07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 07-11/04/2014 - Paul Di'Anno - Polska

Post autor: Mr.Hankey »

Abstract pisze:Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.
100% te same odczucia ;-)
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ancient Mariner »

Mr.Hankey pisze:
Abstract pisze:Ja zupełnie nie rozumiem tych pozytywnych opinii dot. wokalu Paula. Jeden wielki skrzek, pisk, momentami to miałem wrażenie ,ze sam nie znam tekstów śpiewanych utworów.
100% te same odczucia ;-)
Trudno się nie zgodzić, Paul śpiewa koszmarnie. Jak w polowie koncertu poszedlem po piwo i uslyszalem lepiej wokal Paula, to zaraz wrócilem do przodu, po to żeby go jak najmniej słyszec.

Nie jestem zawiedziony koncertem, bo to, że Paul głosu juz nie ma, to wiadomo od dawna. Tak naprawdę fajnie bylo poskakać do Phantoma czy Transylvanii. Klimat koncertu imprezowy, faktycznie duzo młodziezy. Jak po koncercie jakaś grupka robiła sobie foto przed sceną to śmialiśmy się z Szymonem, że gdy poprzedni raz Paul nagrywał DVD w Krakowie, to ta młodzież jeszcze w pampersach biegała ;)

Porównując koncerty Blaze'a i Paula to wokalnie jest przepaść, no ale jak to ujął kolega Jacek "Paul ma jednak lepsza bazę [utworów]"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No i cieszy, że sporo ludzi tym razem na te koncerty przychodzi! A tak a propos młodzieży. Idę ostatnio obok mojego ogólniaka - ja człowiek "starawy" a tu patrzę, kilkoro młodych ludzi w koszulkach Ironów! Jednak co pokolenie to odkrywa ich na nowo, to cieszy!
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Tylko niektórzy najpierw kupują koszulke, bluzę, czapke, naszywkę, torbę, a potem zabierają się do słuchania kapelki :lol:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale wiesz - lepiej ciuchy Maiden, niż ciuchy Biebera... :dance:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Ancient Mariner pisze: no ale jak to ujął kolega Jacek "Paul ma jednak lepsza bazę [utworów]"
Blaze gra wiekszosci swoje kawalki i tylko kilka Ironow a koncert Paula to 95% piosenki Ironów :)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Wymienilismy kilka zarcików z Paulem.
Myslal, ze jestem dilerem narkotyków i ze mu zalatwie kokaine :D
Załączniki
IMG_0748.JPG
IMG_0747.JPG
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Musi mieć nieźle zryty łeb :mrgreen:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

wydra77 pisze:
Ancient Mariner pisze: no ale jak to ujął kolega Jacek "Paul ma jednak lepsza bazę [utworów]"
Blaze gra wiekszosci swoje kawalki i tylko kilka Ironow a koncert Paula to 95% piosenki Ironów :)
I własnie dlatego mam większy szacunek dla BB, bo nie idzie na łatwiznę.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Jak sie stoi pod sceną i macha lbem to nie slychac w sumie czy Paul dobrze czy zle spiewa..... Na nagraniu nawet spod sceny juz niestety slychac ze jedzie obok :) Ale fajnie bylo i fajnie bylo zobaczyc znajome twarze :)

Purgatory: https://www.youtube.com/watch?v=yq4iiXgLBMg
Running Free https://www.youtube.com/watch?v=skZS45jtIQM
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Ancient Mariner pisze: I własnie dlatego mam większy szacunek dla BB, bo nie idzie na łatwiznę.
Dokladnie to samo mialem na mysli
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

Za bardzo emocjonalnie do tego podchodzicie :) A to trzeba na luzie i do przodu! Jest muzyka, jest głośno, jest ogień, można poskakać podrzeć ryja napić się piwa w dobrym towarzystwie a nie analizować skale i tonacje głosu albo który ma większy wpływ na dorobek Maiden :) Ja podchodzę do tego czysto rockendrolowo czyli JEST ZABAWA, bardzo dobrze bawiłem się na koncercie i Blazea i Paula!!! :pijak:
Ancient Mariner
-#Invader
-#Invader

