Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: krusejder »

powiem tak: jest Infinite Dreams, to jadę do Poznania. Jeśli nie, to mocno się zastanowię, nawet jak będzie Still Life i Killers (których zapewne NIE będzie).
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

krusejder pisze:powiem tak: jest Infinite Dreams, to jadę do Poznania. Jeśli nie, to mocno się zastanowię, nawet jak będzie Still Life i Killers (których zapewne NIE będzie).
O to, to, to.
+1
Czekam do rozpoczęcia trasy i zobaczymy.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Pamiętacie ten filmik, nie? http://vimeo.com/49676870#t=295
Jeśli nie to zatrzymajcie na 4:55 i podziwiać :D
Moim zdaniem, "lekka modyfikacja setlisty" skończy się właśnie na tych dwóch ostatnich kawałkach które wejdą za ATSS i coś jeszcze.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Też tak myślę. Ale jakakolwiek setlista będzie - i tak jadę :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

4 kawałki na encore... hmmm
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

ID jeszcze tydzień złudzeń ;)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Budziol pisze:ID jeszcze tydzień złudzeń ;)
+1, natomiast wolałbym, żebyś się mylił... :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Tez chcialbym sie mylic;-)
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

Jedno jest pewne - Fear Of The Dark i tak będzie ;) Mam wrażenie, że połowa publiczności zna i bawi się tylko jak grają ten kawałek... Ja również mam wielką nadzieję na Infinite Dreams! No i bardzo bym chciała usłyszeć Powerslave, ale są nikłe szanse na to podczas tej trasy. Moonchild na wstępie obowiązkowo :)
etoo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: etoo »

Widzę, ze wszyscy zapomnieli o Halloweed...Ja mam ogromną nadzieję, że wrócą do tego arcydzieła. To jest najlepszy koncertowy miazgator IM.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Sądzę, że HBTN oraz ID będą, nie na darmo je ogrywali w 2012, dobrze wiedzieli jak będzie trasa wyglądała! Zobaczycie - będą...
Awatar użytkownika
ir0nka94
-#Invader
-#Invader

Post autor: ir0nka94 »

RALF pisze:Sądzę, że HBTN oraz ID będą, nie na darmo je ogrywali w 2012, dobrze wiedzieli jak będzie trasa wyglądała! Zobaczycie - będą...
W sumie fakt, Hallowed Be Thy Name był stałym bywalcem na setlistach, zazwyczaj w bisach go umieszczali...A tu rok temu zonk, zniknął.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Nie wierzę w ID, nie ma imo szans na niego, Panowie są niestety już zbyt leniwi.
Realnie patrząc to liczę na Powerslave i Revelations - to chyba w miarę realne a więcej kawałków niż 2 pewnie nie wymienią.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Dokładnie. Jakby nie mieli dodać Powerslave, Revelations czy nawet Children to by nie nazywali tego trasą obejmującą wszystkie trasy historyczne.

Co do ID, to jeżeli na trasie "ściślej" opartej na 7thSon nie dostaliśmy ID, to teraz szanse na niego są jeszcze mniejsze :(
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Trasy obejmujące wszystkie historyczne masz co roku, zawsze ta sama podstawa + jakieś minimalne wariacje/nowości. Dodanie Revelations, Powerslave czy Children na wielki finał Maiden England byłoby absurdem...
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Oni to tak nazwali, nie ja.

Children poza Belgradem 2009 nie było grane w Europie od 2007 roku, Revelations czy Powerslave również odpowiednio 2008/Belgrad 2009 - dla ludzi, którzy słuchają Maiden od dawna, to jest względnie - niedawno - ale to już 5-6 lat temu (!).

