07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Re: 07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Post autor: Zygi »

Można
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

no jak ktoś założy koszulke z dwóch pierwszych LP to przecież na co się ma DiAnno denerwować :D hehehehe
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

widman pisze:no jak ktoś założy koszulke z dwóch pierwszych LP
No akurat dwóch pierwszych to nie mam ale mam Aces High , Live After Death i Sanktuarium z Edkiem Husarzem :) Córa ma LAD, FOTD :P i Powerslave :)
CubeX
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: CubeX »

Szkoda, że nic do zakupu związanego z Paulem nie ma na koncertach. Fajnie byłoby jakąsik pamiątkę nabyć. Może ktoś napisać jak wygląda meet&greet? Czy długo to trwa, czy ciężko o fotę albo autograf, itp.? Kawał mam drogi do domu z koncertów, zastanawiam się czy warto czekać... A nawet nie mam specjalnej wejściówki, to nie wiem, czy się załapię. Jak ktoś ma to już za sobą, niechaj da głos.
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Kimal_ pisze: chyba przy barierce Dejmiena
Jak duży, dość krępy typ w koszulce "jedynki" to faktycznie ja :razz:

Tera żałuję oczywiście, że nie wywiedziałem się lepiej o tym m&g, tudzież nie zaczekałem, ale jak człowiek jest na nogach od 4:30, od 7 godzin miał sucho w gardle, plus brak kasy, to jednak nadaje się na trochę innych falach :evil: :roll:

Co tam, okazja jeszcze będzie. Ja nie wierzę w żadne farewell toury ;-)
Awatar użytkownika
G.R.E.G
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: G.R.E.G »

Mega szacun dla Paula za wczorajszy koncert w Krośnie i ze dla nas zagrał do końca bo to w pewnym momencie nie było takie pewne.W połowie setu dostał jakiejś poważnej kontuzji ze musiał prawie resztę koncertu spiewać siedząc na krześle.Widać ze bardzo go bolało.Nie wiem w czym rzecz, ale już na scenę wchodził o lasce, ledwo idąc i musiał się wspierać na dwóch osobach.No chyba ze Paul na coś choruje a ja nie wiem o tym.W zaistniałej sytuacji nie wiem jak będzie wyglądał dzisiejszy koncert w Krakowie i nagrywanie DVD.
Setlista taka sama jak w Warszawie tylko nie jestem pewien czy był Genghis Khan.Dla mnie koncert udany.Niektore utwory zostały odegrane i brzmiały wyśmienicie a niektóre tak sobie.
Z racji problemów zdrowotnych Paula raczej nie było M&G ,ale miła Pani zza baru zabierała rzeczy do podpisu i zanosiła Paulowi do garderoby.Za co jej bardzo dziękujemy bo gdyby nie Ona nawet autografów byśmy nie mieli.A tak mam podpisy na dwóch pierwszych płytach IM.Dla mnie bardzo cenne.
A co do Paula.Bardzo fajnie został przyjęty przez nas.Miał dobry kontakt z publicznością i dobry humor.Z wyjątkiem sytuacji gdzie jakiś burak krzyczał o Troopera albo wołał Brucowe "Scream for me". Wtedy Paul się wkurzał dość mocno i jakiś tam komentarz do debila posyłał.
To tak po krótce.Wreszcie lecę spać po koncercie i nocce w pracy.Nara
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

No w Wawie też coś narzekał pod koniec setu na tą nogę, że go boli itp. No ale ostatecznie wytrwał na stojąco do końca. Wypije trochę więcej niż zwykle przed koncertem w Krakowie i będzie jak nowo narodzony :)

Mi się też raz wyrwało pod wpływem emocji "Scream for me Warszawa" w Iron Maiden, ale raczej małe szanse, że usłyszał :)
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

On z tą nogą już od dawna ma problemy. Pamiętam po koncercie w Lublinie, gdy mu pomagali na backstage'u do ubikacji wejsc... A moze to bylo po Jacku Danielsie, a nie przez noge ?;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Maidenholik pisze:On z tą nogą już od dawna ma problemy. Pamiętam po koncercie w Lublinie, gdy mu pomagali na backstage'u do ubikacji wejsc... A moze to bylo po Jacku Danielsie, a nie przez noge ?;)
Potwierdzam, tzn. problemy z nogą a nie ubikacją :mryellow: Ale mimo wszystko liczę na dobry koncert. Kupiłem dziś bilety na Łódź, w klubie zostały... 3 sztuki... :lol:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
HolyDiver
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: HolyDiver »

