Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Kevin Shirley leci do Paryża... no to chyba coś zaczyna się dziać?!
-
Deleted User 2259
To może ja walnę jakiś sprawdzony News, dziś mijają 33 lata odkąd Bruce dołączył do ekipy IM.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Fajny, chociaż krótki "pythonowy" kawałek w wykonie Bruce'a (większość z Was jeszcze nigdy tego nie słyszała - ja też dopiero teraz) i opowiedziana przez niego ciekawa historyjka z pobytu zespołu w Hamburgu we wczesnych latach 80. 
www.youtube.com/watch?v=8nIEjt1CPRw
www.youtube.com/watch?v=8nIEjt1CPRw
http://www.ironmaiden666.com.br/2014/10 ... D_WLPmsWSo
Czyli teraz to są próby i obróbka materiału a sesja LP zacznie się w grudniu...
Czyli teraz to są próby i obróbka materiału a sesja LP zacznie się w grudniu...
http://www.am.com.mx/leon/tecnologia/pr ... 51923.html
Bruce znów będzie przemawiał. Ciekawe, jak ustawią daty trasy?!
Bruce znów będzie przemawiał. Ciekawe, jak ustawią daty trasy?!
Fajny wywiad, Blaze wydaje się bardzo w porządku.Papa pisze: Maiden z Di'Anno, Blazem I Brucem?![]()
-
Deleted User 4783
ubiegłeś mnie z tym info, właśnie przeczytałem i... jestem na tak xD czemu nie, taka trasa to byłoby coś niespotykanego. I może wreszcie usłyszelibyśmy jakieś ciekawe, nigdy nie grane utwory?
Dooobre! A tak na marginesie, to by się przydały jakieś konkretne newsy z obozu grupy 
Przegenialny tekst!
A ostatni akapit to już po badzie.
A ostatni akapit to już po badzie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Taki mały update... Zespół oraz Kevin Shirley już od 2 miesięcy pracują w Paryżu nad następcą "The Final Frontier"... Płyta prawdopodobnie jest nagrywana w studiu Guillaume Tell, gdzie powstawał choćby "Brave New World"... Wygląda na to, że zespół jest już po procesie komponowania i prób nowego materiału, a obecnie trwają już sesje nagraniowe. Jeśli tempo prac się utrzyma to album będzie gotowy przed końcem roku, a w okolicach Świąt Bożego Narodzenia otrzymamy oficjalne potwierdzenie planów zespołu na 2015 rok.
Myślę, że premiery nowego krążka możemy spodziewać się wcześniej niż ostatnich kilku płyt, a więc w okolicach maja-czerwca, w sam raz przed rozpoczęciem trasy po Ameryce Północnej.
Oj to ciekawe, wiesz - z IM jest tak, że oni raczej nie mówią zbyt dużo o tym co robią, póki tego ostatecznie nie zrobią. Czyli Shirley już drugi miesiąc z nimi pracuje przy pre - produkcji... Nagrywać pewnie będą ze dwa miesiące, potem miksy. Sądzę, że możemy się spodziewać albumu pod koniec maja (jak BNW)... Może w końcu album będzie dopracowany 
premiera nie we wrzesniu jak zawsze, przerwa miedzy nowym albumem, a TFF tez dluzsza niz do tej pory miedzy albumami czyli ida zmianyWICKER MAN pisze:Taki mały update... Zespół oraz Kevin Shirley już od 2 miesięcy pracują w Paryżu nad następcą "The Final Frontier"... Płyta prawdopodobnie jest nagrywana w studiu Guillaume Tell, gdzie powstawał choćby "Brave New World"... Wygląda na to, że zespół jest już po procesie komponowania i prób nowego materiału, a obecnie trwają już sesje nagraniowe. Jeśli tempo prac się utrzyma to album będzie gotowy przed końcem roku, a w okolicach Świąt Bożego Narodzenia otrzymamy oficjalne potwierdzenie planów zespołu na 2015 rok.Myślę, że premiery nowego krążka możemy spodziewać się wcześniej niż ostatnich kilku płyt, a więc w okolicach maja-czerwca, w sam raz przed rozpoczęciem trasy po Ameryce Północnej.
nadal jednak wszystko wskazuje na pominiecie Europy podczas trasy 2015
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Raczej nagrywają i to już od kilku tygodni... Kevin Shirley przyleciał do Paryża pod koniec września (dokładnie ok. 28 września). Zespół przebywa w Paryżu od początku września. Myślę, że pierwszych kilka tygodni zajęło im komponowanie i aranżacja utworów, a Kevin przyleciał już "na gotowe", tuż przed rozpoczęciem sesji... Dodatkowo obecność Bruce'a w Paryżu w ciągu ostatniego tygodnia sugeruje, że nagrania są w trakcie. Kto jak kto, ale Bruce rzadko kiedy obecny jest podczas całego procesu produkcyjnego więc pewnie akurat rejestruje ścieżki wokalu.RALF pisze:Oj to ciekawe, wiesz - z IM jest tak, że oni raczej nie mówią zbyt dużo o tym co robią, póki tego ostatecznie nie zrobią. Czyli Shirley już drugi miesiąc z nimi pracuje przy pre - produkcji... Nagrywać pewnie będą ze dwa miesiące, potem miksy. Sądzę, że możemy się spodziewać albumu pod koniec maja (jak BNW)... Może w końcu album będzie dopracowany
I całe szczęście, bo 3 lata z rzędu byłyby grubą przesadą...Budziol pisze:nadal jednak wszystko wskazuje na pominiecie Europy podczas trasy 2015
Oj wzbudzają takie informacje chęć posłuchania nowego materiału, wzbudzają 
Może znów zagrają we wrześniu na brazylijskim Rock In Rio 2015. Oby ten album był przynajmniej równy i bardziej energetyczny niż ostatni...
Oby był jak najbardziej zbliżony do ostatniego 
Mam nadzieje, że trafi się jeszcze jakiś kawałek poniżej 10 minut 
Nieee, ja mam nadzieję, że za radą Adriana powrócą do grania kawałków 4 - 5 min plus kilku 7 - 9 min.