24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań
I tak nie jest źle, do koncertu jeszcze 77 dni. To dużo!
Toż to mój numer!!!!!RALF pisze:do koncertu jeszcze 77 dni.
To znak, że wcześniej niż te 77 dni nie możesz jechać na żaden inny koncert Maidenwydra77 pisze:Toż to mój numer!!!!!RALF pisze:do koncertu jeszcze 77 dni.
Żeby nie robić offtopu tu:
viewtopic.php?t=11595&postdays=0&postorder=asc&start=0
Bez tego fttb nie ma żadnych szans na środkową część barierek?
Do doświadczonych:
Lepiej stać w 2,3 rzędzie czy zboku pod barierkami?
Na openerze stałem pod barierkami ale dosyć z boku i trochę żałowałem, ale to będzie stadion więc inaczej to może wyglądać.
viewtopic.php?t=11595&postdays=0&postorder=asc&start=0
Bez tego fttb nie ma żadnych szans na środkową część barierek?
Do doświadczonych:
Lepiej stać w 2,3 rzędzie czy zboku pod barierkami?
Na openerze stałem pod barierkami ale dosyć z boku i trochę żałowałem, ale to będzie stadion więc inaczej to może wyglądać.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie ma, bo raczej nikt z osób, które wygrały FTTB nie wpuści Cię pod barierkę.Michał pisze:Bez tego fttb nie ma żadnych szans na środkową część barierek?
Raczej w 2-3 rzędzie na wprost - akurat w przypadku sceny Maiden widok z boków barierki jest mocno ograniczony ze względu na wybiegi Bruce'a. Zobaczysz zespół tylko na wystających tzw. ego-ramps, ale nie ma szans, żebyś dojrzał wszystkie dekoracje z tyłu (w tym dużego Edka) czy Nicko.Michał pisze:Lepiej stać w 2,3 rzędzie czy zboku pod barierkami?
A z innej beczki - Go Ahead chyba ciągle ociągają się z promocją koncertu... Rozumiem, że jak na razie w żadnym większym mieście nie pojawiły się billboardy czy choćby citylighty reklamujące koncert? Reklamę w metrze czy tramwajach pominę, gdyż jednak nie jest to tak chłonny nośnik jak wyżej wymienione... Ciekawe czy po świętach ruszy jakaś, nawet szczątkowa, kampania... 2 miesiące przed koncertem to już najwyższy czas na zintensyfikowanie akcji promocyjnej... W całej Polsce można już oglądać billboardy reklamujące Linkin Park we Wrocławiu czy Sonisphere (ten jest już bliski wyprzedania).
Ale dziadostwo, znów będzie "niska frekwencja bo nie było zainteresowania koncertem". A dupa - 80% potencjalnych nabywców nawet o nim nie wie!!! Może wypowiadam się zbyt dosadnie, najzwyczajniej w świecie nie toleruję odwalania tandetnej, słabej roboty. GO-AHEAD kompletnie za taki koncert nie powinni się brać, co najwyżej organizować sobie mogą trasy Di'Anno i Blaze'a. No kompletny brak profesjonalizmu. PARTACZE!
W Łodzi wchozę na Bileternię, pytam dla ciekawości o bilety na INEA Stadion a babka z oczami wywalonymi, jakbym pytał o lot na marsa, odpowiada że " Ironi w zeszłym roku przecież byli"..
Nie no, ludzie. Wszędzie, lub prawie wszędzie bilety bardzo dobrze idą a tu... Jak się 12 - 15k uzbiera na 45,000 stadionie - to będzie sukces!!! W ogromnej mierze to wina organizatora i jego bylejakości, jak nie umiecie - to się nie bierzcie!!!!
Z takim poziomem zainteresowania to ich i za 5 lat nie zobaczymy u nas! LIPA
W Łodzi wchozę na Bileternię, pytam dla ciekawości o bilety na INEA Stadion a babka z oczami wywalonymi, jakbym pytał o lot na marsa, odpowiada że " Ironi w zeszłym roku przecież byli"..
Nie no, ludzie. Wszędzie, lub prawie wszędzie bilety bardzo dobrze idą a tu... Jak się 12 - 15k uzbiera na 45,000 stadionie - to będzie sukces!!! W ogromnej mierze to wina organizatora i jego bylejakości, jak nie umiecie - to się nie bierzcie!!!!
Z takim poziomem zainteresowania to ich i za 5 lat nie zobaczymy u nas! LIPA
A mnie ciągle zastanawia ten sponsor, którego czerwone logo widnieje na plakacie. Czy on nie może nic zrobić w kwestii promocji koncertu?
Od nich wydębili gażę na ten koncert a pewnie układy z "RATUSZEM" pozwoliły na wynajęcie INEA na preferowalnych warunkach (się znaczy, pół darmo). Jakby jeszcze bilety były tanie - to rozumiem - ale tutaj, dużo taniej nie jest, no i co z tego, że Slayer i Ghost mają na supporcie, jak NIKT O TYM NIE WIE!
