Z drugim się można zgodzić, ale co do wypalenia artystycznego, to w tej kwestii lepszą odpowiedź da nowa płyta. Bo jak dotąd, patrząc na płyty, ja wypalenia artystycznego nie widzę.beaviso pisze:Wypalenie artystyczne i zjadanie własnego ogona.
Setlista Maiden England World Tour 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour 2014
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dziś ponownie MR na żywo 
Jestem jak najdalszy od dyktowania komuś jak ma się zachowywać na koncercie, ale kompletnie nie mogę pojąć robienia takiej relacji live będąc na koncercie, w dodatku drugi raz z rzędu i kiedy już wiadomo jaka będzie setlista 
Ale wiesz między nową setlistą, a wymianą (cholernie logiczną zresztą) ATSS na ID powiedzmy musisz przyznać miałoby sens? Qrcze tak się zastanawiam, naprawdę tak cholernie ciężko zagrać coś zamiast zgranego dobólowo WRATHCHILD?WICKER MAN pisze:Cóż, nawet Bruce na koniec "Sanctuary" w Barcelonie zażartował, że następnym razem wrócą do nich już z nowym setem - w końcu Barcelona i Bilbao dostały już show Maiden England równy rok temu więc w ich przypadku można mówić o rozczarowaniu.
Natomiast podejście zespołu wynikało pewnie z innej kalkulacji - 6 koncertów odbędzie się w krajach, które do tej pory nie gościły trasy Maiden England, a więc fani z tych miejsc na pewno chcieliby usłyszeć takie kawałki jak Prisoner, Phantom czy 7-my Syn...
Ale nie łudźmy się - nikt nie będzie układał zupełnie nowej, odświeżonej seltisty z myślą o 2-3 koncertach.
Na MR znów piszą o "okropnym miksie dźwięku"... 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Setlista w Bilbao bez zmian - co zresztą było do przewidzenia. 
K***A ten Walker położył znów brzmienie, tragedia. Nie można kogoś innego zatrudnić? 
beaviso pisze:Wkrótce do rozczarowania setlistą dołączy rozczarowanie nagłośnieniem i nieporadnością dźwiękowca![]()
Wie ktoś jaki jest tył koszulki ze wzorem promujacym trase?
ktoś dawał wcześniej zdjęcie z tegorocznego sklepiku
No własnie mam to foto ale nie wiadomo na nim ktory tył jest do którego frontu...
Set to ogromne rozczarowanie. Najgorsze jest to, że zespół jeszcze podkreśla, że to pożegnanie z trasami historycznymi. Jak pożegnanie to powinni przygotować coś naprawdę ekstra. Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
Infinite Dreams to chyba dla nich utwór nie do zagrania, nie rozumiem tego, nie wydaje się jakoś super trudny, no ale chyba nie chcą go grać. Wszyscy na to liczyli.
Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.
Jako zdecydowany fan lat '80 Ironów wolałbym już set z lat 90 bo byłaby szansa na jakieś rarytasy, ale to nierealne, jakoś w 2000 r. potrafili zagrać np. Sign of the Cross. Teraz lepiej po raz setny grać to samo.
Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
Infinite Dreams to chyba dla nich utwór nie do zagrania, nie rozumiem tego, nie wydaje się jakoś super trudny, no ale chyba nie chcą go grać. Wszyscy na to liczyli.
Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.
Jako zdecydowany fan lat '80 Ironów wolałbym już set z lat 90 bo byłaby szansa na jakieś rarytasy, ale to nierealne, jakoś w 2000 r. potrafili zagrać np. Sign of the Cross. Teraz lepiej po raz setny grać to samo.
Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
No, dobrze napisane. Wałkowane to było tysiąc razy, trudno, po prostu ja przestanę w ogóle podniecać się koncertami Iron Maiden w Polsce i pewnie nie wiem czy w ogóle będzie mi się chciało kupować płyty. Wolę sto razy kupić pierwsze japońskie wydanie jakiejkolwiek płyty od 1980-1993 roku za 200 zł niż najnowszą za 60 zł.Odyseusz pisze:Set to ogromne rozczarowanie. Najgorsze jest to, że zespół jeszcze podkreśla, że to pożegnanie z trasami historycznymi. Jak pożegnanie to powinni przygotować coś naprawdę ekstra. Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Odyseusz pisze:Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
Odyseusz pisze:Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybach
Pamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Bankowo tak będzie.Odyseusz pisze:Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.
Bardzo dobre pytania. Brak ID tak mnie sfrustrował, że odpuszczę sobie wyjazd do PoznaniaEmilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybachPamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Żebym nie chciał zrobić nawet 1 koncertu IM na trasie :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ty miałeś szczęście bo swoje dwa pierwsze koncerty na dwóch innych trasach a ja swój drugi zaliczę bez większych zmian w secie. Większe emocje od setlisty wywołuje u mnie to, że będę mógł zobaczyć ich z bliska bo ostatnio miałem trybuny.Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybachPamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Dwa razy widziałem Maiden po raz drugi na tej samej trasie i te drugie koncerty były na o wiele mniejszy "ciśnieniu". Niestety termin "objazdowe DVD" doskonale pasuje do tego co robi IM na koncertach.Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybachPamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Ciekawe jak będzie teraz po rocznej przerwie i takim samym koncercie.
www.MetalSide.pl
Michał pisze:Ty miałeś szczęście bo swoje dwa pierwsze koncerty na dwóch innych trasach a ja swój drugi zaliczę bez większych zmian w secie. Większe emocje od setlisty wywołuje u mnie to, że będę mógł zobaczyć ich z bliska bo ostatnio miałem trybuny.Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybachPamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Mam dokładnie tak samo ;d