Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Wszystko na temat trasy koncertowej promującej najnowszą płytę.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje

Post autor: widman »

Michał pisze:
sekcjazwlok pisze:
widman pisze:Ja to obstawiam, że ze starych kawalków będą tylko 4 w tym Fear of the dark.
+ Iron Maiden , The Trooper i Number of The Beast 8)
+ 2 minutes to midnight :P
Nie. 2 Minutes nie będą grali. Nie zdziwie się jak będzie "Revelations" i "Prisoner" bo jest już ograny, a wiadomo, Ironsy to lenie i nie chce im się ogarniać jakichś nie granych dawno a te grali przeciez na "Maiden England"...
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Uważam, że najważniejsze pytanie to jakie kawałki zagrają z TFF:) Wiadomo, że z nowego albumu będą 3-4 kawałki krótsze plus 1-2 epiki.

TFF jest specyficznym albumem, z którego, mimo wszystko, najlepiej sprawdzą się El Dorado i Coming Home. WWWB czy Talisman w zamian za nowe epiki i samo Final Frontier raczej nie wchodzi w grę.

Z AMOLAD być może nic nie usłyszymy ( a szkoda, bo Kolorki bardzo by się przydały).

Pytanie co do "mega hitów" z trasy TFF, które bardzo dobrze się sprawdziły, co szczególnie widać na En Vivo - mam na myśli Wicker Man, Dance of Death czy Blood Brothers.

2 minutes to midnight zaskakująco się znalazło w secie ME 2012-14. Piosenka jest grana od 2006 roku (poza 2010r) na każdej trasie. IMO ją znowu usłyszymy.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Z TFF no na bank będzie El Dorado , A Matter to chyba tylko kolorki lub benek i osobiscie wolałbym te pierwsze. Hmm Wicker, BNW i Dance już ograny , więc może jednak powrót do czegoś starszego. Co jak co ale setu z TFF napewno nie skopiują ... Chyba :D

Mogli by wziąć coś z Virtuala albo No Prayer. Mile widziany byłby powrót Clansmana choć pewnie jak wrzucą któregoś z tych 3 kolosów , to już nic dłuższego nie zagrają.

Ja bym to widział tak:

1.Intro Nowy utwór
2.Nowy utwór
3.2 Minutes To Midnight
3.El Dorado
4. Bruce Speech
5. Nowy Utwór
6. These Colours Don`t run
7.The Trooper
8. Nowy utwór
9. Wasted Years
10.Lord of the Flies
11.Bruce Speech
12.Nowy Utwór
13.The Number Of The Beast
14. Children of the Damned - miły powrót
15.Fear Of The Dark
16.Iron Maiden
17.Halloweed By The Name
18.The Evil That Man Do
19.Sanctuary/Running Free

Set mega standardowy , ale chyba nie ma już co liczyć na jakieś petardy , mieli okazje na TFF i ME skoro tam się nie popisali to tym razem będzie pewnie podobnie aczkolwiek chciałbym się mylić :)
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

sekcjazwlok pisze:Z TFF no na bank będzie El Dorado , A Matter to chyba tylko kolorki lub benek i osobiscie wolałbym te pierwsze. Hmm Wicker, BNW i Dance już ograny , więc może jednak powrót do czegoś starszego. Co jak co ale setu z TFF napewno nie skopiują ... Chyba :D

Mogli by wziąć coś z Virtuala albo No Prayer. Mile widziany byłby powrót Clansmana choć pewnie jak wrzucą któregoś z tych 3 kolosów , to już nic dłuższego nie zagrają.

Ja bym to widział tak:

1.Intro Nowy utwór
2.Nowy utwór
3.2 Minutes To Midnight
3.El Dorado
4. Bruce Speech
5. Nowy Utwór
6. These Colours Don`t run
7.The Trooper
8. Nowy utwór
9. Wasted Years
10.Lord of the Flies
11.Bruce Speech
12.Nowy Utwór
13.The Number Of The Beast
14. Children of the Damned - miły powrót
15.Fear Of The Dark
16.Iron Maiden
17.Halloweed By The Name
18.The Evil That Man Do
19.Sanctuary/Running Free

Set mega standardowy , ale chyba nie ma już co liczyć na jakieś petardy , mieli okazje na TFF i ME skoro tam się nie popisali to tym razem będzie pewnie podobnie aczkolwiek chciałbym się mylić :)
chyba bym nie poszedł na ten koncert :D
Nie no, oczywiście, że bym poszedł, ale rewelacji nie ma.

