07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska
no jak ktoś założy koszulke z dwóch pierwszych LP to przecież na co się ma DiAnno denerwować
hehehehe
No akurat dwóch pierwszych to nie mam ale mam Aces High , Live After Death i Sanktuarium z Edkiem Husarzemwidman pisze:no jak ktoś założy koszulke z dwóch pierwszych LP
Szkoda, że nic do zakupu związanego z Paulem nie ma na koncertach. Fajnie byłoby jakąsik pamiątkę nabyć. Może ktoś napisać jak wygląda meet&greet? Czy długo to trwa, czy ciężko o fotę albo autograf, itp.? Kawał mam drogi do domu z koncertów, zastanawiam się czy warto czekać... A nawet nie mam specjalnej wejściówki, to nie wiem, czy się załapię. Jak ktoś ma to już za sobą, niechaj da głos.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Jak duży, dość krępy typ w koszulce "jedynki" to faktycznie jaKimal_ pisze: chyba przy barierce Dejmiena
Tera żałuję oczywiście, że nie wywiedziałem się lepiej o tym m&g, tudzież nie zaczekałem, ale jak człowiek jest na nogach od 4:30, od 7 godzin miał sucho w gardle, plus brak kasy, to jednak nadaje się na trochę innych falach
Co tam, okazja jeszcze będzie. Ja nie wierzę w żadne farewell toury
Mega szacun dla Paula za wczorajszy koncert w Krośnie i ze dla nas zagrał do końca bo to w pewnym momencie nie było takie pewne.W połowie setu dostał jakiejś poważnej kontuzji ze musiał prawie resztę koncertu spiewać siedząc na krześle.Widać ze bardzo go bolało.Nie wiem w czym rzecz, ale już na scenę wchodził o lasce, ledwo idąc i musiał się wspierać na dwóch osobach.No chyba ze Paul na coś choruje a ja nie wiem o tym.W zaistniałej sytuacji nie wiem jak będzie wyglądał dzisiejszy koncert w Krakowie i nagrywanie DVD.
Setlista taka sama jak w Warszawie tylko nie jestem pewien czy był Genghis Khan.Dla mnie koncert udany.Niektore utwory zostały odegrane i brzmiały wyśmienicie a niektóre tak sobie.
Z racji problemów zdrowotnych Paula raczej nie było M&G ,ale miła Pani zza baru zabierała rzeczy do podpisu i zanosiła Paulowi do garderoby.Za co jej bardzo dziękujemy bo gdyby nie Ona nawet autografów byśmy nie mieli.A tak mam podpisy na dwóch pierwszych płytach IM.Dla mnie bardzo cenne.
A co do Paula.Bardzo fajnie został przyjęty przez nas.Miał dobry kontakt z publicznością i dobry humor.Z wyjątkiem sytuacji gdzie jakiś burak krzyczał o Troopera albo wołał Brucowe "Scream for me". Wtedy Paul się wkurzał dość mocno i jakiś tam komentarz do debila posyłał.
To tak po krótce.Wreszcie lecę spać po koncercie i nocce w pracy.Nara
Setlista taka sama jak w Warszawie tylko nie jestem pewien czy był Genghis Khan.Dla mnie koncert udany.Niektore utwory zostały odegrane i brzmiały wyśmienicie a niektóre tak sobie.
Z racji problemów zdrowotnych Paula raczej nie było M&G ,ale miła Pani zza baru zabierała rzeczy do podpisu i zanosiła Paulowi do garderoby.Za co jej bardzo dziękujemy bo gdyby nie Ona nawet autografów byśmy nie mieli.A tak mam podpisy na dwóch pierwszych płytach IM.Dla mnie bardzo cenne.
A co do Paula.Bardzo fajnie został przyjęty przez nas.Miał dobry kontakt z publicznością i dobry humor.Z wyjątkiem sytuacji gdzie jakiś burak krzyczał o Troopera albo wołał Brucowe "Scream for me". Wtedy Paul się wkurzał dość mocno i jakiś tam komentarz do debila posyłał.
