Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1499

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: Deleted User 1499 »

Myślę że nie , wystarczy sobie przypomnieć ich próby z Early Days Tour i A Matter Tour , ciekawe sety a wszyscy marudzili. Takich jak my , którzy by chcieli posłuchać live jakiś niegranych staroci jest niestety garstka. Nie pamiętasz jaką szanse dostali fani Mety , kiedy ta robiła sonde na set? I co wyszło ? Best of. . .

W przypadku promo, płyty Maiden ma w sumie tylko 2 schematy z czego jeden już został wypróbowany i nie przyjął się zbytnio , mam na myśli granie w całości Mattera , a drugi to niestety połowa płyty plus klasyki z których nigdy nie zrezygnują ze względu na Januszy. Tak więc pole do popisu zostaje nie wielkie.

Dla mnie jest egal , lubię jezdzić na ich koncerty bez względu na schemat setlisty i zadowolę się każdą byle się trochę odchamić.
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Budziol pisze:mam nadzieje, ze przez chorobe Dicka wyjda w koncu po za schematy, zarowno z premiera plyty w X, jak i utartym schematem dat trasy oraz przedewszystkim setlista:-)
Nie chcę Cię martwić, ale na 99% nic się nie zmieni ;) Kombajn jedzie...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Budziol pisze:mam nadzieje, ze przez chorobe Dicka wyjda w koncu po za schematy, zarowno z premiera plyty w X, jak i utartym schematem dat trasy oraz przedewszystkim setlista:-)
Niestety, raczej nie. Nie wiem jak choroba Bruce'a miałaby wpłynąć na ich wybory w tych kwestiach ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wydaje mi się, iż wiele rzeczy po staremu zostanie. To są Brytyjczycy, konserwatyści. Przewiduję również premierę kompilacji na 2016 r. związanej z 40-leciem kariery. I to akurat ma uzasadnienie.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

W przyszłym roku jest również 30 lecie wydania SiT, dobrze by było gdyby panowie zagrali coś fajnego z tego albumu myślę oczywiście o Strangerze, bo na Alexandra nie ma co liczyć :lol: (Deja-Vu podobnie) reszta raczej odpada, a WY i HCW już chyba wszyscy podziękują :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Invader pisze:a WY i HCW już chyba wszyscy podziękują :)
Wszyscy którzy byli po 15 razy pewnie tak, ja bym tam nie narzekał na jakikolwiek set. :P
Mogliby coś z Killers albo Piece of Mind zagrać, z wyjątkiem Troopera i Revelations (bo już słyszałem). np. takie To Tame a Land.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze:W przyszłym roku jest również 30 lecie wydania SiT, dobrze by było gdyby panowie zagrali coś fajnego z tego albumu myślę oczywiście o Strangerze, bo na Alexandra nie ma co liczyć :lol: (Deja-Vu podobnie) reszta raczej odpada, a WY i HCW już chyba wszyscy podziękują :)
+1
No Stranger to byłaby bomba. Chciałbym bardzo, żeby chociaż 2-3 utwory włączyli do setlisty, których dawno nie grali. Mi także marzy się To Tame a Land, fajnie jakby wrócił HBTN (to jest obowiązek, bo na żywo to cały czas przekozacki utwór).

W skrócie: liczę na to, żeby zaskoczyli czymkolwiek. :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dejavu pisze:
Niestety, raczej nie. Nie wiem jak choroba Bruce'a miałaby wpłynąć na ich wybory w tych kwestiach ;)
Plany to choroba na pewno im pokrzyzowala bo majac.plyte na poczatku roku nie wierze ze premiery by nie miala przed wakacjami
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Budziol pisze:Plany to choroba na pewno im pokrzyzowala bo majac.plyte na poczatku roku nie wierze ze premiery by nie miala przed wakacjami
Miałem na myśli przede wszystkim setlistę. Nie ma żadnego powodu, żeby choroba Bruce'a miała jakoś na nią wpłynąć.

A na wydanie płyty i datę rozpoczęcia trasy z pewnością wpłynęła, przesuwając ją, ale to dość oczywiste.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Czylinw sumie chcieli wyjsc po za schemat, a nie wyszlo ;-)
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

To Tame a Land - marzenie. Chciałbym bardzo usłyszeć ten utwór na żywo, nie wiem tylko czy Bruce dałby radę wyciągnąć teraz niektóre partie :-)
A odnośnie choroby Bruce'a i wyboru setlisty, to może jednak być to powiązane. Pytanie czy możliwości wokalne Bronka się nie zmieniły i czy nie zrezygnują z jakiegoś kawałka (bądź jakiś dodają) właśnie ze względu na to.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ja myślę że czekają aż możliwości Bronka będą podobne do tych które miał przed chorobą, tak by właśnie nie trzeba było wprowadzać nietypowych decyzji odnośnie setlisty. Ale może się zdziwię :)
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Oby pozytywnie :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Mowilem Deleted User 804owi o zmianie na tour 2016-2017, a moze jednak zaczekac bo jak zagraja pare sztuk w XII w UK? ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Raczej nie, ale - można zaczekać.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trasa ruszy z początkiem 2016, czyli Australia, NZ, Azja i Ameryka Południowa baaaardzo prawdopodobne a potem USA/Kanada i kilka wielkich festiwali w Europie, w sumie około 65 koncertów, jak w 2008 czy 2011. Jeżeli zagrają na Wacken jadę!!! No bo o Polsce mówić nie muszę(...)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

No to w Polsce jakieś sonisphere pewno albo inne tego typu ustrojstwo ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jeśli chcą to wszystko zagrać, to muszą chyba 2 wersje setów mieć, albo zagrać cały album + 4-5 utworów, ale do 2 godzin raczej już nie dociągną, więc to odpada.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Emilio pisze:No to w Polsce jakieś sonisphere pewno albo inne tego typu ustrojstwo ;)
Raczej tak, bo sala nie ma sensu. Dobrać jeszcze parę dobrych grup i można taki Soni na 30k robić, nawet na Narodowym (oby NIE!!!). :D
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

RALF pisze:nawet na Narodowym
wypluj te słowa, bo się jeszcze spełni!! :D
ODPOWIEDZ