Ja już nic nie oczekuję, oczekiwałem ID i się strasznie rozczarowałem...

Fajnie było by usłyszeć Clansmana, Ghost of the Navigator,To tame, czy Still life czy choćby wspomniane Infinite Dreams, Futureal, be quick or be dead (to by była piękna petarda), Stranger in the Strange Land, Bring your daughter, Sign of the cross, killers, CSIT, Icarusa, Alexandra, children of the damned, Rime :D, powerslave czy Weekend Warrior

Wymieniłem trochę - set by się z tego cały złożył :)
Z ostatnim kawałkiem oczywiście żart.
Liczę jedynie na jakieś małe pozytywne zaskoczenie secie, ale nie napalam się zbytnio, żeby się nie zawieść właśnie.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Set TFF nie powalał niespodziankami, dlatego ten pewnie będzie podobny aczkolwiek mogli by sie szarpnąć i wrzucić z 2 dawno nie grane.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

we mnie tli się taka mała nadzieja, że z powodu prawdopodobnego przeciągnięcia się premiery płyty, a tym samym trasy, z powodu choroby Bronka, chłopaki mieli możliwość poćwiczyć granie dawno nieprezentowanych kawałków
z drugiej strony Bruce z pewnością teraz odpoczywał, ale zgranie instrumentalistów ze sobą jest bardziej czasochłonne, niż wyćwiczenie się kawałka przez wokalistę
pożyjemy- zobaczymy, ale ten temat jeszcze bardzo urośnie, w końcu trasa wystartuje zapewne za niespełna rok dopiero, to każda możliwa wersja zostanie tutaj omówiona i to z parę razy... :lol:
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Myślę, że set może być inaczej przetasowany i to przez samego Bronka. Myślę, że teraz to on będzie stawiał kropkę nad i. Jeżeli powie, że nie zaśpiewa więcej AH to tego nie zrobi. Podejrzewam, że maksymalnie jeden dwa utwory będą z poza standardu. Rod ze Stefkiem tak przyzwyczaili fanów do nudnych setów, że nawet jeden utwór musi wywołać falę entuzjazmu i sold out. Sety promujące nową płytę są o tyle fajne, że tam zawsze są świeże piosenki i tak będzie tym razem, ale ekipa nie da nam zapomnieć o trooperze sanctuary i numberze... Tak sobie myślę, że Stefek boi, że jak przestanie grać szlagiery dla "turystów" to będzie miał problem zapełnić hale. Zresztą sam byłem świadkiem jak ludki dość masowo opuszczali koncert w Warszawie na coming home...
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Zresztą sam byłem świadkiem jak ludki dość masowo opuszczali koncert w Warszawie na coming home...[/quote]

Nie ma się co dziwić, na tym gniocie to i ja miałem ochotę wyjść :-)
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

:?:
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

I HBTN ma wrocic, na jakies rarytasy bym nie liczyl jak.nawet na wspominkowej nie zagrali ID. Oby z nowej plyty fajne wkomponowali
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

hipcio_stg pisze: Tak sobie myślę, że Stefek boi, że jak przestanie grać szlagiery dla "turystów" to będzie miał problem zapełnić hale. .
Dla mnie to jest normalna sprawa ,każdy zespół ,który już sie czymś zasłużył ,ma sprzedanych kilka milionów płyt , ma swoja historię będzie grał swoje największe hity czy nam sie to podoba czy nie.Tak robi KAŻDA legenda bo najwięcej ludzi przychodzi jednak na te szlagiery...Pewnie ,że fajnie by było usłyszeć Alexandra i To Tame a land na jednym gigu :mryellow: ale jest to niemożliwe :P bo 3/4 ludu nie zna tych numerów :P
Większość przychodzi dla przebojów ,taka prawda 8)
Budziol pisze:I HBTN ma wrocic
Taaak :D i BQOBD i coś z ery Blaze'a bym chciał :)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Bo to nie te czasy, że każdy znał na wylot dyskografie kapeli jakiej nosi koszulkę. A dziś to pełno ciućmoków co sobie koszulki "za 5 dwunasta" kupują i yeeee IRON IRON ! ... Dajcie spokój. Spokojnie mogliby grać hity ze starymi rzeczami tylko im się nie chce. Nie chodzi tu o pieniądze. Zwykłe lenistwo. Jakiś Saxon, Motorhead mogą grać kawałki ze starych płyt, Accept gra hity a dokłada też rarytasy, Exodus łupie sety głównie ze starych kawałków, już nawet Rolling Stones grają bardzo mieszane sety...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Budziol pisze:I HBTN ma wrocic, na jakies rarytasy bym nie liczyl jak.nawet na wspominkowej nie zagrali ID. Oby z nowej plyty fajne wkomponowali
Pewno wróci, bo dawno nie grali ;) Do tego pewno "2 Minutes...", "Trooper", "The Number", "Fear", "IM", "RTTH", plus ze dwa inne, które były grane w ostatnich latach. Jakieś jedno "zaskoczenie" i kawałki z nowej płyty. Albo pójdą po bandzie i same nowe zagrają :D W końcu płyta trwa bardzo "setowo" ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

