Okładka nie rzuciła mnie na kolana, ale do tego już przywykłem. Jedyna fajna okładka po Reunion to ta z BNW - reszta słaba do przeciętnej.
The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
Wracając do nowej płyty - fajny tytuł i ciekawe tytuły piosenek, więc zaczyna się nieźle 
Okładka nie rzuciła mnie na kolana, ale do tego już przywykłem. Jedyna fajna okładka po Reunion to ta z BNW - reszta słaba do przeciętnej.
Co do TFF to mniej więcej do Alchemist może być, ale od isle of avalon jest super
Ten album miał potencjał, ale jest wg mnie niedopracowany. I tego się boję w przypadku Book of Souls.
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
The Burczax
- -#Moonchild

TFF jest dla mnie słabym albumem i wyraźnie widać w nim brak selekcji materiału.
On jest dopracowany właśnie na swój własny sposób bo na pewno tak miał się prezentować, można to wyczytać w różnych późniejszych wywiadach członków zespołu itd. Akurat w tym danym czasie powstały takie a nie inne kompozycje i jest w tym wiele dobrego. Tak samo będzie i tym razem, otrzymamy kompozycje bardziej przewidywalne, mniej i też te bardzo mało. Tego jestem przynajmniej pewien że każdy znajdzie na nowym albumie coś dla siebie, w większej czy mniejszej ilości utworów ale znajdzie. Nie mogę się doczekać tego wrażenia kiedy pierwszy raz odsłucham całą płytę od A do Z...to najwspanialsza chwila dla kogoś kto uwielbia muzykę IM i na niej się wychowałMikojaski pisze:Co do TFF to mniej więcej do Alchemist może być, ale od isle of avalon jest superTen album miał potencjał, ale jest wg mnie niedopracowany. I tego się boję w przypadku Book of Souls.
-
Deleted User 1499
Akurat El Dorado lubię i świetnie się przy nim bawiłem na koncercie , a Coming Home no coż , nie przeszkadza mi , tak samo jak Out Of The Shadows na A Matter. Natomiast The Man Who... jest tragedią , dziwna wstawka z solo w połowie , brzmi to co najmniej jakby 2 inne kawałki ktoś nie umiejętnie skleiłerosinho pisze: Nie zapominaj o mega gównianym "El Dorado",Coming Home to też zwykły do niczego niepotrzebny wypełniacz.
Ps. A IMO The Man Who... wcale nie jest taki zły - ma fajną energię no i świetne intro.
Coraz bardziej spontaniczne podejście zespołu do nagrywania płyt ma plusy i minusy pewnie też ale ma to swój urok i daje dużo frajdy podczas słuchania
Nikt przecież nie określił jakichś zasad jak ma być nagrywany album i czy każdy rytm musi pasować jeden po drugim, taka jest sztuka...trzeba ją odkrywać, poszerzać. Po iluś tam latach przychodzi dzień w którym się wraca do kompletnie niezrozumiałych czy nielubianych kawałków i nabierają one nowego sensu i stają się dla nas rewelacyjne 
Ile osób tyle opinii, na przykład dla mnie ta wstawka z solówką to jeden z najlepszych fragmentów TFF, podobnie zresztą jak cały utwór ze szczególnym uwzględnieniem intra, solówki i outrasekcjazwlok pisze:Natomiast The Man Who... jest tragedią , dziwna wstawka z solo w połowie , brzmi to co najmniej jakby 2 inne kawałki ktoś nie umiejętnie skleił
-
Deleted User 2259
No właśnie o to chodzi też w muzyce.jArO pisze:Coraz bardziej spontaniczne podejście zespołu do nagrywania płyt ma plusy i minusy pewnie też ale ma to swój urok i daje dużo frajdy podczas słuchaniaNikt przecież nie określił jakichś zasad jak ma być nagrywany album i czy każdy rytm musi pasować jeden po drugim, taka jest sztuka...trzeba ją odkrywać, poszerzać. Po iluś tam latach przychodzi dzień w którym się wraca do kompletnie niezrozumiałych czy nielubianych kawałków i nabierają one nowego sensu i stają się dla nas rewelacyjne
-
Deleted User 1499
Sam ten fragment jest fajny , tylko pojawia się znikąd i ogólnie irytuje mnie ten kawałekDejavu pisze:Ile osób tyle opinii, na przykład dla mnie ta wstawka z solówką to jeden z najlepszych fragmentów TFF, podobnie zresztą jak cały utwór ze szczególnym uwzględnieniem intra, solówki i outrasekcjazwlok pisze:Natomiast The Man Who... jest tragedią , dziwna wstawka z solo w połowie , brzmi to co najmniej jakby 2 inne kawałki ktoś nie umiejętnie skleił
Re: Nowy album w 2015
Ja tam już wolę to czarne tło, niż miałyby to być dodatki niczym z Dance of DeathRALF pisze:Spokojnie, słuchajcie a może to czarne tło to wersja tymczasowa, tak jak było z "Redeemer of Souls" Priest na początku, też pokazali to monstrum na czarnym tle...