DARTH pisze:Za bardzo emocjonalnie do tego podchodzicie :) A to trzeba na luzie i do przodu! Jest muzyka, jest głośno, jest ogień, można poskakać podrzeć ryja napić się piwa w dobrym towarzystwie a nie analizować skale i tonacje głosu albo który ma większy wpływ na dorobek Maiden :) Ja podchodzę do tego czysto rockendrolowo czyli JEST ZABAWA, bardzo dobrze bawiłem się na koncercie i Blazea i Paula!!! :pijak:
Dokładnie tak do tego podszedłem:) Tzn na koncert BB poszedłem posłuchać muzyki, a na koncert Paula poskakać do muzyki Maiden. I oba były udane. Szkoda tylko, że musiałem kolegów tak szybko opuścić zaraz po koncercie :/
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Dobra...
Mam do oddania bilet na dziś za free.
Niestety musiałem zawrócić już praktycznie z dworca PKS do domu, rodzinne sprawy.

Jakby ktoś nie miał biletu/kasy na bilet/miał kasę na bilet ale chciał ją przepić, to niech do mnie napisze w wiadomości prywatnej.
Bilet kupowany przez internet, do wejścia na koncert potrzeba będzie podać dane, zatem chętny będzie mi je musiał podać, żebym mógł zadzwonić i postarać się to załatwić.
Im wcześniej tym pewnie lepiej, będę co chwila zaglądał na forum w celu sprawdzania wiadomości.
Kto pierwszy ten lepszy :)
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

napisałem! :) Bardzo chętnie poproszę
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

https://www.youtube.com/watch?v=aB7h0rcjUlw

Finałowy utwór koncertu Paula Di'Anno w Krakowie w którym Paul wraz z Turbo wykonał cover Breaking The Law - Judas Priest!!!
Brooce
-#Invader
-#Invader

Post autor: Brooce »

Po Wrocławiu średnie odczucia... formy wokalnej to on nie prezentuje żadnej - w sumie jedynie Running Free jakoś mu wyszło i Breaking The Law, ale takiego Phantoma zepsuł chyba gorzej niż ja byłbym w stanie :P Reszta zespołu nie lepsza, głównie refreny jakoś wychodziły, a resztę momentami trudno było rozpoznać. Na Maidenów i Bruce'a sobie trochę nawrzucał, w dużej mierze dzięki publiczności, która do tego wręcz zachęcała... hehe, swoją drogą to sam przez większą część koncertu śpiewał ze dwa razy wyżej niż ów wokalista "Spice Girls" :P Pod sceną mega dziko + dzięki wszystkim którzy rzucali piwem jak na wiejskim festiwalu, cała kurtka mi od środka wali. Poza tym harce mega pozytywne, publika dużo żywsza niż na Blazie, widać że wspomnienie starego DiAnno jeszcze żyje.
Awatar użytkownika
Rumburak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Rumburak »

Z ciekawości: Jak wyglądało w Krakowie wchodzenie na górę do Paula po tym wejściu wyczytanych z listy kilku osób, które zamawiały bilet wcześniej przez neta? Weszli wszyscy którzy ustawili się w kolejkę/część/nikt?
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Ja z córką staliśmy cierpliwie i doczekaliśmy się :) Po tych wyczytanych była chwila przestoju więc spytaliśmy ochrony czy jest sens czekać więc powiedzieli że tak więc w między czasie zrobiłem sobie zdjęcie z Wojtkiem Hoffmannem i Tomkiem Struszczykiem! A potem jak ruszyło to szło naprawdę sprawnie po cztery osoby się szło a do pokoju wchodziliśmy po dwie! Bez ciśnienia popędzania na spokojnie fotki i kilka zdań rozmowy, każdy miał te kilka minut :) Paul był bardzo pogodny i żartował ja mu powiedziałem że córka ma 14 lat i dzięki mnie zaraziła się Maidenami i w ogóle muzyka heavy, roześmiał się na to a jako że była trochę spięta to powiedział jej żeby się nie bała bo on od młodych dziewczyn woli małe dziewczynki i wybuchnął śmiechem. Zaskoczyło mnie pożegnanie bo wstał z fotela i pożegnał się ze mną jak z dobrym kumplem czyli na tzw. niedźwiedzia i rzucił coś w stylu że dobrze wychowuję córkę :shock: Dodam jeszcze że kilka schodków przede mną w kolejce stał Wydra77 :mrgreen:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

We Wrocławiu fajna zabawa pod sceną, a reszta już została opisana. Miłe spotkanie z Pawełkiem na backstage tuż po koncercie. Pomimo sporego zmęczenia, był bardzo rozmowny i w dobrym nastroju.
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