gumbyy pisze:plus ze dwa inne, które były grane w ostatnich latach.
Can I Play with Madness?
Oby nie :P
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

A ja myślę, że całkiem realny jest Afraid :D
Skoro go już "odkopali" i zagrali na 3 gitary...
The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

widman pisze:Bo to nie te czasy, że każdy znał na wylot dyskografie kapeli jakiej nosi koszulkę. A dziś to pełno ciućmoków co sobie koszulki "za 5 dwunasta" kupują i yeeee IRON IRON ! ... Dajcie spokój. Spokojnie mogliby grać hity ze starymi rzeczami tylko im się nie chce. Nie chodzi tu o pieniądze. Zwykłe lenistwo. Jakiś Saxon, Motorhead mogą grać kawałki ze starych płyt, Accept gra hity a dokłada też rarytasy, Exodus łupie sety głównie ze starych kawałków, już nawet Rolling Stones grają bardzo mieszane sety...
Ta bo w mitycznych każdy uczestnik koncertu znał całą dyskografie zespołu, na którym właśnie był. Co do argumentu o lenistwie Ironów i zestawienie tego z brakiem lenistwa u Motorhead, to ja Cie proszę :mryellow: Lemmy gra TYLKO stare, odgrzewane kotlety na koncertach, nowości to tam nie ma wcale. Uważam, że set oparty na starociach to jest właśnie lenistwo, a nie to, że się gra nowe kawałki.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Michał pisze:
gumbyy pisze:plus ze dwa inne, które były grane w ostatnich latach.
Can I Play with Madness?
No tutaj można sobie wpisać cokolwiek ;) "Clairvoyant", "Wrathchild"... itp, itd ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Wiemy już, że pierwsze koncerty odbędą się na początku 2016 roku. Pokuszę się o przedstawienie mojego przeczucia co do jej przebiegu - luty,marzec początek. Kilka dat w USA (być może zaczną kilkoma sztukami w GB), później Azja (Japonia, Indie) i Australia. Następnie przerwa i festiwale w Europie (być może jakieś halówki na jesieni). W międzyczasie jak to Maiden kilka nietypowych miejsc (Singapur?). Tylko nie pomyślałem, gdzie w tym wszystkim miejsce na Amerykę Południową? Jeżeli chodzi o setlist to po ostatnim braku Infinite Dreams na ME nie mam już żadnych marzeń i oczekiwań. Podejrzewam, że poleci standardem 5-6 utworów z The Book Of Souls, klasyka w stylu Trooper, TNOTB, FOTD, HBTN, RTTH, IM, i kilka utworów od 2000 roku (BNW może Navigator, El Dorado, Coming Home, Benjamin lub These Colours Don't Run, może Wildest Dreams i to wszystko. Co do utworów z ery Bayleya czy No prayer nawet nie liczę, bo jestem więcej niż pewny, że nic z tego nie będzie. Poczekamy, zobaczymy - może się mylę i miło zaskoczę :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

brezdi pisze: może się mylę i miło zaskoczę :)
No raczej, bo to rozwiązanie setu które napisałeś jest najgorszą możliwą opcją, nawet nie napisałeś, że odkopią jakiś 1-2 rzadko grane utwory, To Tame A Land i Stranger i wszyscy happy :lol: :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Optymista z Ciebie Invader :) Obstawiam, że max co odkopią to Wrathchild, może Prisoner lub 22. I tyle. Na prawdę nie nastawiajcie się na więcej, bo później przykro czyta się 10 stron postów o rozczarowaniu fanów :(
ODPOWIEDZ