Duża część publiczności, szczególnie młodszej, usłyszy te kawałki po raz pierwszy a wychowała się, nie jak niektórzy z nas na Rock in Rio 2001/Live After Death 85, a na przykład na Flight 666 :mryellow:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

etoo pisze:Widzę, ze wszyscy zapomnieli o Halloweed...Ja mam ogromną nadzieję, że wrócą do tego arcydzieła. To jest najlepszy koncertowy miazgator IM.
Trudno się nie zgodzić, ale gdy słuchałem na żywo ostatnie dwa wykonania Hallowed w 2011 roku, czułem, że dni tego kawałka są policzone, szczególnie jako bisowego (wokalnie Bruce nie wyciągał).

Teraz jest szansa, że powróci do setu np. jako 11/12 kawałek (przed FOTD+IM), szczególnie, że to krótka trasa.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Polecam wszystkim wywiad z Bruce'm przeprowadzony we wrześniu ubiegłego roku przed koncertem w Nashville: maidenrevelations.com/2013/10/11/bruce-dickinson-about-a-new-album-future-touring-plans-keeping-his-voice-strong-and-smoking-dope/

Bruce wspomina w nim, że tęskni za graniem kawałków z Powerslave (dziwne, biorąc pod uwagę fakt, że w 2012-2013 grali 2 numery z tej płyty ;) ), a także chętnie widziałby w setliście Children Of The Damned i Revelations... Stąd wzięła się "plotka" o powrocie tych numerów do tegorocznej setlisty, która wydaje się tym bardziej prawdopodobna, że to Bruce i Steve odpowiadają za ułożenie koncertowego setu. :)

Myślę, że ciężko byłoby się spodziewać więcej niż 5-ciu zmian w secie... Powrót Infinite Dreams uważam za niemożliwy - zespół owszem, ćwiczył go na próbach w 2012, ale świadomie zrezygnował z niego na rzecz Afraid To Shoot Strangers" dając do zrozumienia, że nie ma szans na jego powrót do selisty. Plotki (bodajże jakaś wypowiedź Nicko czy Roda) mówiły o tym, że Bruce wolał wolniejszy kawałek, łatwiejszy do zaśpiewania. Sądzę, że chcieli także wrzucić do setu kawałek z "ery Janicka" jednocześnie dając mu kolejne gitarowe solo...

Co do powrotu "Hallowed to wydaje się on niewiadomą - raczej nie zagrają go już na bis, gdyż Bruce dosyć mocno męczył się na nim latem 2011, gdy grany był jako przedostatni numer w setliście)... Prędzej wskoczyłby do setu np. w miejsce Phantoma - aczkolwiek ten drugi może pozostać w setliście...

Dużym zaskoczeniem byłby dla mnie powrót jednego z "highlightów" trasy Early Days - Remember Tomorrow (w miejsce ATSS?), Die With Your Boots On czy Where Eagles Dare... Ale obstawiam, że raczej powrócą kawałki grane w latach 2008-2009 - zespół zawsze będzie miał łatwiej, bo może jeszcze nie zapomnieli ich do końca. ;)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

i tutaj się z Tobą zgodzę Wicker, chociaż usłyszeć Where Eagles Dare zaraz po Moonchild to spełnienie marzeń:D marzy mi się Killers, słyszałem go w tym roku na koncercie Paula, więc fajnie byłoby go usłyszeć w Poznaniu, ale szanse marne... co do Killers nie wierzę w cuda, niestety zespół leci po łatwiźnie i daje to, co ma dobrze ograne i w czym czuje się pewnie.

Ale myślę, co już niejednokrotnie powtarzałem:

CIESZMY SIĘ Z KOLEJNEGO KONCERTU IRON MAIDEN W POLSCE, BO 3 GIGI W CIĄGU ROKU TO NIETYPOWE WYDARZENIE DLA NAS JAKO FANÓW.

UP THE IRONS!!!! \m/
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Jeszcze tydzień i zobaczymy czy nasze Infinite Dreams się spełnią ;-)
Jak dla mnie ten utwór i powrót Hallowed do setu to :jee:
Będzie więcej zmian jeszcze lepiej, a nawet jak nic nie zmienią też będę na Ikea Stadionie.
ODPOWIEDZ