Nowa wersja forum

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Re: Nowa wersja forum

Post autor: Pablo1919 »

Nie ogarniam. Za Chiny nie przyzwyczaję się do tego wyglądu. Jakbym miał nagle przejść na ruch lewostronny :P
Zbyt nowocześnie jak dla mnie, jak te wszystkie fora dla jajogłowych itp. stary wygląd był oldskulowy.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Pablo1919 pisze:Nie ogarniam. Za Chiny nie przyzwyczaję się do tego wyglądu. Jakbym miał nagle przejść na ruch lewostronny :P
Zbyt nowocześnie jak dla mnie, jak te wszystkie fora dla jajogłowych itp. stary wygląd był oldskulowy.
Raczej to kwestia przyzwyczajenia. :wink: Przynajmniej mam taką nadzieję :mrgreen:
Invader pisze:No i fajnie, 2 pytania da się zmienić swoją rangę ? oraz gdzie zniknęła ta strzałka która kierowała do ostatniego posta w danym temacie ? teraz muszę klikać na ostatnią stronę jeśli chcę zobaczyć nowe posty :D
Z Rangami jeszcze nie miałem czasu się uporać(w tym z ich kiepskim wyglądzie w ciemnym stylu), ale zdecydowałem się na konwersję wcześniej bo na nią przy takiej ilości postów trzeba było poświęcić sporo czasu na raz, a wszystko inne można robić na raty. :D

Jeśli ktoś chce zmienić styl forum na ciemny to może to zrobić w ustawieniach swojego konta: zakładka ustawienia witryny, pole styl witryny.

Tak więc po męczącej i dłuuugiej konwersji witam wszystkich na nowym forum. :pijak:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Na razie kosmos ;-)
Szkoda ze "podtematow" nie widac na forum glownym w ktorym ostatnio bylo cos pisane
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

i Budziol jest zielony :)
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Tapa? :B
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

W trybie mobilnym żółta ikonka kierująca do pierwszego nie prze czytanego posta w temacie jest strasznie mała i wymaga sporej koncentracji, by w nią trafić. W autobusie będzie to pewnie graniczyło z niemożliwością. Szło by to jakoś poprawić?
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Pablo1919 pisze:Nie ogarniam. Za Chiny nie przyzwyczaję się do tego wyglądu. Jakbym miał nagle przejść na ruch lewostronny :P
Dla mnie to samo. Jakoś za nowocześnie tak, poza tym o wiele mniej czytelnie jak dla mnie. Za bardzo się gubię. Na tamto forum nikt się nie skarżył, było dobre. Po co więc zmieniać dobrą drużynę ? :D
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Podwójny cytat w czarnej skórce jest na białym tle. Strasznie świeci po oczach. Rozumiem, że musi być inny kolor - może któryś z odcieni szarości?
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mnie troszkę rozpraszają podwieszone tematy bo na tamtym były wyróżnione i odzielone a tutaj są wmieszane w resztę no i podgląd tematu na jaki była odpowiedz tylko z dzisiaj.

Na plus za to opcje Przejdz do i Więcej...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jest gdzieś opcja zobaczenia tematów gdzie zostały napisane nowe posty od poprzedniej wizyty?
Awatar użytkownika
labutanol
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: labutanol »

Wygląd sam w sobie nie przeszkadza mi, jedynie co to że pomieszane są tematy, a od góry powinny być wyświetlane najnowsze posty.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Też na razie tego nie ogarniam, ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia. :P
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

A ja nie mogę znaleźć emotek :P tego panelu gdzie mogłem sobie wybrać.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

LukaSieka pisze:
Dla mnie to samo. Jakoś za nowocześnie tak, poza tym o wiele mniej czytelnie jak dla mnie. Za bardzo się gubię. Na tamto forum nikt się nie skarżył, było dobre. Po co więc zmieniać dobrą drużynę ? :D
Dokładnie.
Forum wygląda ładnie, ale nie rozumiem sensu tych zmian. Jasne, że można się przyzwyczaić, tylko po co się przyzwyczajać skoro tamto forum wyglądało dobrze... tak jak LukaSieka pisał - po co zmieniać dobrą drużynę :)?
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

wygląda to dziwnie. Kiedy Deleted User 804 pokazał wersję testową byłem pozytywnie nastawiony, ale własnie wszedłem na forum i przeżyłem lekki szok :D Dołączam się do zdania, że odnośnik na głównej stronie do ostatniego posta jest troszkę mały... Avatary po prawej stronie jakoś mi nie podchodzą, bardziej pasowałyby w sytuacji pisania od prawej do lewej ;)
Deleted User 2259

Dobra, sanktuarium już kilka zmian wyglądu przeżyło, przyzwyczaicie się :)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Takie zmiany zawsze wywołują na początku lamenty, że stare było lepsze :P Sądząc po postach powyżej, jest umiarkowanie dobrze jak na taką rewolucję ;)
...ale awatary z prawej faktycznie dziwne :j

..da się zamienić ten wielki baner w link przekierowujący do strony głównej? W starej wersji klikałem w karykaturę panów z IM, która była takim odnośnikiem :P
Deleted User 2259

syzygy pisze: ...ale awatary z prawej faktycznie dziwne :j
Ja widzę tylko małe avki na górze.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

a ja mam pytanie z innej beczki. Jestem entuzjastą zmian, więc kiedy przyjdzie czas na główną :D A, czy tylko ja mam tak że w czarnej odmianie jest tak belka (sorki, nie wiem jak to inaczej nazwać :P ) z opcjami, a w jasnej jej nie ma?
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

