24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Post autor: Slaug »

ponoć grohl za garami tam siedzi :)
Fakt, że bliżej temu do popu niż doom metalu. Ale słucha się przyjemnie, chętnie zobaczę na żywo.
Awatar użytkownika
Pawcio
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Pawcio »

No i super ! Bałem się, że dadzą jakieś Turbo czy coś w tych klimatach a tu proszę- bardzo pozytywne zaskoczenie. Debiut genialny, dwójka troche mniej. Muzyka nie jest innowacyjna i świeża, bo nie ma być. To takie retro granie, do Orchid, Graveyard czy Rival Sons też nikt nie ma pretensji, że nie grają nic nowego- taki styl i głośno o tym mówią, nie silą się na nowoczesność. Generalnie dużo tu dystansu do muzyki, puszczenia oka, luzu, i naśmiewania się z tej heavy/black/itd. stylistyki, co nie wszystkim rycerzom heavy metalu może się spodobać.

A Grohl to może i z nimi zagrał jakiś koncert gościnnie, ale na pewno nie jest stałym członkiem.
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

mila pisze:
Emilio pisze: ni to pies ni wydra,
nie wciągaj w to Wydry :D
:lol:
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

RALF pisze:
tomtomala pisze:Generalnie nie mają słabych kawałków
To za mało powiedziane, 90% ich materiału jest GENIALNA!

Hail To GHOST! ;-)
Muza jest w porzo, fajny image, mają chłopaki pomysł na siebie, ale za nic nie mogę zdzierżyć tego ich wokalisty. Gość jest tragiczny i absolutnie bez wyrazu - moja ciocia Krysia lepiej by już to zaśpiewała. Kiedyś napisałem, że gorszy wokal to ostatnio słyszałem tylko na solowej płycie Harrisa, ale zmieniam zdanie: Taylor brzmi przy nim jak Pavarotti przy "Piasku" Piasecznym.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Emilio nie piję do Ciebie. Ale do tego co się tutaj ostatnio wyczynia. Wszystko jest krytykowane. Wszystko co nie jest IM. Ludzie. Tyle w Was napinki, że ja się czasami zastanawiam, czy to ja jestem z innej planety czy Wy.

Porównywanie Ghosta do Cradle też nie jest do końca słuszne. Ja uwielbiam Kredki na płytach. Ale ich wykony na żywo to jest męczarnia, której nie idzie ogarnąć. Dani zarzyna każdy jeden utwór. Ghost natomiast daje radę. Oczywiście zdarzają im się wpadki jak np. w Londynie przed Alice In Chains w zeszłym roku, gdzie Papa pół koncertu niemiłosiernie fałszował. Ale ich występ w Berlinie to już było cudo.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

tomtomala, to jest moje zdanie na temat tej muzyki. Nie trafia do mnie, jest płytka, bez polotu. Nie powiem, że jest ch....wa, bo każdy ma prawo słuchania tego czy tamtego. Sam słucham bardzo różnej muzyki i jeżeli ktoś z forum napisałby, że Jean Michel Jarre jest gównianym muzykiem, to pewnie bym się wkurzył xD ale bez przesady. Nie oceniam muzyki przez ludzi jej słuchających, ale przesłuchałem 2 albumy Ghosta i to była dla mnie męczarnia. Już wolałbym Kredki, ale z okresu Midian ;P
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Akurat gdyby zagralo Turbo jako pierwszy rozgrzewacz to nie byloby nic w tym zlego , sa z Poznania a ostatnia plyta daje rade i bylby to fajny historyczny uklon , ale to sprawa ich menago i organizatora . Na kapele pokroju Slayer , Arch Enemy nie ma co liczyc zawsze jako supporty ich koncowy przystanek to Czechy albo Niemcy , od Ghost wolalbyz zeby zabrali Blaze lub Dianno i dali im zarobic grosik bo chlopaki z tego co wiadomo groszem teraz nie smierdza .
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Turbo do IM by rewelacyjnie pasowali.
Możemy też liczyć na Anthrax, którzy grają przed IM na większości koncertów tej trasy (potwierdzenie na Węgrzech!).
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Frost No pisze:od Ghost wolalbyz zeby zabrali Blaze lub Dianno
Coś w tym jest. Di Anno chyba odpada bo słyszałem jakieś jego mało pochlebne wypowiedzi o zespole, ale np. gdyby wzięli Blaze'a na support to byłoby całkiem fajnie. Tylko raczej Blaze'a z regularnym składem, bo to co jest teraz... cóż, liczę, że nadejdą dla niego lepsze czasy ;) Dziwię się, że Maideni nigdy go nie wzięli, zwłaszcza w czasach kiedy nagrywał dobre płyty.

Co do polskich supportów to też nie miałbym nic przeciwko Turbo. Fanem nie jestem, ale co by nie mówić, pasowaliby idealnie.
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

tomtomala pisze:Wszystko jest krytykowane. Wszystko co nie jest IM.
Nie tylko to co nie jest IM ale również o ile nie przede wszystkim to co jest IM !!! Zauważ w tym temacie czy w temacie setlisty albo płyt studyjnych !!! Jedna wielka fala wylewania pomyj i krytykanctwa. Każdy kto ma w dupie dziurę popisuje się przed resztą gimbazy jakim to nie jest krytykiem i znawcą muzyki a jakie gówno wydaje IM i jaki syf robi począwszy od muzyki na trasach skończywszy... Szokuje mnie że na stricte fanowskim forum tak pluje sie po twórczości zespołu którego ono dotyczy. Nie warto się wdawać w takie dywagacje i tracić nerwów, ja tylko zarobiłem dwa warny jak mi nerwy puściły.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

DARTH pisze:Każdy kto ma w dupie dziurę
A znasz kogoś kto nie ma? :lol:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

DARTH pisze:popisuje się przed resztą gimbazy jakim to nie jest krytykiem i znawcą muzyki a jakie gówno wydaje IM i jaki syf robi począwszy od muzyki na trasach skończywszy... Szokuje mnie że na stricte fanowskim forum tak pluje sie po twórczości zespołu którego ono dotyczy. Nie warto się wdawać w takie dywagacje i tracić nerwów, ja tylko zarobiłem dwa warny jak mi nerwy puściły.
Dokładnie... mnie to zawsze śmieszy jak na forum jeden drugiemu "udowadnia" swoje racje :) albo przekonuje, że "zna się" na muzyce lepiej... Pomijając już kwestie "lepszej/gorszej" muzyki, zespołu, czy płyty. Słucham muzy dla siebie, na koncerty jeżdżę dla siebie i tyle.

A "szczurki" zawsze będą na forum się mądrowały i popisywały.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

koniec ...kropka ;) nie chcesz nie jedz na koncert...nie chcesz nie sluchaj... ;) slucham Maiden ponad 20 lat i mam gleboko w dupie ze ekipa nagrywa slabsze plyty,ze nie zmieniaja setu i ze nigdy na zywo nie uslysze Alexandra.....Pamietam za to dobrze jak pierwszy raz uslyszalem Siodmego Syna na kasecie kupionej w Baltonie i tak mnie za serducho zlapalo ze z uplywem dwoch dekad sa u mnie dalej numerem jeden :)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

SLAYER
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

SLAYER QWA :D :D no to jest argument ;-)
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Maiden,Slayer,Ghost pieknie !!!!!!!!! :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Wolałbym Megadeth, ale nie wypada narzekać jak dają tak dobry support :)
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

I ten skład rozpierdala jakieś żenujące FESTIWALE live nation.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

teraz 300 zł za GC wydaję się "akuratne" :P
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »