Z tymi dwoma kawałkami już dużo lepiej ta Setlista wygląda.Pablo1919 pisze:Na ostatnim koncercie doszedł Electric Eye i Painkiller
Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Zamiast Pejnkyla lepiej by było Rock Hard Ride Free, to już bym nie wybrzydzal
-
Deleted User 5147
Elektryczne oko!!! Oby się utrzymało do Pl
a za pejnkillera mogliby dać Sentinela...Rob chyba by jeszcze dał radę go pociągnąć 
@tomek665
trudno powiedzieć. Słucham własnie Epitaph i tak patrząc na sentinela, to zdecydowanie lepiej brzmią momenty gdy śpiewa niżej. Z drugiej jednak strony, jak załączam ostatnie występy gdzie wykonuje Victim of changes - ręce same się układają do klaskania: https://www.youtube.com/watch?v=ZgLY84RscZw Robuś potrafi jeszcze zaskoczyć
Poszukam jeszcze Painkillera A.D. 2015
trudno powiedzieć. Słucham własnie Epitaph i tak patrząc na sentinela, to zdecydowanie lepiej brzmią momenty gdy śpiewa niżej. Z drugiej jednak strony, jak załączam ostatnie występy gdzie wykonuje Victim of changes - ręce same się układają do klaskania: https://www.youtube.com/watch?v=ZgLY84RscZw Robuś potrafi jeszcze zaskoczyć
Takie coś mam do sprzedania: http://allegro.pl/unikat-judas-priest-b ... 10876.html
www.MetalSide.pl
pewnie na Screaming for Vengeance nie ma szans...Pablo1919 pisze:Na ostatnim koncercie doszedł Electric Eye i Painkiller![]()
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Pewnie nie, ale szczerze to bym i tak bardziej wolał Rock Hard, Ride Free o którym ktoś wyżej wspomniał. Na koncercie rpzy tym utworze bym sie chyba popłakałSiwy pisze:pewnie na Screaming for Vengeance nie ma szans...Pablo1919 pisze:Na ostatnim koncercie doszedł Electric Eye i Painkiller![]()
Tak na chwilę obecną prezentował się secik w Japonii
Dragonaut
Metal Gods
Devil's Child
Victim of Changes
Halls of Valhalla
Love Bites
March of the Damned
Turbo Lover
Redeemer of Souls
Beyond the Realms of Death
Jawbreaker
Breaking the Law
Hell Bent for Leather
Encore:
The Hellion
Electric Eye
You've Got Another Thing Comin'
Encore 2:
Painkiller
Living After Midnight
Defenders of the Faith
Dragonaut
Metal Gods
Devil's Child
Victim of Changes
Halls of Valhalla
Love Bites
March of the Damned
Turbo Lover
Redeemer of Souls
Beyond the Realms of Death
Jawbreaker
Breaking the Law
Hell Bent for Leather
Encore:
The Hellion
Electric Eye
You've Got Another Thing Comin'
Encore 2:
Painkiller
Living After Midnight
Defenders of the Faith
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Niby ok, bo jest "Love Bites" i "Jawbreaker", ale mi jednak czegoś jeszcze tutaj brakuje
"Freewheel Burning" i "Some Heads Are Gonna Roll" choćby 
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Tylko dlaczego painkiller na samym końcu setu? To jest wymagający kawałek, a wiadomo że już rob możę być zmęczony i nie wyciągnąć. Co by nie mówić jest to dobre wykonanie na przestrzeni ostatnich lat - https://www.youtube.com/watch?v=JQqEu_7ehH4 - ale pewnie mogłoby być jeszcze lepsze ;/
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Painkiller wypada zaskakująco dobrze, wstydu nie robią, ale i tak mam ze 20 innych kawałków, które wolałbym usłyszeć zamiast niego. Cieszy fakt, że coś zmieniają w secie. USA przelecieli na tym samym, ale w Australii i Japonii już coś zmieniali, raz grali krócej, raz dłużej, to dorzucili Painkillera i Electric Eye, Living after Midnight też czasem było, czasem nie. Jakieś niespodzianki mogą być. Mam nadzieje że w Europie zaszaleją i dowalą jeszcze jakiś kawałek 
Okropne efekty do tego Painkillera z Tokio, a światła to już całkiem nie zgrane ;/
Jak tak patrzę na ten set z Japonii, to faktycznie więcej kawałków z Defenders by się przydało. Szkoda, że nie sięgną po jakieś stare, dawno nie grane rzeczy jak np. Exciter czy Sinner. Ja nie wiem, ale ubarwiłoby to te koncerty. Teraz to widzę wszyscy grają na zasadzie jakiegoś słabego best of, chociaż i tak dobrze, że dołożyli ten Jawbreaker.
