Livestream Rock Am Ring 2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Livestream Rock Am Ring 2014
Według mnie koncert b. dobry... jak zwykle w Polsce musi być kwas... Uważam, że są w dobrej formie i pokazali kawał świetnego, klasycznego heavy - rocka!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Dlaczego usunęliście moją ostatnią wypowiedź? Co jest złego w tym, że wstyd, że ludzie nie zaśpiewali sami HB dla Nicko, albo to, że wolę koncerty halowe od festiwali? Nazwanie kogoś "turystą" na koncercie to zbrodnia?
Komuś się posty pomyliły do usunięcia - zdecydowanie poprzedni był ostrzejszy - ale mam to w dupie.
Komuś się posty pomyliły do usunięcia - zdecydowanie poprzedni był ostrzejszy - ale mam to w dupie.
- DeJMIeN Wielki
- -#Lord of the flies

Oglądałem od końcówki "Number", i tak. Zespół uważam w świetnej formie, wykonawczo chyba nawet lepiej niż w Rio. Tylko Bruce coś nie domagał ( czym go napoiliście w tym Budapeszcie ?
). Dzisiejsze "Phantom" i "Seventh Son" w jego wykonaniu to jakaś makabra, a przy 1 zwrotce "Aces High" po prostu łapałem się za głowę. Ale generalnie wrażenia pozytywne ( poza samym setem oczywiście ). Pośpiewałem z germańcami "Darka". Jak widzę, dwie nowe gitarki u Adriana. Janickowi nawet t-shirtu się nie chciało zmienić na tą część trasy, bo byłem przekonany, że będzie teraz miał z rysunkiem z obecnych plakatów
No i przewkurwiające te komentarze u dołu ekranu, na wuja one komu ?? Bo takie rzeczy to mi się kojarzą z programami typu "Disco Relax", ale żeby podczas koncertu IM ?
No i przewkurwiające te komentarze u dołu ekranu, na wuja one komu ?? Bo takie rzeczy to mi się kojarzą z programami typu "Disco Relax", ale żeby podczas koncertu IM ?
Cholera, zapomniałem oglądać :/.
Bruce dużo gadał
?
Bruce dużo gadał
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Tyle co nic. Wyliczał głównie ile przyszło ludzi i ile kabzy im wpadnie do kieszeni...
a dzięki, rzeczywiście tak może być, znalazłem taką wersję live:Madril pisze:Przed Maiden jest wersja live, bodaj z 1975 roku (mogę się mylić, nie pamiętam). Ja nie kojarzę, żeby kiedyś była wersja z Blazem...
https://www.youtube.com/watch?v=KDLDzpPQ4tc całkiem podobnie to brzmi do intra z koncertów Maiden
Pooglądałem pod koniec i zastanawiam się, czy publiczność była aby z właściwego koncertu czy zagonili z miasta jakąś hipsterkę, kusząc ich gadżetami Apple'a i bio-street-foodem?
M.
M.
- Saimon1995
- -#Moderator

- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Od lat publiczność Rock Am Ring wygląda właśnie tak... Zresztą podobnie jak na większości mainstreamowych festiwali w Europie. Dziwi mnie tylko to gadanie Bruce'a w mediach na Glastonbury podczas, gdy Maiden wcale nie bojkotuje innych komercyjnych festiwali.beaviso pisze:Pooglądałem pod koniec i zastanawiam się, czy publiczność była aby z właściwego koncertu czy zagonili z miasta jakąś hipsterkę, kusząc ich gadżetami Apple'a i bio-street-foodem?
M.
Świetny koncert, chłopaki w formie!
Publiczność natomiast kiepska. Przy barierkach nie było szału również.
-
Deleted User 2259
Przecież to są Niemcy.ir0nka94 pisze: Publiczność natomiast kiepska. Przy barierkach nie było szału również.
Bruce wokalnie prezentowal forme Blaze wizualnie Paula , troche niedowierzalem cos sobie dospiewywal mialem obawy ze 7th sona juz nie wyciagnie . Imprezka musiala byc przednia tylko ze przed koncertem .
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dziwi tym bardziej, że Glastonbury bije na łeb większość festiwali... Może nie chciano tam Maiden zaprosić i Bronek na przekór stwierdził, ze tam nie chcą graćWICKER MAN pisze:Dziwi mnie tylko to gadanie Bruce'a w mediach na Glastonbury podczas, gdy Maiden wcale nie bojkotuje innych komercyjnych festiwali.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 1499
Co prawda koncert przeleciałem fragmentami bo zaraz do pracy ale chyba troszeczkę przesadziłeśFrost No pisze:Bruce wokalnie prezentowal forme Blaze wizualnie Paula , troche niedowierzalem cos sobie dospiewywal mialem obawy ze 7th sona juz nie wyciagnie . Imprezka musiala byc przednia tylko ze przed koncertem .
Jedyne co zdążyłem wychwycić to jakieś dziwne rozjechanie się gitarników w AH po solówkach , no i tam fakt Bronek troche kuleje , stąd też dziwie się tłumaczeniem że HBTN wyleciało bo zbyt wymagający dla niego na Bisy , a katują jeszcze bardziej wymagające AH.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Ja myślę, że tak właśnie było;) W latach 80 Bruce najeżdżał na MTV, że to gówno itp, a potem sam miał tam jakiś program;)Emilio pisze:Dziwi tym bardziej, że Glastonbury bije na łeb większość festiwali... Może nie chciano tam Maiden zaprosić i Bronek na przekór stwierdził, ze tam nie chcą graćWICKER MAN pisze:Dziwi mnie tylko to gadanie Bruce'a w mediach na Glastonbury podczas, gdy Maiden wcale nie bojkotuje innych komercyjnych festiwali.
Aces High zostało mocno zmasakrowane. Reszta imprezy całkiem spoko 
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
- Emilio
- -#Lord of the flies

Pamiętam jak na Gwardii coś tam krzyczał ze sceny że MTV to gówno i o tym samym pomyślałem. Sam się w tym gównie babrał tyle, że jak płacili to mu nie śmierdziało...Ancient Mariner pisze:W latach 80 Bruce najeżdżał na MTV, że to gówno itp, a potem sam miał tam jakiś program;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Niestety panowie z IM to hipokryci i przykłady takie jak to MTV można mnożyć.Emilio pisze:Pamiętam jak na Gwardii coś tam krzyczał ze sceny że MTV to gówno i o tym samym pomyślałem. Sam się w tym gównie babrał tyle, że jak płacili to mu nie śmierdziało...Ancient Mariner pisze:W latach 80 Bruce najeżdżał na MTV, że to gówno itp, a potem sam miał tam jakiś program;)
Oglądam sobie tak po łebkach ten koncert i publika to jakaś porażka, jak zresztą zawsze na Rock am Ring. Nie chciałbym nigdy trafić na tego typu gig.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.