DeJMIeN Wielki pisze:Mi się też raz wyrwało pod wpływem emocji "Scream for me Warszawa" w Iron Maiden, ale raczej małe szanse, że usłyszał :)
Haha! O, to nie byłam jedyna XD
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Mam nadzieje, że nie będzie kretynów skandujących haseł, które działają na Paula jak płachta na byka. Jade po to, by go zobaczyć w końcu na własne oczy i posłuchać jak śpiewa, a nie jak rzuca mięchem ze sceny.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No to Łódź pewnie będzie wyprzedana...?!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

RALF pisze:No to Łódź pewnie będzie wyprzedana...?!
Wszystko na to wskazuje :) wczoraj ponoć bardzo dużo biletów poszło... Dobrze, że dziś się wybrałem je kupić, jutro mogło by już nie być ( może już nie ma... :P )
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Niech ktoś opisze wrażenia z Krakowa. Dalej miał problemy z nogą?
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Tak na szybko napiszę że koncert zajebisty !!! Paul wokalnie naprawdę bardzo poprawnie !!! Fajnie ułożony set dobrze zgrany zespół i super oprawa plus kamery zrobiły swoje :) Niestety facet ze Scream Maker wzorcowo położył kilka solówek. Paul nie byłby sobą gdyby oczywiście nie ukąszenia ze sceny Brucea ;) Publiczność dopisała bo wg. mnie był komplet - tak nabitego Lizarda jeszcze nie widziałem. Co do nogi Paula to widać było pod koniec że mu dokucza i to bardzo co i tak nie przeszkodziło dwa razy wyjść na bis oraz finałowy utwór zagrany wspólnie z Turbo. Publika zaskoczyła mnie wyjątkowo brakiem głupoty typu "scream for me" :) Oczywiście po koncercie każdy kto został i miał odrobinę cierpliwości ten mógł zamienić z Paulem kilka słów i zrobić fotkę. Jak ogarnę się to wrzucę jakieś foty. Tak na szybko to tyle ...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów. O ile rozumiem ,ze ludzie przychodzą USŁYSZEĆ utwory ,których raczej panowie z Maiden nigdy już nie zagrają (poza paroma wyjątkami) to nie pojmują przychodzenia żeby usłyszeć Paula di Anno. Z wokalistą to on ma niewiele wspólnego ;) Ale co prawda to prawda, zabawa była wyśmienita, w Lizard Kingu komplet :)
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Abstract pisze: Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.
Bez przesady :) Pod koniec owszem był już zmęczony i nie wszystko mu wychodziło ale tak bardzo surowej oceny bym nie wystawiał ;) Dla mnie najważniejsze że byłem widziałem słyszałem i świetnie się bawiłem. Ja do tego podchodzę trochę inaczej, jak chcę posłuchać idealnego dźwięku i wokalu to sobie włączam płytę CD albo jeszcze lepiej winyla! Dla mnie najważniejsze że wziąłem udział w naprawdę niezłej imprezie bądź co bądź już legendy!!! Dodam tylko że Turbo zagrało niezły kawałek sztuki :) Cała impreza mnie osobiście bardzo zaskoczyła na plus!!!
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Alez zgadzam się w 100%, koncertu to nie miejsca na idealny dźwięk, ale jednak pewien sensowny poziom wokalu jest niezbędnym elementem takiego koncertu :) Owszem, zabawa super, ale z samym śpiewaniem to ma niewiele wspólnego. Turbo, świetna sztuka, widac ,że panowie włożyli w ten występ 100% :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mam porównanie, bo byłem w Warszawie i w Krakowie. Koncert w Wawie znacznie lepszy pod każdym względem, i więcej sił fizycznych i wokalnie. (4+ vs 3+).

Ale ogólnie, nie ma co narzekać, będzie fajne DVD z występu.

A poza tym: bardzo fajny klub ten Lizard :) Gratulacje :))) Strasznie młoda publika, to też dobre :) Sporo dzieciaków ma katany z ekranami :) Ale mimo wszystko, u nas w Wawie przychodzi więcej dziewczyn ;)

Koncert Turbo na 5-, bo jednak nieco skrócony :/ Tylko 1:55 Chyba Wojtek ma nową "zabawkę", aż muszę porównać zdjęcia ;)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Abstract pisze:Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.
Takie same wrażenia miałem po koncercie w Lublinie z 2010 roku... po pozytywnych opisach tutaj myślałem, że coś się zmieniło... Ale chyba jednak nie... No nic, ja głównie idę posłuchać i spotkać się z chłopakami z Night Mistress... :lol:
ODPOWIEDZ