Clive Burr vs Nicko Mc Brain
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Clive Burr vs Nicko Mc Brain
Nie ma co oceniać kogoś kto zaczynał obiad i tego kto zjada dwa posiłki i deser ,uwielbiam nico ale clive to historia śp. Ten bębnił jak IM zaczeło się szlifować a nico całą resztę do tego to dwa inne warsztaty.
-
Deleted User 6661
Nicko, ale oczywiście wielki SZACUN dla Burra...
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Ja uwielbiam Burra, Nicko to dobry perkusista, ale nic poza tym
Nicko, lepsza technika, urozmaicona gra. Perkusiści mogą się od niego wiele nauczyć. Zresztą wychował syna na super bębniarza, to o czymś świadczy. A co krzywej fujary, to coś tam kiedyś czytałem jakiś wywiad, w którym chyba Bruce mówił, że to od notorycznego obijania twarzy przez męża kobiety, którą Nicko podrywał
też to słyszeliście?
Tak, Bruce kilkakrotnie o tym wspominał, nawet w "Magazynie Muzycznym" za PRLu (1986) o tym pisali. NICKO,jednak tyle lat bez problemów gra...
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nicko to również syn perkusisty (jazzowego). Warsztat wyniósł z domu. Wolę urozmaiconego Nicko, niż dziesięciu perkusistów wyścigowców. kto szybciej, kto więcej. Uwielbiam jego zawsze uśmiechniętą twarz. Nigdy nie widziałem go smutnego.
no właśnie ze starej prasy z poprzedniej epoki to pamiętam, dzięki za przypomnienieRALF pisze:Tak, Bruce kilkakrotnie o tym wspominał, nawet w "Magazynie Muzycznym" za PRLu (1986) o tym pisali. NICKO,jednak tyle lat bez problemów gra...
-
Deleted User 7842
Clive zawsze był dla mnie lepszym perkusistą z tego powodu, że umiał pokazać więcej na pierwszych trzech albumach dziewicy (IMO jego gra w Gangland to po prostu arcydzieło) niż McBrain w całej późniejszej dyskografii. Nicko mimo tego, że nie jest zły, to często gra niezwykle schematycznie i po prostu nudno.
Nicko oczywiście, mimo, że Clive gra na mojej ulubionej (obecnie) płycie Dziewicy 
Still Reigning...