16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa

Post autor: dewastator88 »

Najgłośniejszy zespół świata Manowar znowu przyjedzie do Polski! Koncert odbędzie się 16 stycznia 2016 roku w hali Torwar w Warszawie. Organizatorem wydarzenia będzie agencja Prestige MJM.

W przypadku muzyki o wiele rzeczy można się spierać. Z całą pewnością jednak nie o to, który zespół gra najgłośniej na świecie. Ten rekord od dawna należy do amerykańskiej grupy Manowar, która w tym roku wystąpiła po raz pierwszy w Polsce.

- Na pewno są zespołem, który portrafi się doskonale zareklamować. Myślę, że nikt nikomu nie jest w stanie udowodnić, kto gra głośniej, a kto ciszej. Oni jako pierwsi rzucili to hasło i pewnie ono im się należy. Bez wątpienia jednak bardzo dobrze prezentują się pod względem scenicznym. Mają za sobą długą historię, nagrali sporo płyt. To jest naprawdę pokaźny repertuar – podkreśla znany dziennikarz muzyczny i ekspert od branży muzycznej Roman Rogowiecki.

Koncert w katowickim Spodku, który odbył się 17 maja, przeszedł do historii jako długo wyczekiwane i szczególne wydarzenie. - Fani czekali na to aż 34 lata. Zespół obiecał im, że następne show odbędzie się już niedługo i dziś możemy ogłosić, że kolejny występ Manowaru w Polsce stanie się faktem – mówi Mateusz Pawlicki z agencji koncertowej Prestige MJM, która będzie organizatorem koncertu w hali Torwar w Warszawie.

Koncert w Katowicach był także wielkim przeżyciem dla samych muzyków. Zachwycony był zwłaszcza Joey Demaio. - Organizator pokazał jaja, zapraszając nas do Polski. Wrócimy tu i zrobimy to jeszcze raz – podkreślał basista Manowaru.

- Oni są królami prawdziwego metalu. To wspaniale, że odwiedzą ponownie nasz kraj. Na pewno przygotują z tej okazji kilka niespodzianek – uważa Michał Jeziorski, dziennikarz muzyczny Wirtualnej Polski. - Być może 16 stycznia 2016 roku na warszawskim Torwarze padnie kolejny rekord. To może być nie tylko najdłuższy koncert w waszym życiu, ale i najgłośniejszy - dodaje Jeziorski.
Pierwszy występ amerykańskiej grupy w Polsce obejrzało ponad sześć tysięcy widzów. Teraz frekwencja może być jeszcze lepsza, na co liczą organizatorzy wydarzenia. - Mamy naprawdę bardzo dużo czasu. Do koncertu pozostał ponad rok. Jesteśmy również przekonani, że pierwszy koncert, który odbył się w maju tego roku, będzie mieć pozytywny wpływ na sprzedaż wejściówek na show w Warszawie – wyjaśnia Janusz Stefański z agencji Prestige MJM.

- Frekwencja podczas tegorocznego koncertu była dla mnie zadziwiająca. To nie jest zespół grany w radiostacjach i uwielbiany przez duże grupy ludzi. Zaskoczyli mnie in plus. Ich kojarzy się raczej z nostalgią hardrockową. Niemniej jednak trzymają się dobrze i ci, którzy ich jeszcze nie widzieli, pewnie będą chcieli to teraz zrobić – podkreśla Roman Rogowiecki.

Manowar gra najgłośniej na świecie, lecz to nie tylko zespół, który podczas swoich koncertów myśli o tym, by przede wszystkim zrobić jak największy hałas. Grupa słynie także ze znakomitego kontaktu z publicznością. Relacje z fanami stara się budować przede wszystkim właśnie podczas występów na żywo, co udowodniła zresztą w Katowicach. Joey Demaio przyznaje, że z naszym krajem łączy go szczególna więź. Koncert w Polsce to dla niego coś więcej niż kolejne show, które trzeba odegrać, żeby nieźle zarobić.

- Wychowywałem sie w sąsiedztwie wielu grup kulturowych. To była niesamowita mieszanka. Sam mam włoskie korzenie. Obok nas mieszkali Polacy, po drugiej stronie Ukraińcy, naprzeciwko Rosjanie. Stąd też od zawsze darzę Polaków miłością i szacunkiem. Miałem także kilka polskich dziewczyn, więc mogę mówić o Was tylko dobrze – podkreśla basista Manowaru.

