24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

kaczy1982
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: 24/06/2014 - Iron Maiden - Poznań

Post autor: kaczy1982 »

Pierwszy raz byłem na takim koncercie i myślałem że na płycie to wszyscy się bawią a nie stoją jak piz...
Teraz żałuję że nie kupiłem GC. Super były telebimy. Ktoś to pewnie nagrywał i to bardzo ładnie wychodziło, czy jest w ogóle szansa na to że kiedyś będzie dostępny cały koncert?
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

kaczy1982 pisze:Pierwszy raz byłem na takim koncercie i myślałem że na płycie to wszyscy się bawią a nie stoją jak piz...
Każdy inaczej wyobraża sobie dobrą zabawę ;)

Ogólna ocena:

Ghost: -/10 (Nie wiem bo na ich koncercie wolałem pójść do ZOO i oglądać koczkodany :lol: )
Slayer: 7/10 (Nieźle, ale nie zostanę ich fanem, fajnie było usłyszeć 5 ostatnich kawałków, stałem sobie spokojnie i ogladałem)
Iron Maiden: 8/10 (Energia, forma zespołu i oprawa na 10/10, gdyby wysilili się bardziej z setem to ocena ogólna też byłaby maksymalna)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Mówicie o młodym pokoleniu - w porządku. Nie mam nic przeciwko zabieraniu na koncert nastolatków czy nawet 8-latka. Ale przede mną stało małżeństwo z 2-3 letnią córeczką na rękach, która ewidentnie miała dosyć, zakrywała rączkami uszy itp... Nie jestem lekarzem ale wydaje mi się iż takie małe dzieci mają zbyt wrażliwy słuch na taki - nie oszukujmy się - jazgot. Szczególnie przy wczorajszym pogłosie.
Dziś wciąż mi dzwoni w uszach.
I jeszcze jedno - nie rozumiem po co ludzie przychodzą na koncert skoro spędzają go na zataczaniu się i wku**niu innych uczestników...

Robił ktoś z płyty zdjęcia trybun tuż przed wyjściem Ironów? Z tych dostępnych w necie naprawdę widać dużą dysproporcję pomiędzy lewą a prawą trybuną.
gringo1973
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: gringo1973 »

Ghost pozamiatał. Śmiać mi się chce z gości, którzy woleli w tym czasie małpy oglądać.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Nigdy więcej na trybunę. Serce mi pękało jak patrzałem jak się ludzie na GC bawili, a jak Janusze w mojej trybunie siedzieli noga na nogę z pokerową twarzą.
gringo1973 pisze:Ghost pozamiatał.
Pozamiatał, ale scenę dla Slayer'a. :mryellow:

Dobry występ, ale nie przesadzajmy. Sam słucham chętnie, ale no rozpierdolu nie było.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

gringo1973 pisze:Ghost pozamiatał. Śmiać mi się chce z gości, którzy woleli w tym czasie małpy oglądać.
Koczkodany wymiatały w ZOO. Śmiać mi się chce z gości, którzy woleli w tym czasie pajaców oglądać.
Slaug pisze:Nigdy więcej na trybunę. Serce mi pękało jak patrzałem jak się ludzie na GC bawili, a jak Janusze w mojej trybunie siedzieli noga na nogę z pokerową twarzą.
Zależy od koncertu, w Ergo trybuna nie była drętwa, ludzie świetnie się bawili. W hali zawsze chętnie wybiorę się na sektory, na dużym stadionie jednak lepiej Płyta/GC...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Koncert świetny. Muzycznie, forma zespołu - idealnie. Dźwięk fenomenalny na samym środku barierki (w końcu wszystkie solo słyszalne). Jednocześnie porażka wybór Slayera na support. Nie pasował. Niepotrzebny się zrobił ścisk który pogorszył odbiór koncertu ;p.

