Setlista Maiden England World Tour 2014

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Setlista Maiden England World Tour 2014

Post autor: Dejavu »

beaviso pisze:Wypalenie artystyczne i zjadanie własnego ogona.
Z drugim się można zgodzić, ale co do wypalenia artystycznego, to w tej kwestii lepszą odpowiedź da nowa płyta. Bo jak dotąd, patrząc na płyty, ja wypalenia artystycznego nie widzę.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Dziś ponownie MR na żywo :P
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Jestem jak najdalszy od dyktowania komuś jak ma się zachowywać na koncercie, ale kompletnie nie mogę pojąć robienia takiej relacji live będąc na koncercie, w dodatku drugi raz z rzędu i kiedy już wiadomo jaka będzie setlista :facepalm:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

WICKER MAN pisze:Cóż, nawet Bruce na koniec "Sanctuary" w Barcelonie zażartował, że następnym razem wrócą do nich już z nowym setem - w końcu Barcelona i Bilbao dostały już show Maiden England równy rok temu więc w ich przypadku można mówić o rozczarowaniu. ;)

Natomiast podejście zespołu wynikało pewnie z innej kalkulacji - 6 koncertów odbędzie się w krajach, które do tej pory nie gościły trasy Maiden England, a więc fani z tych miejsc na pewno chcieliby usłyszeć takie kawałki jak Prisoner, Phantom czy 7-my Syn...

Ale nie łudźmy się - nikt nie będzie układał zupełnie nowej, odświeżonej seltisty z myślą o 2-3 koncertach. ;)
Ale wiesz między nową setlistą, a wymianą (cholernie logiczną zresztą) ATSS na ID powiedzmy musisz przyznać miałoby sens? Qrcze tak się zastanawiam, naprawdę tak cholernie ciężko zagrać coś zamiast zgranego dobólowo WRATHCHILD?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Na MR znów piszą o "okropnym miksie dźwięku"... :sad:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Setlista w Bilbao bez zmian - co zresztą było do przewidzenia. ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

K***A ten Walker położył znów brzmienie, tragedia. Nie można kogoś innego zatrudnić? :idea:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

beaviso pisze:Wkrótce do rozczarowania setlistą dołączy rozczarowanie nagłośnieniem i nieporadnością dźwiękowca ;)
:facepalm: :mryellow:
Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kimal_ »

Wie ktoś jaki jest tył koszulki ze wzorem promujacym trase?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

ktoś dawał wcześniej zdjęcie z tegorocznego sklepiku
Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kimal_ »

No własnie mam to foto ale nie wiadomo na nim ktory tył jest do którego frontu...
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Set to ogromne rozczarowanie. Najgorsze jest to, że zespół jeszcze podkreśla, że to pożegnanie z trasami historycznymi. Jak pożegnanie to powinni przygotować coś naprawdę ekstra. Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
Infinite Dreams to chyba dla nich utwór nie do zagrania, nie rozumiem tego, nie wydaje się jakoś super trudny, no ale chyba nie chcą go grać. Wszyscy na to liczyli.

Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.

Jako zdecydowany fan lat '80 Ironów wolałbym już set z lat 90 bo byłaby szansa na jakieś rarytasy, ale to nierealne, jakoś w 2000 r. potrafili zagrać np. Sign of the Cross. Teraz lepiej po raz setny grać to samo.

Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Odyseusz pisze:Set to ogromne rozczarowanie. Najgorsze jest to, że zespół jeszcze podkreśla, że to pożegnanie z trasami historycznymi. Jak pożegnanie to powinni przygotować coś naprawdę ekstra. Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
Infinite Dreams to chyba dla nich utwór nie do zagrania, nie rozumiem tego, nie wydaje się jakoś super trudny, no ale chyba nie chcą go grać. Wszyscy na to liczyli.

Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.

Jako zdecydowany fan lat '80 Ironów wolałbym już set z lat 90 bo byłaby szansa na jakieś rarytasy, ale to nierealne, jakoś w 2000 r. potrafili zagrać np. Sign of the Cross. Teraz lepiej po raz setny grać to samo.

Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
No, dobrze napisane. Wałkowane to było tysiąc razy, trudno, po prostu ja przestanę w ogóle podniecać się koncertami Iron Maiden w Polsce i pewnie nie wiem czy w ogóle będzie mi się chciało kupować płyty. Wolę sto razy kupić pierwsze japońskie wydanie jakiejkolwiek płyty od 1980-1993 roku za 200 zł niż najnowszą za 60 zł.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Odyseusz pisze:Brakuje tutaj naprawdę sporo utworów, a przecież gdyby tak zamiast Wrathchild zagrali Killers a zamiast The Trooper np. Still Life to już by było o wiele wiele lepiej.
Obrazek
Odyseusz pisze:Jedyny mały plusik, że do stałego setu powoli wchodzi Phantom, szkoda, że nie kosztem Feara, ale trudno.
Obrazek
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybach ;) Pamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Odyseusz pisze:Jestem pewien, że na następnej trasie obok 5-6 utworów z nowej płyty będzie znowóż Evil that Man Do, Trooper, Two Minutes to Midnight, Number, Wrathchild, Fear Run to the Hills... to naprawdę nie ma sensu.
Bankowo tak będzie.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybach ;) Pamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Bardzo dobre pytania. Brak ID tak mnie sfrustrował, że odpuszczę sobie wyjazd do Poznania :( A za oszczędzone pieniądze pójdę posłuchać Mariusza Kwietnia

Żebym nie chciał zrobić nawet 1 koncertu IM na trasie :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Emilio pisze:Pytanie do tych co jeżdżą na kilka koncertów na każdej trasie: Macie jeszcze jakieś emocje przed koncertami skoro jest świadomość, że w kółko słuchacie tego samego, nawet teksty Bronka są praktycznie takie same, zero spontaniczności etc? Ja mam jechać dopiero na drugi koncert w ramach tej trasy i emocje jak na grzybach ;) Pamiętam swój pierwszy czy drugi koncert Maiden to ciarki mnie przechodziły przed koncertem bo kolejna trasa, inna oprawa, setlista... Teraz tego kompletnie nie ma.
Ty miałeś szczęście bo swoje dwa pierwsze koncerty na dwóch innych trasach a ja swój drugi zaliczę bez większych zmian w secie. Większe emocje od setlisty wywołuje u mnie to, że będę mógł zobaczyć ich z bliska bo ostatnio miałem trybuny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Dwa razy widziałem Maiden po raz drugi na tej samej trasie i te drugie koncerty były na o wiele mniejszy "ciśnieniu". Niestety termin "objazdowe DVD" doskonale pasuje do tego co robi IM na koncertach.

Ciekawe jak będzie teraz po rocznej przerwie i takim samym koncercie.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
sutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: sutek »

Michał pisze:
Ty miałeś szczęście bo swoje dwa pierwsze koncerty na dwóch innych trasach a ja swój drugi zaliczę bez większych zmian w secie. Większe emocje od setlisty wywołuje u mnie to, że będę mógł zobaczyć ich z bliska bo ostatnio miałem trybuny.

Mam dokładnie tak samo ;d
ODPOWIEDZ