Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
Akurat dzisiejszy Saxon czy Accept na koncertach kładą dzisiejsze koncertowe Iron Maiden. Za samo "what you wanna hear ????" na bisach Marka Tornillo czy Biffa na niektórych koncertach te zespoły biorą góre nad Iron Maiden.
No chyba, ze ktoś jara się na lasery, fajerwerki, ruszającą się we wszystkie strony bajerancką scenografie znaną z show Iron Maiden (i Eddiego z okładki "The Final Frontier" w tle podczas wykonywanego "The Number Of The Beast"). Chociaż tutaj, na tym polu Anglicy ustępują myślę choćby Katy Perry czy Lady Gadze.
No chyba, ze ktoś jara się na lasery, fajerwerki, ruszającą się we wszystkie strony bajerancką scenografie znaną z show Iron Maiden (i Eddiego z okładki "The Final Frontier" w tle podczas wykonywanego "The Number Of The Beast"). Chociaż tutaj, na tym polu Anglicy ustępują myślę choćby Katy Perry czy Lady Gadze.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Porównywanie Maiden do Saxon w kwestii koncertów w chwili obecnej, to jest kopanie leżącego i zwyczajnie nie wypada tego robić, bo jeszcze bardziej szkoda Harrisa i spółki...
Też wolałbym żeby mieli takie podejście do setlisty, ale wspomniane Saxon widziałem raz i nie mam jakiegoś ciśnienia na więcej, a w przypadku Iron Maiden jest odwrotnie - mogliby nic nie zmienić, a i tak bym jechał. Po prostu muzycznie zdecydowanie bardziej lubię Iron Maiden niż Saxon.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Tu nie chodzi o to, co kto bardziej lubi, tylko o podejście do koncertów i fanów.
EgzaklyMr.Hankey pisze:Tu nie chodzi o to, co kto bardziej lubi, tylko o podejście do koncertów i fanów.
Wiem. Piszę o tym, że nawet najlepsze podejście do koncertów i fanów nie zastąpi samej muzyki. Dla mnie Saxon może mieć nawet najlepsze na świecie podejście do tych kwestii, a jednak mając do wyboru pojadę na Maiden.
-
Deleted User 2259
Żebyś się jednak nie zdziwił ,po kilku razach możesz mieć dość.Dejavu pisze:a jednak mając do wyboru pojadę na Maiden.
Gdybym miał do wyboru koncert Maiden i w ten sam dzień koncert innego zespól, który lubię na równi ale set tego drugiego zespołu byłby dla mnie atrakcyjniejszy to na bank bym wybrał tę druga opcję.Invader pisze:Żebyś się jednak nie zdziwił ,po kilku razach możesz mieć dość.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Dzieki za glosy na Saxon. Chlopaki zasluguja na nasze wsparcie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
Otóż toEmilio pisze:tóry lubię na równi ale set tego drugiego zespołu byłby dla mnie atrakcyjniejszy to na bank bym wybrał tę druga opcję.
Zobaczycie, że jak pojadą w następną trasę to będzie podobny set do tego co był na trasie Final Frontier. Im się już zwyczajnie nie chce.
Dzis Bilbao, szykujmy sie na zmiany;-):-D
Ja wiem czy im sie nie chce? To po co graja mogliby odejsc na emeryture i nic nie robic bo kase maja.
Dla mnie od momentu ogloszenia MEpart3, uwazam za naciagana, dziwna i chyba juz niepotrzebna zwlaszcza z takim setem
Ja wiem czy im sie nie chce? To po co graja mogliby odejsc na emeryture i nic nie robic bo kase maja.
Dla mnie od momentu ogloszenia MEpart3, uwazam za naciagana, dziwna i chyba juz niepotrzebna zwlaszcza z takim setem
- LukaSieka

Ale po co na emeryturę i co z tego, że kase mają jak zawsze można mieć więcejBudziol pisze:odejsc na emeryture i nic nie robic bo kase maja.
- Mercenary155
- -#Invader

Budziol pisze:Dzis Bilbao, szykujmy sie na zmiany;-):-D
Ty coś wiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gadaj tu zaraz jakie masz przecieki ?
Ciekawy pomysł z graniem całego AMOLADa nie wypalił do końca i musieli wyrzucić kilka kawałków na rzecz szlagierów bo publika dostawała nerwicy. Zmiany zawsze możliwe,
ale czy na tej trasie będą? Powątpiewam, choć:

ale czy na tej trasie będą? Powątpiewam, choć:
Oni mają taki wtyki, że zawsze czegoś się dowiedzą.Budziol pisze: Dzis Bilbao, szykujmy sie na zmiany;-):-D
To zart, ironia zwykla, az tak naiwny nikt nie jest;-)
- LukaSieka

