Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: Wywiady i newsy
Czyli albo trasa rozpocznie się w Japonii (kwiecień/maj?), albo na nowym albumie znajdzie się graficzne bądź tekstowe nawiązanie do motywu ninja czy samurajów (zżyna z Blaze'a?
).
Sądzę, że jeszcze ja dopracują, bo inaczej już by pisali o zawartości. W Paryżu położyli wszystkie ścieżki, dogrywki i "kosmetyka" już w słonecznym Malibu po nowym roku... Pewnie w styczniu/lutym czegoś się więcej dowiemy.
Intrygują te cienie…bardziej bym się skłaniał ku pomysłowi z koncertami w Japonii jako pierwsze newsy (nawet ogłoszone jednocześnie z nazwą albumu), w sumie w Japonii nie grali od 2008 roku.
Pomysł z conceptem albumu zbudowanego wokół Japonii, trochę do mnie nie przemawia (chyba, że Nicko-samuraj to przeforsował:))
Wydaje mi się, że z racji ich wieku i tego, że to być może ostatni LP, nie będą budować wokół niego mniej poważnych "historyjek" i okładka będzie bardziej w stylu BNW czy AMOLAD.
Chociaż kto ich wie, po Final Frontier to nie zdziwię się na smoka/samuraja na okładce
Pomysł z conceptem albumu zbudowanego wokół Japonii, trochę do mnie nie przemawia (chyba, że Nicko-samuraj to przeforsował:))
Wydaje mi się, że z racji ich wieku i tego, że to być może ostatni LP, nie będą budować wokół niego mniej poważnych "historyjek" i okładka będzie bardziej w stylu BNW czy AMOLAD.
Chociaż kto ich wie, po Final Frontier to nie zdziwię się na smoka/samuraja na okładce
Ta Eddie popełniający sepuku albo Eddie jako Mao albo Eddie - Godżilla (co by fajnie na scenie wygladało)!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mnie również jakoś nie pasuje do Maiden taki concept, nawet jeśli tylko artystyczny... Sam temat samurajów, szogunów czy ninja został już mocno wyeksploatowany w popkulturze, także muzycznej, więc nie wniósłby niczego nowego... Ale fakt, że gdyby się mocniej zastanowić to nie widać zbyt wielu widowiskowych możliwości graficznych pod kątem oprawy albumu i trasy. AMOLAD był akurat bardzo spójny pod względem koncepcji - w końcu szereg kawałków tekstowo nawiązywało do motywu wojny... BNW do ostatniej chwili miał się nazywać "The Wicker Man" i na ostatni moment zmieniano okładkę i cały artwork...remi pisze:Intrygują te cienie…bardziej bym się skłaniał ku pomysłowi z koncertami w Japonii jako pierwsze newsy (nawet ogłoszone jednocześnie z nazwą albumu), w sumie w Japonii nie grali od 2008 roku.
Chyba tak to nalezy odczytywac, nagrywanie nowej plyty, wiec studio i graty widoczne przez okno oraz narecze tasm wynoszonych przez Edka, a dwa Kitajce na dachu i napis on tour 2015 wskazuje na rozpoczecie trasy na wiosne w Azji, czego w sumie mozna bylo i nalezalo sie spodziewac
W sumie fajnie by było, tak nie standardowo...
ostatnimi laty panowie zawsze z newsami uaktywniali sie w okolicach swiat,moze i tym razem uchyla rabka tajemnicy..... 
A czytając od tyłu: 15 no toru...
Nie będzie niczego...
Nie będzie niczego...
Chyba juz w tym roku nie sypna newsami 
Must not be opened until 2015
Słowni są:P
Słowni są:P
No, nie ma zmiłuj!
Dokładnie!
Heh, nie ma to jak post LiveNation na FB ze zdjęciem Ed Force One i dopiskiem "Chcielibyście aby przyleciał do Polski w 2015 roku?"
O ile sprawa z EFO to trochę ich niedopatrzenie, ale ciekawe po co taki post. Orientuje się ktoś czy to jest równoznaczne z jakąś formą ticker alertu
O ile sprawa z EFO to trochę ich niedopatrzenie, ale ciekawe po co taki post. Orientuje się ktoś czy to jest równoznaczne z jakąś formą ticker alertu
Raczej nie ma na to szans... albo 
W sumie, gdyby faktycznie wydali w przyszłym roku ten nowy album, to taka trasa zachaczająca o Polskę jest bardzo prawdopodobna.
W 2015? Trzeci raz z rzędu?!
-
Deleted User 1499
No i ? Jakby zrobili na hali to spokojnie by zapełnili.RALF pisze:W 2015? Trzeci raz z rzędu?!
Może i tak w Kraków Arenie ...