Frekwencja na koncercie w Poznaniu
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Frekwencja na koncercie w Poznaniu
Go Ahead napisało w wydarzeniu na fb. że zostały ostatnie bilety na płytę. Ciekawe czy te ich "ostatnie" to 20 czy 520 
Dostępność nadal jest "duża", więc wiesz... 
To może być 80 biletów - zależy jakie kryterium rozumieli i przyjęli dla oznaczenia "duza"...
Jako że mi się trochę dzisiaj nudzi postanowiłem sprawdzić ile pozostało biletów na płytę. No i jest ich 181. Jeszcze tydzień i płyta będzie wyprzedana.
- Mercenary155
- -#Invader

Wow to ładnie ich poszło przez weekend.
Przed było 360
Przed było 360
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W tej chwili już tylko 160... 
Za to w Warszawie pojawiły się billboardy (na razie widziałem jeden przy Powstańców Śląskich), plakaty, a nawet reklamy Eventim'owe na ekranach przy kasach w Tesco.
Obstawiam, że po wyprzedaniu płyty skoczy sprzedaż sektorów za 159 zł - zwłaszcza, że wypuszczono w tej cenie masę świetnych miejsc.
Za to w Warszawie pojawiły się billboardy (na razie widziałem jeden przy Powstańców Śląskich), plakaty, a nawet reklamy Eventim'owe na ekranach przy kasach w Tesco.
20 biletów w pół godziny WOW! Chyba nie będzie tak źle jak to nasz forumowy Clairvoyant przewidywałWICKER MAN pisze:W tej chwili już tylko 160...
Fascynujące, na bemowie było 25 k, łącznie na obu koncertach rok temu tez coś koło tego, więc nie wiem o co ta cała sraczka. Teraz znowu będzie około 20/25 k, co pisałem już dzień po ogłoszeniu tego koncertu, nie trzeba być żadnym jasnowidzem, po prostu maiden ma taką pozycję, że to max co można wyciągnąć - "wyżej dupy nie podskoczysz"...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mam wrażenie, że co niektórzy mają oczekiwania 40k czy coś w ten deseń. Iron Maiden to nie Metallica. Metallica na luzaku spędzi i 60 k. Trzeba zaakceptować fakt, że Maiden może marzyć najwyżej o połowie z tego a i to nieczęsto się udaje 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

mi teraz wyszło ze jest 170 dostępnych biletów na płytę...
osobiście jednak będę zadowolony jeśli chociaż te 15k się zjawi (20k to w mojej opinii można pomarzyć, nie ma takiego popytu i to widać po sprzedaży) ....na razie sprzedaż na trybuny co najmniej nie powala, a powiedziałbym, że IMO zawodzi nawet. Ilość miejsc na płytę trudno mi skomentować, bo w eventim mi pokazuje tylko że jest "duża" więc skąd te liczby, jeśli można wiedzieć ?
- Marcin_Maiden
- -#Wrathchild

klikasz i niby zamawiasz bilety ile sie dą najwięcej ja wczoraj tak zrobiłem to wyszło mi 170 i pózniej jak klikałem to wyświetlało mi się ''brak dostępnych miejsc'' ale z drugiej strony to 170 biletów to jest mało a nie dużo..
To jest bardzo mało wręcz. Studenciaki zdali sesję, albo oblali, nie mają poprawek pod koniec czerwca, więc kupują biletyMarcin_Maiden pisze:klikasz i niby zamawiasz bilety ile sie dą najwięcej ja wczoraj tak zrobiłem to wyszło mi 170 i pózniej jak klikałem to wyświetlało mi się ''brak dostępnych miejsc'' ale z drugiej strony to 170 biletów to jest mało a nie dużo..
W Polsce Maiden to jest 25 - 30 max, co w odniesieniu to rzeszy grup klasycznie metalowych i hard rockowych jest WSPANIAŁYM REZULTATEM!!!! Metallica od 23 lat gra dla mainstreamowej publiczności - to jest tra zasadnicza różnica...
150 biletów dostępnych na płytę
Właśnie spojrzałem na trybuny
To może być jednak kompromitacja
3/4 trybun puste, oj słabo, słabo to będzie wyglądało, mogli to przenieść na Cytadelę i w ogóle nie robić miejsc siedzących, jak na Radiohead. Raz, że lepiej by to wyglądało niż pustawe trybuny a dwa, że miejsce na Cytadeli na pewno byłoby znacznie tańsze niż na stadionie Lecha.
Stadion Lecha mieli za darmo, no prawie... po znajomości(...) Od samego poczatku wszystkie wolne trybuny były wyłączone, z nimi mogłoby tam wejść nawet 46,000 ludzi.
No ale ja patrze tylko na te miejsca, które są w sprzedaży i prawie 3/4 miejsc nie poszła. Chciałem iśc na trybuny i nadal to rozważam ale zastanawiam się też czy atmosfera na takich pustawych trybunach nie będzie słabaRALF pisze: Od samego poczatku wszystkie wolne trybuny były wyłączone
Ciekawe czy jak będą takie pustki na trybunach to zmienienie miejsca w trakcie koncertu będzie problemem. Bo jak dookoła siedzi kilka/naście osób to co to za różnica czy się siedzi na swoim miejscu czy dwa rzędy wyżej.