Kolejny koncert Manowaru odbędzie się 16 stycznia 2016 roku w hali Torwar w Warszawie. Sprzedaż biletów na to wydarzenie rozpocznie się w najbliższy poniedziałek, 15 grudnia, o godzinie 10:00. Wejściówki będzie można nabywać za pośrednictwem stron: www.prestigemjm.com, Eventim.pl i eBilet.pl, a także w salonach EMPIK na terenie całego kraju. Na stronie www.prestigemjm.com dostępne będą również bilety typu Fan Ticket – specjalnie przygotowane pod względem graficznym wejściówki, które będą stanowić nie lada pamiątkę dla fanów zespołu.

Obrazek
Awatar użytkownika
krieg
-#Invader
-#Invader

Re: 16/01/2016 - ManOwaR - Warszawa

Post autor: krieg »

Obowiązkowy koncert! :pijak:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No, pomyślimy, pomyślimy...
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Ostrava 890 KcS - LOL... tych cen to już nawet szkoda komentowac, tylko się człowiek wkur...ia
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Alez niesodzianka :-)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Pewnie sie skusze po raz kolejny ale to tak duuuuzo czasu :)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Olewam ciekłym moczem. Postaram się uderzyć na Czechy w 2016. Bliżej i o wiele wiele taniej.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

skąd ja wiem, co się będzie działo za tyle miesięcy ??

sens kupienia biletu przed XI 2015 - znikomy
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

krusejder pisze:sens kupienia biletu przed XI 2015 - znikomy
Dokładnie, niemniej jednak jak żaden ciekawszy koncert się w tym czasie nie pojawi, to uderzam.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

o kur**, krusejder, dopóki nie przeczytałem twojego posta to byłem w 100% pewien że chodzi o styczeń 2015 :mrgreen: masakra, nie wybieram się, ale cokolwiek by grało to biletu z rocznym wyprzedzeniem nie kupię.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Z jednej strony jestem tego samego zdania co Shedao Shai i tak wcześnie nie kupiłbym biletu za Chiny ludowe (z jednym wyjątkiem: gdyby w Polsce miała wystąpić reaktywowana ABBA), z drugiej popatrzcie na ten genialny zabieg: rzucając bilety na rynek teraz ogarnia się dwie Gwiazdki, czyli do ogólnej sprzedaży dochodzi jedna wysoka górka, do tego Walentynki i Wielkanoc (dwie mniejsze górki), w ten sposób zapewniając imprezie bardzo dobrą frekwencję. :mryellow:
Deleted User 4876

Z ponadrocznym wyprzedzeniem to chyba tylko na Led Zeppelin bym zanabył ticksa :-)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

W Czechach aż 4 halówki w 2016. I pewnie za cenę jednego biletu na Golden w Wawie tam zaliczy się wszystkie 4 :)

January 14, 2016 - Ostrava, Czech Republic - ČEZ Aréna
January 15, 2016 - Brno, Czech Republic - Kajot Arena
January 19, 2016 - Prague, Czech Republic - Forum Karlín
January 20, 2016 - Prague, Czech Republic - Forum Karlín
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

Forum Karlin to nie jest hala, a duży klub:-)
Deleted User 4876

No teraz w Ostravie za połowę polskiego GC miałem Barierki - zero scisku i kulturka - i tak byysmy wczesnie bo 17:30 pod halą , a wpuszczali od 18:15...wystarczyło przyjechać o 18:30 i barierki takze gwarantowane... normalnie czlowiek sobie do WC poszedł, znajomi coś zjeść i powrót na barierki bez problemu....tylko u Nas dzicz.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

thorgal_30 pisze:normalnie czlowiek sobie do WC poszedł, znajomi coś zjeść i powrót na barierki bez problemu....tylko u Nas dzicz.
Może nie dzicz, tylko ciekawe koncerty gdzie ludzie przeżywają, a pomylili koncert z operą ;) ?
Deleted User 4876

nie u Nas połowa metalowej braci - ta rycerska - ma Orgazm bo Manowar gra u nas JEDEN koncert...a w Czechach są cztery to i cisnienie mniejsze :-) a Nas Ci co lepiej zbudowani fizycznie albo uwazaja się za Kozaków to idą na koncert po to zeby komus krzywdę zrobić.....zaraz padną zarzuty ze jak chce w spokoju to niech sobie kupię DVD :D ale jakoś u Pepików się da 1 st row i z kultura, a Polsce to pewnie bym warował od 14-stej albo wczesniej..a i tak zjawiłoby sie jakies 100-120 kg monstrum i wygnało mnie z zajebistej miejscówki :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

thorgal OK
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Jeśli w Czechach ktoś zadymę robi to wiadomo, że to polak.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

ODPOWIEDZ