Była w końcu ta transmisja online?
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Ghost - Con Clavi Con Dio
https://www.youtube.com/watch?v=RmVjicUe_As
Później wrzucę jeszcze 2MTM
remi pisze: Była w końcu ta transmisja online?
Ta transmisja to była ściema do wyłudzenia kasy z SMS. Podobnie mieli Sabbath, Aerosmith i wiele innych koncertów transmitować na tej stronie.
jojo81
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: jojo81 »

Revelejszyns pisze:Nagrał ktoś cały koncert może na tym streamie na którym był transmitowany? ;-)
Takowe dzieło zostało poczynione. Jednak potrzebowałbym całego intra, Moonchild oraz CIPWM oraz końcówki SSOAS z początkiem FOTD, Sanctuary z zakończeniem koncertu. Ot takie małe ogłoszenie.

Oczywiście FullHD w pliku bezstratnym ( najlepiej kamera )
Załączniki
snap.jpg
Ostatnio zmieniony śr cze 25, 2014 2:27 pm przez jojo81, łącznie zmieniany 1 raz.
Your time will come.
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ja byłem z lewej strony sceny na trybunach w drugim rzędzie, mniej więcej na wysokości wieży i w tym miejscu nagłośnienie było świetne. Nic nie było przebasowane, żadnych jazgotów, słychać było solówki, bas, bębny, wokal momentami był niewyraźny, ale jako tako śpiew było słychać, tylko nie zawsze szło wychwycić pojedyncze słowa. Jestem bardzo zadowolony z nagłośnienia, które było w tym przypadku lepsze niż na innych koncertach np. w takim Spodku. Widocznie wszystko zależało od miejsca w którym się przebywało. Z pewnością jednak bije na głowę nagłośnienie narodowego, w którym jest taka akustyka, że marnie widzę koncert Mety. Zespół energiczny, 7 Syn zniszczył system, set w miarę OK, choć RTTH, albo Number już tak oklepane, że się płakać chce. Bilet kupiony po kosztach więc jestem bardzo zadowolony. Trochę krótko grali, raptem 80 minut około (łącznie z przerwą na bisy), ale za 100 zł, które zapłaciłem to mi to specjalnie nie przeszkadzało.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Większą relację napiszę później, kiedy pewnie powstanie stosowny temat, zgodnie z pokoncertową tradycją.

Ode mnie tak krótko:
Ghost - trochę się spóźniłem ale tyle co zobaczyłem to średnio mi przypasowali, nie chwytam klimatu, zwłaszcza gdy taki zespół gra w pełnym słońcu :P
Slayer - pierwszy raz ich widziałem, zależało mi z czystej ciekawości, żeby ich zobaczyć, choć trash metal niespecjalnie mi leży i powiem wam - jest MOC!!! :D albumów pewnie nadal słuchał nie będę ale koncertowo panowie niszczą system.
Iron Maiden - koncert dobry, a w przypadku maidenów "dobry" oznacza najsłabszy, na jakim byłem - forma zespołu akurat była naprawdę dobra, choć IMO troszku słabsza niż w tamtym roku, jednakże nagłośnienie to była tragedia, najgorzej nagłośniony koncert na jakim byłem chyba :/ początkowe 3 utwory zwłaszcza - ściana dźwięku...
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

I jednego nie potrafię zrozumieć. PO CO TO BEZNADZIEJNE " SOLO " JANICKA W SANCTUARY? Jak do tego doszło jeszcze to nagłośnienie to myślałem, że mi głowę urwie.
FenderFender
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: FenderFender »