Ja rozumiem grac całe "Powerslave", "The Number Of The Beast" czy "Somewhere In Time" na żywo, ale "A Matter Of Life And Death"??Papa pisze:Ciekawy pomysł z graniem całego AMOLADa nie wypalił do końca
Dzisiaj będą zmiany. Ale tak już bankowo. Do setu ma wejść "Only The Good Die Young " i "The Prophecy"Budziol pisze:To zart, ironia zwykla, az tak naiwny nikt nie jest;-)
- Mercenary155
- -#Invader

i Alexander .....
-
Deleted User 4876
Też lubię jak tak mieszają w setach, to jest zawsze mega zaskakujące :-) Co koncert to inny i nigdy nie wiesz czego się spodziewać :-) Maiden RulleZ 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cóż, nawet Bruce na koniec "Sanctuary" w Barcelonie zażartował, że następnym razem wrócą do nich już z nowym setem - w końcu Barcelona i Bilbao dostały już show Maiden England równy rok temu więc w ich przypadku można mówić o rozczarowaniu. 
Natomiast podejście zespołu wynikało pewnie z innej kalkulacji - 6 koncertów odbędzie się w krajach, które do tej pory nie gościły trasy Maiden England, a więc fani z tych miejsc na pewno chcieliby usłyszeć takie kawałki jak Prisoner, Phantom czy 7-my Syn... Dodatkowo blisko 2/3 tegorocznych gigów to festiwale, które gromadzą na ogół mniej hardkorową fanów, a publiczność spragnioną setu "best of" - na pewno na takich festach jak Rock Am Ring, Hellfest czy Nova Rock obecna setlista sprawdzi się bez zarzutu. Zespół rzeczywiście może mieć wyrzuty sumienia odwiedzając miejsca, które gościły już aktualną trasę - a więc oba hiszpańskie miasta, a w dalszej kolejności Poznań (2h od Łodzi, a więc można przypuszczać, że część publiczności miała okazję widzieć obecny set) czy Brno (skąd fani mogli wybrać się na słowacki Top Fest czy do Pragi). Ale nie łudźmy się - nikt nie będzie układał zupełnie nowej, odświeżonej seltisty z myślą o 2-3 koncertach.
W 2009 zmiany były większe (5 kawałków, wymieszanie kolejności numerów), gdyż zespół po roku odwiedził kolejny raz szereg miast w Ameryce Łacińskiej, a więc aby przyciągnąć jeszcze więcej fanów niż w 2008 roku musiał zaoferować coś więcej - pełne show (z pirotechniką i kompletną scenografią), a także bardziej zmienioną setlistę. W tym roku nie mają już takiej presji - dlatego też poszli po najmniejszej linii oporu.
Umówmy się - aktualna trasa podyktowana jest głównie względami finansowymi (utrzymanie magazynu, Killer Krew i Phantom Music Management musi sporo kosztować...) oraz podtrzymaniem formy zespołu przed wejściem do studia celem nagrania nowej płyty. Oczywiście możemy zastanawiać się czemu Panowie nie rozpoczęli prac nad płytą już na początku tego roku, ale najwyraźniej woleli zafundować sobie dłuższą przerwę po męczącej zeszłorocznej trasie.
Natomiast podejście zespołu wynikało pewnie z innej kalkulacji - 6 koncertów odbędzie się w krajach, które do tej pory nie gościły trasy Maiden England, a więc fani z tych miejsc na pewno chcieliby usłyszeć takie kawałki jak Prisoner, Phantom czy 7-my Syn... Dodatkowo blisko 2/3 tegorocznych gigów to festiwale, które gromadzą na ogół mniej hardkorową fanów, a publiczność spragnioną setu "best of" - na pewno na takich festach jak Rock Am Ring, Hellfest czy Nova Rock obecna setlista sprawdzi się bez zarzutu. Zespół rzeczywiście może mieć wyrzuty sumienia odwiedzając miejsca, które gościły już aktualną trasę - a więc oba hiszpańskie miasta, a w dalszej kolejności Poznań (2h od Łodzi, a więc można przypuszczać, że część publiczności miała okazję widzieć obecny set) czy Brno (skąd fani mogli wybrać się na słowacki Top Fest czy do Pragi). Ale nie łudźmy się - nikt nie będzie układał zupełnie nowej, odświeżonej seltisty z myślą o 2-3 koncertach.
W 2009 zmiany były większe (5 kawałków, wymieszanie kolejności numerów), gdyż zespół po roku odwiedził kolejny raz szereg miast w Ameryce Łacińskiej, a więc aby przyciągnąć jeszcze więcej fanów niż w 2008 roku musiał zaoferować coś więcej - pełne show (z pirotechniką i kompletną scenografią), a także bardziej zmienioną setlistę. W tym roku nie mają już takiej presji - dlatego też poszli po najmniejszej linii oporu.
Umówmy się - aktualna trasa podyktowana jest głównie względami finansowymi (utrzymanie magazynu, Killer Krew i Phantom Music Management musi sporo kosztować...) oraz podtrzymaniem formy zespołu przed wejściem do studia celem nagrania nowej płyty. Oczywiście możemy zastanawiać się czemu Panowie nie rozpoczęli prac nad płytą już na początku tego roku, ale najwyraźniej woleli zafundować sobie dłuższą przerwę po męczącej zeszłorocznej trasie.