Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Judas Priest

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:To jednak to nie była trasa pożegnalna....?! Trochę żałosne te "trasy pożegnalne" :idea:
Jeszcze w trakcie trasy Epitaph z zespołu dochodziły głosy, że powrót Richie'go dodał im wiatru w żagle i nie ma mowy o końcu kariery. ;) Nowy album planowali przecież już w 2010 roku, a jeszcze przed startem Epitaph Tour mieli wypuścić 1-3 nowe kawałki, które mieli już nagrane - z czego jednak zrezygnowano... Więc oczywiście płyta to żadne zaskoczenie - powiedziałbym wręcz, że szkoda, iż ukazuje się tak późno (ale może było to spowodowane problemami zdrowotnymi Roba). Pytanie czy teraz, zgodnie z plotkami, ruszą jesienią na kolejne światowe tournee, czy raczej ograniczą się do mniejszej ilości występów. Obstawiam raczej to pierwsze - Priest to nie Metallica czy Rolling Stones, które mogą utrzymać siebie i całą ekipę techniczną grają po kilkanaście sztuk w ciągu roku. Obstawiam, że pełne trasy po Ameryce Północnej i Europie będą pewniakiem - a reszta zależeć już może od przyjęcia albumu...

Obrazek
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

He's half man and half machine

Art myślę nawiązuje do Painkillera. Z resztą, jeśli dobrze kojarzę, wspominali, że nowy longplay będzie zbliżony do British Steel/Painkillera. A nowa trasa nie jest zaskoczeniem już od przeszło 2 lat. Tuż po zakończeniu trasy, Rob dał jasno do zrozumienia, że dalej będą koncertować, lecz nie już na taką skale jak dotychczas.
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Ciekawe, że zbliżony ma być do British steel/Painkiller. Toż to jest różne granie. Czyżby chodziło o taką różnorodność na nowym albumie, czy też o styl gry bliski jednemu bądź drugiemu ze wspomnianych albumów :?:
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Już niemal wiemy, że okładka będzie utrzymana w Priestowskiej konwencji. Myślę, że możemy się spodziewać porządnego materiału co najmniej na poziomie AOR, tyle że o bardziej konkretnym brzmieniu nawiązującym do dawnych dokonań zespołu. Światowa trasa będzie, lecz na pewno o mniejszej ilości koncertów niż na Epitaph. Było by dobrze gdyby znów zagrali w Polsce, ale nawet jeśli, to i tak za granicę się pojedzie by zobaczyć Bogów. Na razie czekamy bo wg. zapowiedzi Richie'go za 4 dni poznamy więcej szczegółów odnośnie nowej płyty a być może nawet i trasy.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

https://www.youtube.com/watch?v=mhkoNQ-7uRw - nowy kawałek priestów ;]]
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Dupy to to póki co nie urywa. ;]
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

M@ti pisze:Dupy to to póki co nie urywa. ;]
Taki sofcikowy... O wiele bardziej wolę ciężkie, brutalne koncertowe brzmienie Priest. Ciekawe kto odpowiada za produkcję nowego LP.

EDIT: Wygląda na to, że na albumie znajdzie się aż 18 (!!) kompozycji... Ciekawe czy będą to same 3-4 minutowe killery, czy może znów 2CD?
Guitarist Glenn Tipton told fans not to expect wild experimentation. "Sometimes in the past we may have come under fire for being too adventurous musically – so we have listened," he said. "From start to finish Redeemer of Souls is 18 songs of pure classic Priest metal."
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Aż się koleżanka z naprzeciwka zlękła w pracy gdy klasnąłem w dłonie po tej wiadomości :lol:

Worldwide Release.
Due out on:
14th July in the UK
15th July in the US

Friday 11th July:
Australia
Austria
Benelux
Finland
Germany
Ireland
New Zealand
Norway
Sweden
Switzerland
Turkey

Monday 14th July:
Asia (excluding Japan)
Czech Republic
Denmark
France
Greece
Hungary

Poland
Portugal
South Africa
UK

Tuesday 15th July:
Canada
Italy
Latin America
Russia
Spain
USA

Wednesday 16th July:
Japan

3 RAZ W ŻYCIU ICH ZOBACZE KURWA TYLE WYGRAC :cry:

ed: teraz wyobraźcie sobie moją minę gdy zorientowałem się, że to daty wydania krążka... Ale trasa pewno będzie
Ostatnio zmieniony pn kwie 28, 2014 12:27 pm przez Papa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Liczyłem na nieco mocniejsze brzmienie, ale i tak nie jest źle. Przeważnie do promowania albumu nie wybiera się przecież najmocniejszych killerów z płyty. Tak czy siak znamy pierwszy kawałek z płyty roku!
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Taki poprawny ten kawałek i nic po za tym, ale mam jakiś taki sentyment do nich i mimo wszystko pewnie w krążek się zaopatrzę ;-j

Nawet nie ma co się nastawiać na nie wiadomo jaki album, ale im chyba nie o to chodziło żeby rewolucje robić ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bardzo martwię się o formę wokalną Roba... Już po przesłuchaniu coveru "Man On The Silver Mountain" (który mógł być najlepszym kawałkiem na tribute albumie Dio, a zaśpiewany został totalnie na od..czep się - taki "Rainbow In The Dark" Corey'a Taylora bije go na głowę) bałem się o to jak zaśpiewa na nowym LP Priest - i niestety na "Reedemer of Souls" również brakuje tego "pałera" - zaśpiewany jest zupełnie bez polotu... Ciekawe czy to wynik problemów zdrowotnych Roba, czy po prostu chwilowego (oby!) wypalenia się... Mam nadzieję, że na całej płycie nie śpiewa w ten sposób, bo jeśli tak to Priest zakończyliby karierę w słabym stylu... :???:
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Do 13 sekundy miałem ciarki, zapowiadało się ciekawie, a przynajmniej na miarę Judas Rising, a dalej no to niestety dosyć przeciętnie. No i faktycznie brakuje mocy Halforda, gdyby wokal był utrzymany na poziomie choćby wspomnianego Judas Rising, to by było ekstra...

Jak ma być 18 kawałków, to mają okazje się odkuć. OBY!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Odkupiciel Dusz - nooo, nie za ciekawe - owszem melodyka a la "British Steel" czy nawet "Stained Class", rytmika i wiosła już bardziej speedowe ale ten wokal i generalnie kompozycja tuzinkowa, przeciętna..
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Strasznie mi się nie podoba refren, jakoś tak tandetnie brzmi. Co do samej mocny wokalu to faktycznie coś w słabo, ale tutaj nie winiłbym tylko Roba a również całe brzmienie które jest dość anemiczne. Solówki mocno średnie. Słyszę gdzieś w riffach Hell Patrol, co akurat jest miłym skojarzeniem, bo lubię ten kawałek.
Ogólnie rzecz biorąc nie powaliło mnie, ale też nie liczyłem na coś wielkiego, bo fanem Judas Priest nie jestem.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Trochę zabawnie brzmi Halford próbujący wyciągnąć jakąś górkę. Sam numer kwadratowy, jakby Niemcy jacyś to grali. Zdziadzieli Priest mocno niestety...
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

tak btw. https://www.youtube.com/watch?v=9aBxvegy0Ro

Brzmi jakoś podobnie ;)
Hospes
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Hospes »

Faktycznie - pierwsze odsłuchanie i rewelacyjnie nie jest. Ale nie ma się co zrażać, bo kiedy słuchaliśmy jako pierwsze bodaj El dorado czy też Different world to również do zachwytów było daleko.
Kawałek Judasów w miarę przyzwoity, zgodzę się także że dosyć spokojny, niezbyt ostry i ciężki. Wokal - w refrenie jakby trochę niewyraźnie, jak gdyby sił brakowało, powietrza w płucach, no ale to może po prostu taki utwór i już. Inne kawałki być może będą inne, oby jeszcze lepsze.
"Still my heart calculate and pray"
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

a mi właśnie na pierwsze przesłuchanie kawałek bardzo przypasował, teraz go słucham już któryś raz i podoba mi się wokal. Jest dobry, biorąc pod uwagę wiek Halforda ... no cóż, od Angel of Retribution minęło już 9 lat bodajże, to jednak kawałek czasu jest. W każdym razie mnie ten kawałek nastraja optymistycznie do albumu. ;-)
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Ja bym sobie życzył żeby z dwojga złego cała płyta taka była - brzmiąca klasycznie i trochę autoplagiatowo. Żeby nie silili się na żadne dziwactwa.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Taki se ten tytułowy numer.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