Ojjjj koncert, że klękajcie narody !!! Dla mnie prawdziwa uczta dla duszy. Moje dzieciaki co prawda nie 3 letnie :) 12 i 13 lat dawaly czadu, że musiałem ich poskramiac momentami. Siedziałem na przeciwko sceny po lewej tak w połowie trybun to tam dźwięk nie zachwycał. Solówki Adriana praktycznie niesłyszalne i rozmyte.Z perki to głównie werebel słyszałem. Ale nic to :)
Wielki minus dla organizatorów za parkingi. Od tyłu były takie place parkingowe i wszystko pozamykane. Zanim wlazłem na stadion to już miałem wodę na 100 zagotowaną z nerwów. Polacy zawsze muszą coś spiepszyć :evil:
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Ghosta postanowiłem nagrać całego, żeby się nie znudzić, ale wytrzymałem tylko pierwszy kawałek. Najlepszy moment nagrania, jak Jack zatyka sobie uszy flagą, żeby nie słuchać tego badziewia :)
Jeżeli ktoś będzie ciekawy czy na barierce można spać, odpowiedź brzmi: TAK, przespałem połowę występu Ghosta.

https://www.youtube.com/watch?v=yYaCgp1nDQg

Slayer mnie rozjebał, wpadli i rozpierdzielili mi banię, na to czekałem :)

https://www.youtube.com/watch?v=baJXJQaCqGA

Najbardziej mnie wpieniał kamerzysta, który zasłaniał pół sceny, ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Koncert Maiden bardzo dobry, porównywalny z tym w Brnie, bawiłem się super :)
Awatar użytkownika
Premus
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Premus »

Ladne nagranko \m/
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Koncert Ghost powinien się skończyć po year zero :mryellow:
Slayer bardzo na plus.
Mój drugi koncert Iron Maiden znacznie lepszy niż w Gdańsku rok temu (może dlatego, że lepsze miejsca?). Koło mnie zaczęli się bić :lol: , widziałem, że jeden z forumowiczów stał obok to powie mi o co chodziło? Na + reakcja ludzi na napastnika - skopali mu dupę :D
WY - przez dźwięk miałem wrażenie, że Adrian spieprzył całe wejście...
Najlepsza piosenka koncertu dla mnie to Revelations.
Wydra: Dzięki za zajebistą koszulkę :D!
Awatar użytkownika
nurni
-#Invader
-#Invader

Post autor: nurni »

Michał pisze:WY - przez dźwięk miałem wrażenie, że Adrian spieprzył całe wejście...
to nie słyszałeś jak zaczął w Brnie... :razz:
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Nikolai
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Nikolai »

Początkowo nie chciałem iść, byłem rok temu w Łodzi i za ten set drugi raz średnio mi się chciało płacić. Ale cóż, Slayer mnie przekonał bo nie wiem czy będę miał inna okazje.

Ghost - przegapiłem, słyszałem tylko ostatnie 2 minuty, co tak krótko ?!

Slayer - wielkim fanem nie jestem, czasami coś posłucham, ale na koncercie rozje*ali system, w GC jakieś 2m od barierki dźwięk był świetny, chyba nawet lepszy niż na IM

IM - w porównaniu do trybun w Łodzi, niebo a ziemia. Znaczy w Łodzi też było nieźle, podejrzewam że lepiej niż na trybunach tutaj, ale jednak płyta to jest płyta ;)

Ogólnie jak wydadzą nową płytę to mogą jeszcze raz przyjechać na Inea Stadion
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To już raczej będzie Kraków na następnym gigu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Powiem tak: Ghost, nie mój klimat, nie imponuje mi podwórkowy satanizm. Slayera nie cierpię, ale przeżyłem. Występ Iron Maiden bardzo dobry, przemowa Dickinsona świetna. Tylko mi "Sanctuary" nie pasowało. A Janick zachował się idiotycznie, to on powinien coś powiedzieć na koniec, nie Nicko. Ale wyszedłem oczarowany. Wie ktoś może, ile kosztowały bilety na trybuny tylne? Bo siedziałem tam z biletem za 250, a przede mną byli goście, których te miejsca kosztowały 150. Wydawało mi się, że te droższe trybuny były z boków. Może ktoś się na ten temat wypowiedzieć?

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
ODPOWIEDZ