AC/DC

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: AC/DC

Post autor: Python »

Ceny za Berlin to około 100 Euro, info z niemieckiego Eventimu. Plus jeszcze przesyłka 35 euro.
dudi1212
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: dudi1212 »

Wysyłka uzależniona od ilości biletów.

Ja kupiłem 2 na Berlin i 2 na Drezno. Wysyłka 54,90 i koszt operacji (przelew) niecałe 10 euro.
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

To oni w złotej kopercie wysyłają te bilety, że taka cena?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Chris Slade najprawdopodobniej wystąpi z chłopakami podczas niedzielnego rozdania nagród Grammy. Nie jest to jeszcze pewne info, ale wiele na to wskazuje, choćby to zdjęcie, gdy wczoraj wraz z zespołem podpisywał płyty AC/DC.
Obrazek
Obrazek

Wiadomo, wolę Rudda, ale w obecnej sytuacji sam jest sobie winien. Natomiast Slade to najlepszy możliwy drugi wybór, więc cieszy mnie taki obrót sprawy. Zobaczymy czy dostał stałą posadę, czy może do czasu wyjaśnienia się sprawy Rudda.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

www.youtube.com/user/dynamitesweden/videos
Bezpretensjonalnie ejsidisiący Szwedzi, wokal trochę podobny do Bona, a w klipie do pieśni "Burn It Down" pojawia się znajoma postać. ;-)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Teledysk: 7/10, piosenka: 9/10. Jakie Wasze oceny?
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Piosenka to takie lepsze anything goes, więc między 6,5 a 7. A viedeo takie sobie.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Phil Rudd skazany na 8 miesięcy aresztu domowego:
http://www.hollywoodreporter.com/news/a ... udd-807498
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

śmieszny wyrok
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Panowie Young & co. miszczami świata w 2015 roku w liczbie sprzedanych biletów na koncerty: 2,31 mln! Taylor Swift depcze im po piętach, ale jest o ok. 40 tys. sztuk za krótka. :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To oczywiste
Powerslave_Dś
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Powerslave_Dś »

Przychylam się to tezy, że AC/DC z Brianem było lepsze. For those About to Rock wyrasta mi na nr.2 u AC/DC po Back in Black.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

AC/DC umarło tragiczną śmiercią w 1980. Potem były już tylko drgawki pośmiertne w postaci kilku albumów. Pierwsze płyty to Biblia hardrocka. Co jak co, ale to na nich zespół Malcolma i Angusa zbudował markę. Potem, po śmierci Bona nagle zaczęli zjadać własny ogon. I skutkiem tego są mizerne płytki pokroju Fly On The Wall czy Blow Up Your Video. Ten zespół miał charakter, gdy żył Bon. Scott był personifikacją rock 'n' rolla, dokładnie tak samo, jak Lemmy. Kiedy patrzyło się na Bona widać było ogromną szczerość. Facet wiedział, co robi i po co to robi. Brian już taki nie jest. To świetny wokalista (w Geordie spisywał się znakomicie), ale jako zastępca Scotta jest zwyczajnie kiepski. Fakt, Back In Black i For Those About To Rock to naprawdę bardzo dobre albumy. Ale poza nimi i Flick Of The Switch już nic na takim poziomie AC/DC po 1980 nie wydało.
Highway To Hell, High Voltage i każda inna płytka nagrana z Bonem to klasyka i obiekt kultu. Warto odnotować fakt, że te płyty zostały wydane w bardzo krótkim czasie i pomimo tego trzymają tak wysoki poziom i są tak bardzo doceniane.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

AC/DC to płyty z Bonem Scotttem. Na Back in Black udalo im sie jeszcze utrzymac ten poziom.
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

Dla mnie ACDC do płyty z Bonem plus Back In Black, Razors Edge i Donnington. Tak jak pisałem gdzieś wcześniej - większość lat 80 to spadek formy ACDC.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Z tych uznanych plyt AC/DC Razors Edge mniej mi sie podoba. Sa tam swietne momenty, jak oczywiscie Thunderstruck, ale calosciowo lepiej mi sie slucha pozniejszego Ballbreaker,, ktory jest zdecydowanie blizszy klasycznemu brzmieniu AC/DC
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Fenomen The Razor's Edge jest bardzo prosty do wyjaśnienia. Ta płyta to dwa single: Moneytalks i Thuderstruck. Bez tych kawałków TRE byłoby stawiane obok Stiff Upper Lip i innych przeciętnych krążków. Ale jako, że te numery się na niej pojawiły, płyta z automatu jest uwielbiana. A w Polsce jest wręcz czczona przez niektórych. Tylko dlatego, że podczas trasy ją promującej zespół po raz pierwszy do nas zawitał. Na tym polega fenomen The Razor's Edge.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: wojakwojak »

U mnie fenomen polega na tym, że ją lubię. Za single też, ale i za Fire Your Guns i za tytułowy i za Got You By The Balls i za If You Dare.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

wojakwojak pisze:U mnie fenomen polega na tym, że ją lubię. Za single też, ale i za Fire Your Guns i za tytułowy i za Got You By The Balls i za If You Dare.
+1
ODPOWIEDZ