Rocznicowe wydanie 30th Defenders of the Faith powala na kolana. Koncert z Long Beach brzmieniowo czysta perfekcja. Brać i się nie oglądać bo to kolejny posąg w historii Metalu jeśli chodzi o koncertowe wydawnictwa. Szkoda, że nie zarejestrowali również wideo z tego koncertu. Ale to i lepiej bo wtedy spaliłbym także monitor, a tak to tylko głośniki 
No właśnie liczyłem na DVD....
Szkoda, że takie drogie to jest, na razie nie mam kasy na odgrzewane kotlety. Kupiłbym sam ten koncert a po co mi kolejne wydanie Defenders...? Mogli wydać 2cd + dvd z samym koncertem z okazji rocznicy płyty to by było git. Ale i tak może kiedyś nabędę, chociaż nie śpieszy mi się do tego.
Dokładnie, trochę to bez sensu, ale teraz taka moda na odgrzewanie starych albumów w postaci remasteru, do tego dorzucą jakiś bonus, tu akurat koncert, i albo kupisz sam remaster, albo w pakiecie z koncertem.
Jakby chcieli dotrzeć do szerszego grona fanów, to mogliby to zrobić właśnie wydając samo Long Beach '84, które zostałoby zapamiętane jako genialna koncertówka, a nie jako bonus w Deluxe Edition 30th Anniversary DOTF, które tylko fanatycy kupią i taki świetny koncert przejdzie koło nosa zwykłym fanom
Jakby chcieli dotrzeć do szerszego grona fanów, to mogliby to zrobić właśnie wydając samo Long Beach '84, które zostałoby zapamiętane jako genialna koncertówka, a nie jako bonus w Deluxe Edition 30th Anniversary DOTF, które tylko fanatycy kupią i taki świetny koncert przejdzie koło nosa zwykłym fanom
Reszta zassie z neta..
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Zgadza się. Ja koncert miałem wcześniej tylko w formie bootlegu o nazwie "Long Beach Live 05.05.1984", który oczywiście nie był AŻ TAK dobrze nagrany, ale mimo wszystko i tak kopał wszystkie dupy. Koncert z Long Beach Arena 1984 wymiata i niszczy co raz bardziej i bardziej wraz z każdą upływającą sekundą. Jak dla mnie po prostu torpeda. Świetny set. 105 minut muzyki Judas Priest. Mus dla fanów okresu "Defenders Of The Faith" z którego pojawiło się aż 9 numerów na tym koncercie, jak i dla lubiących Judas Priest pierwszej polowy lat 80tych. Brzmienie jest zaj*biste, a to dlatego, że Judas Priest zarejestrowali ten, jak i kilka innych konkretnych występów na trasie w 1984 roku. Polecam jeszcze równie świetny i bardzo dobrze brzmiący “Toronto, Maple Leaf Gardens, Canada 02.04.84" czy dwa koncerty z Japonii “Defending The Eastern Faith '84 (Osaka Festival Hall, Osaka, Japan 09.10.84)" i “Tokyo 13.09.1984". Więcej już o tym wydawnictwie pisał nie będę, bo ten materiał z Long Beach Arena jest momentami o wiele bardziej porywający i energiczny niż wydany w 1987 "Priest...Live!". A to mi się wydaje wystarczająca rekomendacja dla wszytskich fanów heavy metalu.Pablo1919 pisze:Rocznicowe wydanie 30th Defenders of the Faith powala na kolana. Koncert z Long Beach brzmieniowo czysta perfekcja. Brać i się nie oglądać bo to kolejny posąg w historii Metalu jeśli chodzi o koncertowe wydawnictwa.
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2015 12:47 pm przez LukaSieka, łącznie zmieniany 1 raz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Bez dwu zdań bootlegi z Long Beach i Osaki były lepsze od Priest Live 1987
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...