To tak po krótce.Wreszcie lecę spać po koncercie i nocce w pracy.Nara
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

No w Wawie też coś narzekał pod koniec setu na tą nogę, że go boli itp. No ale ostatecznie wytrwał na stojąco do końca. Wypije trochę więcej niż zwykle przed koncertem w Krakowie i będzie jak nowo narodzony
Mi się też raz wyrwało pod wpływem emocji "Scream for me Warszawa" w Iron Maiden, ale raczej małe szanse, że usłyszał
Mi się też raz wyrwało pod wpływem emocji "Scream for me Warszawa" w Iron Maiden, ale raczej małe szanse, że usłyszał
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

On z tą nogą już od dawna ma problemy. Pamiętam po koncercie w Lublinie, gdy mu pomagali na backstage'u do ubikacji wejsc... A moze to bylo po Jacku Danielsie, a nie przez noge ?;)
Potwierdzam, tzn. problemy z nogą a nie ubikacjąMaidenholik pisze:On z tą nogą już od dawna ma problemy. Pamiętam po koncercie w Lublinie, gdy mu pomagali na backstage'u do ubikacji wejsc... A moze to bylo po Jacku Danielsie, a nie przez noge ?;)
Night Mistress Fan Club Łódź
Haha! O, to nie byłam jedyna XDDeJMIeN Wielki pisze:Mi się też raz wyrwało pod wpływem emocji "Scream for me Warszawa" w Iron Maiden, ale raczej małe szanse, że usłyszał
Mam nadzieje, że nie będzie kretynów skandujących haseł, które działają na Paula jak płachta na byka. Jade po to, by go zobaczyć w końcu na własne oczy i posłuchać jak śpiewa, a nie jak rzuca mięchem ze sceny.
No to Łódź pewnie będzie wyprzedana...?!
Wszystko na to wskazujeRALF pisze:No to Łódź pewnie będzie wyprzedana...?!
Niech ktoś opisze wrażenia z Krakowa. Dalej miał problemy z nogą?
Tak na szybko napiszę że koncert zajebisty !!! Paul wokalnie naprawdę bardzo poprawnie !!! Fajnie ułożony set dobrze zgrany zespół i super oprawa plus kamery zrobiły swoje
Niestety facet ze Scream Maker wzorcowo położył kilka solówek. Paul nie byłby sobą gdyby oczywiście nie ukąszenia ze sceny Brucea
Publiczność dopisała bo wg. mnie był komplet - tak nabitego Lizarda jeszcze nie widziałem. Co do nogi Paula to widać było pod koniec że mu dokucza i to bardzo co i tak nie przeszkodziło dwa razy wyjść na bis oraz finałowy utwór zagrany wspólnie z Turbo. Publika zaskoczyła mnie wyjątkowo brakiem głupoty typu "scream for me"
Oczywiście po koncercie każdy kto został i miał odrobinę cierpliwości ten mógł zamienić z Paulem kilka słów i zrobić fotkę. Jak ogarnę się to wrzucę jakieś foty. Tak na szybko to tyle ...
Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów. O ile rozumiem ,ze ludzie przychodzą USŁYSZEĆ utwory ,których raczej panowie z Maiden nigdy już nie zagrają (poza paroma wyjątkami) to nie pojmują przychodzenia żeby usłyszeć Paula di Anno. Z wokalistą to on ma niewiele wspólnego
Ale co prawda to prawda, zabawa była wyśmienita, w Lizard Kingu komplet 
Bez przesadyAbstract pisze: Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.
Alez zgadzam się w 100%, koncertu to nie miejsca na idealny dźwięk, ale jednak pewien sensowny poziom wokalu jest niezbędnym elementem takiego koncertu
Owszem, zabawa super, ale z samym śpiewaniem to ma niewiele wspólnego. Turbo, świetna sztuka, widac ,że panowie włożyli w ten występ 100% 
Mam porównanie, bo byłem w Warszawie i w Krakowie. Koncert w Wawie znacznie lepszy pod każdym względem, i więcej sił fizycznych i wokalnie. (4+ vs 3+).
Ale ogólnie, nie ma co narzekać, będzie fajne DVD z występu.
A poza tym: bardzo fajny klub ten Lizard
Gratulacje
)) Strasznie młoda publika, to też dobre
Sporo dzieciaków ma katany z ekranami
Ale mimo wszystko, u nas w Wawie przychodzi więcej dziewczyn 
Koncert Turbo na 5-, bo jednak nieco skrócony :/ Tylko 1:55 Chyba Wojtek ma nową "zabawkę", aż muszę porównać zdjęcia
Ale ogólnie, nie ma co narzekać, będzie fajne DVD z występu.
A poza tym: bardzo fajny klub ten Lizard
Koncert Turbo na 5-, bo jednak nieco skrócony :/ Tylko 1:55 Chyba Wojtek ma nową "zabawkę", aż muszę porównać zdjęcia
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Takie same wrażenia miałem po koncercie w Lublinie z 2010 roku... po pozytywnych opisach tutaj myślałem, że coś się zmieniło... Ale chyba jednak nie... No nic, ja głównie idę posłuchać i spotkać się z chłopakami z Night Mistress...Abstract pisze:Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.