Skończy się niziutką frekwencją i perspektywa kolejnej sztuki IM za... 5 lat! Czemu u Nas IM nie mają szczęścia do organizatorów stadionowych koncertów? Najpierw MYSTIC, który też jak na tak wielki koncert właściwie żadnej reklamy nie zrobił, teraz to Go-Ahead (powinni się nazywać Turn-Back). Jeśli jest tak, że organizatorzy z góry traktują imprezy IM jako wydarzenia offowe, po kosztach, to na cholerę ich zapraszają. LN owszem - płacić sobie karze, ale - reklamę koncertu i organizację zawsze robi na poziomie. Tutaj - dno! Ja już widzę ceny napojów i przekąsek na miejscu, w gardle nam staną!
Inna rzecz. Czy ludzie tacy jak Rod Smallwood nie sprawdzają, kto bierze się za organizowanie koncertów IM w danym kraju, nie sprawdzają tego? Ja z tak mało doświadczonymi organizatorami bym nie gadał wcale, wiadomo, że spieprzą wszystko. Przecież tu o dobro fanów chodzi(...)
Zadziwia mnie to. Tak, jak "Go-Ahead" to ja mogę koncert IM organizować na stadionie Włókniarza w Pabianicach. Oj mi będzie głupio w tym Poznaniu. Dobrze, że na Soni do UK jadę....
Skończy się niziutką frekwencją i perspektywa kolejnej sztuki IM za... 5 lat! Czemu u Nas IM nie mają szczęścia do organizatorów stadionowych koncertów? Najpierw MYSTIC, który też jak na tak wielki koncert właściwie żadnej reklamy nie zrobił, teraz to Go-Ahead (powinni się nazywać Turn-Back). Jeśli jest tak, że organizatorzy z góry traktują imprezy IM jako wydarzenia offowe, po kosztach, to na cholerę ich zapraszają. LN owszem - płacić sobie karze, ale - reklamę koncertu i organizację zawsze robi na poziomie. Tutaj - dno! Ja już widzę ceny napojów i przekąsek na miejscu, w gardle nam staną!
Inna rzecz. Czy ludzie tacy jak Rod Smallwood nie sprawdzają, kto bierze się za organizowanie koncertów IM w danym kraju, nie sprawdzają tego? Ja z tak mało doświadczonymi organizatorami bym nie gadał wcale, wiadomo, że spieprzą wszystko. Przecież tu o dobro fanów chodzi(...)
Zadziwia mnie to. Tak, jak "Go-Ahead" to ja mogę koncert IM organizować na stadionie Włókniarza w Pabianicach. Oj mi będzie głupio w tym Poznaniu. Dobrze, że na Soni do UK jadę....
RALF pisze:Ale dziadostwo, znów będzie "niska frekwencja bo nie było zainteresowania koncertem". A dupa - 80% potencjalnych nabywców nawet o nim nie wie!!! Może wypowiadam się zbyt dosadnie, najzwyczajniej w świecie nie toleruję odwalania tandetnej, słabej roboty. GO-AHEAD kompletnie za taki koncert nie powinni się brać, co najwyżej organizować sobie mogą trasy Di'Anno i Blaze'a. No kompletny brak profesjonalizmu. PARTACZE!
Emocjonowanie się i narzekanie na brak profesjonalizmu warto zostawić sobie na czas po koncercie bo dopiero wtedy będzie można zweryfikować jak sobie poradzili z tym koncertem. Pisanie tego typu rzeczy w połowie kwietnia jest niekonstruktywne.
Też mnie dziwi brak działań związanych z koncertem, ale wyciąganie wniosków już w kwietniu nie ma sensu.
Teraz narzekacie na Go-Ahead, a gdyby Live Nation organizowało, to byłoby narzekanie, że bilety drogie albo coś w tym stylu. Niektórzy nie umieją żyć bez narzekania.
Po cichu mam nadzieję, że coś się zmieni z początkiem maja.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Zauważcie, że jednym z organizatorów (a co za tym idzie zabezpieczeniem finansowym koncertu) jest Nova Music - a więc austriacki promotor odpowiedzialny m.in. za Nova Rock, a także czeski i węgierski Aerodome Festival, który na dodatek odpowiada za ściągnięcie do Wiednia Stonesów, a więc coś co nie udało się naszemu Live Nation... Ciekawe tylko czy zagraniczni promotorzy mają wpływ na zapewnienie odpowiedniej promocji na naszym rynku, czy jedynie wyłożyli kasę na sprowadzenie Maiden (bo Go-Ahead raczej nie byłoby stać nawet na zaliczkę dla zespołu
)...
Piękny stadion, coraz więcej mówi się o setliście koncertu a tu... ale może nie będzie takiej klapy, w końcu nie wiemy ile tych biletów było w sprzedaży a ile sprzedano np. na płytę...
Pożyjom uwidim
Pożyjom uwidim
RALF, dont panic!!!!!
