod postem jest jeden gość, który co nieco trolując niszczy. :lol:

Wydawanie publicznych pieniędzy na taki koncert to jedno, ale najlepsza postawa tego gościa - dajcie nam, bo głodujemy, a przecież jesteśmy ARTSTYAMI. :lol:
Francois I
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Francois I »

Liv32 pisze:Witam, czy posiada Pan jeszcze bilety na Rolling Stones do Berlina? Pozdrawiam.
Tak posiadam, zapraszam na PW.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

metalfish pisze: Wydawanie publicznych pieniędzy na taki koncert to jedno, ale najlepsza postawa tego gościa - dajcie nam, bo głodujemy, a przecież jesteśmy ARTSTYAMI. :lol:
Dokładnie, to podobne jak ostatnio głośna sytuacja z WIELKĄ PANIĄ PISARKĄ, która była obrażona na cały świat, bo pracowała kilkanaście miesięcy nad książką, zarobiła na niej mało i mówiła, że skoro długo nad nią pracowała, to powinna więcej zarobić. Oderwanie od rzeczywistości: level hard :D
yankes
-#Clansman
-#Clansman

widman pisze:
yankes pisze:co mu do zakutego łba przyjdzie,
już nie bądź taki jazzy chłopie
Muszę. Jako przyjezdny z małej miejscowości do dużego miasta, muszę tak mówić o Stonsach i muszę na nich iść, bo inaczej moi nowi wielkomiejscy znajomi na uczelni mnie nie zaakceptują i nie będą chcieli ze mną pojechać na Openera zobaczyć Coldplay. Totalny smuteczek wtedy :cry: Dlatego też od kilku dni proszę swoich bogatych rodziców o kasę na bilet, żebym mógł się polansować na facebooku papierkiem za kilka stów.

Acha. I wyrosłem już z heavy metalu. Te ich teksty i cała ta otoczka - brud, alkohol..żenada. Wolę posłuchać o ekologii i prawach mniejszości seksualnych. To jest wartościowe.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Acha. I wyrosłem już z heavy metalu. Te ich teksty i cała ta otoczka - brud, alkohol..żenada. Wolę posłuchać o ekologii i prawach mniejszości seksualnych. To jest wartościowe.
No spoko, taka selekcja naturalna. Przynajmniej próbowałeś, ale jeśli nie wyszło, trudno. Powodzenia na nowej drodze życia.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Jak dobrze, ze SAnktuarium nie banuje trolli, bo byłoby nudno i sztywno bez Ciebie <3
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

widman pisze:
No spoko, taka selekcja naturalna. Przynajmniej próbowałeś, ale jeśli nie wyszło, trudno. Powodzenia na nowej drodze życia.
Póki co i oby jeszcze jak najdłużej - niesformalizowanej ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