Budziol pisze:Na razie kosmos ;-)
Szkoda ze "podtematow" nie widac na forum glownym w ktorym ostatnio bylo cos pisane
Widać, ale tylko w działach w których pojawiły się nowe posty po konwersji, więc problem naprawi się sam.
Szajba pisze:Tapa? :B
Nudny już jesteś :P A tak w ogóle to dla phpBB 3.1 tapatalk jest dopiero w fazie beta i nie wiem czy chce ryzykować :P
insp. Liki pisze:W trybie mobilnym żółta ikonka kierująca do pierwszego nie prze czytanego posta w temacie jest strasznie mała i wymaga sporej koncentracji, by w nią trafić. W autobusie będzie to pewnie graniczyło z niemożliwością. Szło by to jakoś poprawić?
Nie musisz klikać w tą malutką ikonkę. klikniecie w kółko/kwadracik obok(w zależności od wybranego stylu) zadziała tak samo.
LukaSieka pisze:Dla mnie to samo. Jakoś za nowocześnie tak, poza tym o wiele mniej czytelnie jak dla mnie. Za bardzo się gubię. Na tamto forum nikt się nie skarżył, było dobre. Po co więc zmieniać dobrą drużynę ? :D
Google stwierdziło że strona nie jest przystosowana do urządzeń mobilnych, więc musiałem zmienić byśmy nie polecieli w wyszukiwarce. Dodatkowo stary skrypt nie poradziłby sobie z tapatalkiem.
hipcio_stg pisze:Podwójny cytat w czarnej skórce jest na białym tle. Strasznie świeci po oczach. Rozumiem, że musi być inny kolor - może któryś z odcieni szarości?
dorzuciłem do listy rzeczy do poprawy.
sekcjazwlok pisze:Mnie troszkę rozpraszają podwieszone tematy bo na tamtym były wyróżnione i odzielone a tutaj są wmieszane w resztę no i podgląd tematu na jaki była odpowiedz tylko z dzisiaj.
chyba kwestia przyzwyczajenia
Abstract pisze:Jest gdzieś opcja zobaczenia tematów gdzie zostały napisane nowe posty od poprzedniej wizyty?
w menu masz kilka opcji wyświetlenia postów w tym nieprzeczytanych i od ostatniej wizyty
klabut pisze:Wygląd sam w sobie nie przeszkadza mi, jedynie co to że pomieszane są tematy, a od góry powinny być wyświetlane najnowsze posty.
kolejność jest taka sama jak ostatnio. Najpierw ogłoszenia, później przyklejone i na końcu normalne posty sortowane po dacie ostatniego posta.
Invader pisze:A ja nie mogę znaleźć emotek :P tego panelu gdzie mogłem sobie wybrać.
masz przy wybraniu pełnej odpowiedzi
Dejavu pisze:Forum wygląda ładnie, ale nie rozumiem sensu tych zmian. Jasne, że można się przyzwyczaić, tylko po co się przyzwyczajać skoro tamto forum wyglądało dobrze... tak jak LukaSieka pisał - po co zmieniać dobrą drużynę :)?
Tak jak wcześniej pisałem: google i tapatalk
The_Alchemist pisze:wygląda to dziwnie. Kiedy Deleted User 804 pokazał wersję testową byłem pozytywnie nastawiony, ale własnie wszedłem na forum i przeżyłem lekki szok :D Dołączam się do zdania, że odnośnik na głównej stronie do ostatniego posta jest troszkę mały... Avatary po prawej stronie jakoś mi nie podchodzą, bardziej pasowałyby w sytuacji pisania od prawej do lewej
klikaj na kółko/kwadracik obok a nie koniecznie na tą małą ikonkę. Awatary to chyba kwestia przyzwyczajenia by zacząć szukać początku tekstu w innym miejscu.
syzygy pisze:Takie zmiany zawsze wywołują na początku lamenty, że stare było lepsze :P Sądząc po postach powyżej, jest umiarkowanie dobrze jak na taką rewolucję ;)
Po wersji testowej dziwiłem się że było tak mało narzekania :P Teraz chociaż czuje ze coś zrobiłem :mrgreen:
syzygy pisze:...ale awatary z prawej faktycznie dziwne :j
w sumie sam się zastanawiam po kiego je przeniesiono w oryginalnej skórce. Teoretycznie mógłbym je przerzucić znów na lewo, ale wtedy bałbym się przyszłych zmian stylu źródłowego i dodatkowej pracy przy każdej aktualizacji. Jeszcze pomyślę nad avatarami z lewej(zwłaszcza jeśli sam się nie przyzwyczaję :mrgreen: )
syzygy pisze:..da się zamienić ten wielki baner w link przekierowujący do strony głównej? W starej wersji klikałem w karykaturę panów z IM, która była takim odnośnikiem :P
Nie wiek czy banner nie będzię za duży jak na link. Zamiast w niego moższ klikac w napis sanktuarium pod nim. :wink:
Invader pisze:Ja widzę tylko małe avki na górze.
zdefiniuj co uważasz za małe avki bo te powinny być takiej samej wielkości jak zawsze :)
Mikojaski pisze:a ja mam pytanie z innej beczki. Jestem entuzjastą zmian, więc kiedy przyjdzie czas na główną :D A, czy tylko ja mam tak że w czarnej odmianie jest tak belka (sorki, nie wiem jak to inaczej nazwać :P ) z opcjami, a w jasnej jej nie ma?
nie tylko ty tak masz. Style różnią się nie tylko kolorami i ciemny jest ciut bardziej zmodyfikowany. Co do głównej to miałem już z połowę, ale wole poczekać na stabilną wersję drupala 8. Póki co część z grafik przygotowanych pod nową stronę główną zużyłem na forum :)
ODPOWIEDZ