Doctor Doctor
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Doctor Doctor
Tak się zawsze zastanawiam dlaczego przed każdym koncertem puszczają Doctor Doctor? Czy to takie wspomnienie i wyraz szacunku dla Blazey`a?
Re: Doctor Doctor
Blaze'a? raczej dla inspiracji , to przecież kawałek UFO
Swoją drogą ktoś wie od kiedy puszczają go przed koncertami?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Przysiągłbym, że słyszałem to w wykonaniu Maidenów.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Musza mieć do niej jakiś niesamowity sentyment. Tylko jaki? Co koncert się nad tym zastanawiam.
Gdyby to było z powodu Blaze'a to by puszczali wersję z Blazem 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

UFO to jeden z ulubionych zespołów Steve'a. Nawet na ich prośbę otwierali główną scenę w Donington w dniu występu Maiden.hipcio_stg pisze:Musza mieć do niej jakiś niesamowity sentyment. Tylko jaki? Co koncert się nad tym zastanawiam.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

No to już coś konkretniejszego. Jak już poruszyliśmy temat otwarcia to i może temat zamknięcia... Always look on the bright side of life... kolejna tradycja, której genezy nie znam.
Geneza wydaje się prosta - angielskie poczucie humoru 
M.
M.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dickinson jest fanem Monty Pythona, więc na końcu mamy "Always look on the bright side of life"
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
To przy okazji:
Wie ktoś może od kiedy Doctor Doctor jest intrem? Od której trasy?
Wie ktoś może od kiedy Doctor Doctor jest intrem? Od której trasy?
a Graham Chapman (R.I.P.) zagrał w klipie "Can I Play with Madness".Emilio pisze:Dickinson jest fanem Monty Pythona, więc na końcu mamy "Always look on the bright side of life"
www.MetalSide.pl
Doctor Doctor na pewno został zagrany w 2008 roku. Trasa Somewhere Back In Time. Stadion Gwardii w Warszawie. Wcześniej nie wiem bo niestety nie byłem, a żałuję.
UFO to zespół na którym się wychowałem.Pierwsze kontakty z muzyką rockową/heavy metal to właśnie było UFO;).Jestem pełen uznania, że taki zespół jak IM doceniają UFO-które mimo wszystko jest słabo znane wśród młodszych fanów.
Właśnie chyba dzięki Maidenom Teraz są rozpoznawalni wśród młodszych fanów, sam kiedyś nie miałem pojęcia o takim zespole, a szkoda
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chociaż ta płyta została czterdziestolatką w zeszłym miesiącu, to w całości poznałem ją dopiero teraz. Trudno uwierzyć, że kawał TAK świetnego hard rocka, wciąż nowocześnie (a może vintage'owo albo ponadczasowo) brzmiącego powstał TAK dawno. 
www.youtube.com/watch?v=vHOdiGOsx-w
www.youtube.com/watch?v=vHOdiGOsx-w
To prawda. Świetna płyta i fenomenalnie grający Schenker. Mój ulubiony album UFO.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

I było to jedno z ostatnich, jeśli nie ostatnie, jego pojawienie się na ekranie przed zgonem w październiku 1989 r.
Wersja live z 1979 lepsza niż studyjna z 1974