My w zeszłym roku do Łodzi jechaliśmy w 3 osoby!!! Teraz jedziemy w 8 !!! I wszyscy których znam co wybierają się na koncert to jadą większymi ekipami niż rok temu choćby ze względu na to że są dwa bardzo dobre supporty!!! Ci co idą na płytę jeszcze biletów nie kupują bo czekają na kaskę
My na trybuny łapaliśmy w pierwszym dniu żeby klepnąć dobre miejsca! Ja bym nie tragizował i wydaje mi się że skoro jeszcze reklamy nie ma to znaczy że bilety dobrze schodzą...
My w zeszłym roku do Łodzi jechaliśmy w 3 osoby!!! Teraz jedziemy w 8 !!! I wszyscy których znam co wybierają się na koncert to jadą większymi ekipami niż rok temu choćby ze względu na to że są dwa bardzo dobre supporty!!! Ci co idą na płytę jeszcze biletów nie kupują bo czekają na kaskę
Jedyny plus jest taki, ze koncert jest w Poznaniu, czyli jednak w koncertowym zadupiu
Dawno tu wielkiego koncertu nie było, więc wiara się może nazjeżdżać z Poznania i okolicznych wioch
Ja bilety kupie dopiero w czerwcu, myślę, że sporo osób kupi na ostatnią chwilę bo to nie 10 tysięczna hala a 45 tys stadion i nie ma obawy, że można nie dostać wejściówek 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Też prawda!
No i stosunkowo niedaleko NiemiecEmilio pisze:Jedyny plus jest taki, ze koncert jest w Poznaniu, czyli jednak w koncertowym zadupiu
RALF, mnie również trochę martwi brak solidnej kampanii promocyjnej ale weź na luz
jeszcze nie jest tak tragicznie. Ja bym na razie nie przesądzał, choć też według mnie patrząc na ilość sprzedanych miejsc na trybunach to na razie to wygląda dość słabo
. Pamiętajmy że to że Wasze ekipy się zwiększą to i tak nadal kropla w morzu. RALF ma trochę racji że info o koncercie nie dotarło za bardzo poza krąg zainteresowanych. Przykład (który może już tu na forum podawałem) : u mojej Mamy w pracy są osoby które jeżdżą na koncerty, wśród nich zarówno fani Maiden jak i po prostu osoby lubiące takie eventy - gdyby nie info ode mnie przekazane poprzez Mamę, to żadna z tych osób by nie wiedziała o koncercie
Dla mnie to oznacza, że do tej pory Go-Ahead nie udało się dotrzeć z informacją do zainteresowanego targetu. Oczywiście nic nie należy przesądzać, być może rzeczywiście bilety sprzedają się nieźle według nich itd. Poczekamy - zobaczymy 
Ja nie przesadzam, bo Nostradamusem nie jestem - nie wiem co i jak będzie...
Drażni mnie takie byle-jakie podejście do tematu organizacji i działań promocyjnych a jest słabo. W takiej Serbii w sześc tygodni sprzedali ponad 15,000 biletów i zdaniem organizatora 17 czerwca na koncercie będzie komplet (około 30k), takie państewko. Kurna u nas jest IM, Slayer, Ghost i ... nikt o tym nie wie!!!
Wiesz, to jest kwestia odpowiedzialnego podejścia do swojej pracy... GO-AHEAD nie dorośli do takiego wyzwania, nie ten target i nie ta skala. Ale - zawsze trochę tych biletów ubywa. Ja tylko liczę, że na płytę sprzedano jednak sporo, natomiast w połowie maja ludziska ruszą do kas.
Drażni mnie takie byle-jakie podejście do tematu organizacji i działań promocyjnych a jest słabo. W takiej Serbii w sześc tygodni sprzedali ponad 15,000 biletów i zdaniem organizatora 17 czerwca na koncercie będzie komplet (około 30k), takie państewko. Kurna u nas jest IM, Slayer, Ghost i ... nikt o tym nie wie!!!
Wiesz, to jest kwestia odpowiedzialnego podejścia do swojej pracy... GO-AHEAD nie dorośli do takiego wyzwania, nie ten target i nie ta skala. Ale - zawsze trochę tych biletów ubywa. Ja tylko liczę, że na płytę sprzedano jednak sporo, natomiast w połowie maja ludziska ruszą do kas.
-
Deleted User 4876
I po co Go-Ahead był ten koncert - wieczne narzekanie.
Umiesz lepiej, sam zorganizuj
ta firma nie istnieje od wczoraj, fakt, dopiero w tym roku wypływa na większa skalę ( z morza na ocean ) - ale daj jej szansę!! Krytykowac przed gigiem - hmm rozumiem że tęsknisz za EVIL NATION i bylbyś happy gdyby tylko oni mogli organizowac tego typu gigi
Wiesz, czy tęsknię, no nie wiem...? Ale przynajmniej 90% osób więcej by o tym koncercie cokolwiek wiedziało...