- Saimon1995
- -#Moderator

Re: Nowy album w 2015
Zdecydowanie. Jeśli maja tak przekombinować, jak na DOD (chociaż pomysł wyjściowy pewnie był nienajgorszy, gorzej z wykonaniem), to wolę minimalizm. Choć jakiś las w tle na pewno nie byłby zły... Czy coś w ten deseń.Bamoko pisze: Ja tam już wolę to czarne tło, niż miałyby to być dodatki niczym z Dance of Death
-
Deleted User 1499
Tło bardzo fajne, liczę na coś takiego jeśli o finalną wersję okładki chodzi 
Trochę więcej drzew i byłoby super 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Wydaje mi się, że najlepszy na płycie będzie numer 6 i 8. Kompozytorzy Gers/Harris, co może dawać nadzieję na utwory na równie wysokim poziomie jak np Talisman, Legacy czy Dance of Death
-
Deleted User 1499
Ja też stawiam na ten duet ta współpraca ma wcześniejsze korzenie bo i Dram Of Mirrors jest ich i The Unbeliever , dodatkowo ciekawi mnie i pewnie nie tylko , ten kolos Dickinsona 
Ja jestem optymistą. Wreszcie jest na co czekać, składać pieniądze itp. Jest nad czym rozmawiać i się zastanawiać
Okładka mi się bardzo podoba - co do tła inspirowanego z FarCry rzeczywiście mogłoby to się sprawdzić, ale tak też jest ok i jestem na 99,9% przekonany, że taka pozostanie. Jak już ktoś wyżej wspomniał lepiej żeby została taka niż jakby mieli dodać tło w stylu Dance Of Death gdzie sam pomysł był dobry, ale wykonanie tragiczne (dziwie się, że taka okładka została w ogóle zaakceptowana przez zespół). Nie miałem wielkiego oczekiwania wobec tego, że zamiast rozciągających kolosów dostaniemy szybkie torpedy, więc całkowicie zżera mnie ciekawość. Duże nadzieje wiąże natomiast z produkcją - chciałbym powrotu do brzmienia z Brave New World i mam nadzieję, że tym razem nie zrezygnowali z masteringu (ktoś wie czy tak było?). Dużo dowiemy się po pierwszym singlu - ja obstawiam za Speed Of Light lub Death Or Glory. Tytuły mi się podobają, ale mam nadzieję, że skojarzenie ich z Tears Of The Dragon i Man Of Sorrows to nie wina braku weny/zdecydowania się? Można było coś zakombinować, żeby nie brzmiały tak podobnie jak te od Bronka, ale nie będę się bardzo czepiał. Jeśli poziom muzyczny będzie równie zbliżony do tytułów to już w ogóle miód, cukier i orzeszki.
Płyta jeszcze nie wydana, a po dwóch dniach nieobecności 5 stron w wątku przybyło
Czyżby coś już wyciekło?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Chyba wrócę do wątku po singlu.
Nie da się czytać tego marudzenia. kolos okaże się tak samo zajebiaszczym outrem jak wiatry i wszystkim będzie głupio.
Wszystkim się nie dogodzi ,jedni słuchają starszych płyt i tęsknią za latami 80-tymi a to co teraz nagrywają Ironi omijają szerokim łukiem...Innym podoba się kierunek ,który obrali po reunion,jeszcze inni łykają wszystko..Osobiście słucham wszystkiego do BNW jednak Ironi to mój numer 1 i czego by nie wydali to będę się cieszył ogromnie 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12