Chemical Wedding vs. Tyranny of Souls
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Chemical Wedding vs. Tyranny of Souls
The Chemical Wedding zdecydowanie lepszy. Poza tym ma niesamowity klimat, od okładki począwszy a na muzyce i tekstach kończąc. TOS jakiś taki mało spójny. W sumie już chyba nawet AOB bardziej mi się podoba.
Chemical Wedding, to dzieło jako całość. ToS jest dla mnie zlepkiem fajnych kawałków - takie utwory jak Power of The Sun, czy Devil on a Hog są rewelacyjne. Tym niemniej, jako całości, lepiej mi się słucha CW lub AOB.
Chemical jest sporo lepszy wg mnie. W ogóle jest to świetna płyta, a Tyranny jest po prostu dobra. Takie kawałki jak Chemical Wedding, The Tower, Gates of Urizen czy The Alchemist miażdżą... 
Obie płyty są genialne, na Tyranny mamy taką muzyczną podróż w czasie po różnych stylistykach i temu ta płyta jest często i niesłusznie uznawana za niespójną, ale Chemmical to jak dla mnie najlepszy metalowy album wszech czasów.
TCW stawiam na równi z najlepszymi albumami Maiden . To jest płyta - arcydzieło . Genialna tekstowo , wspaniała muzycznie i oddaje na nia głos co oczywiście nie znaczy ze nie lubie TOS . Ale TCW to jest coś wyjątkowego i bije na głowe produkcje Maiden z ery Blaze'a.
Who motivates the motivator
-
Deleted User 6661
Chemical to dla mnie druga płyta Bruce'a po Accident. Tyranny jest najsłabsza...