The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
No to fakt...
A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża)jArO pisze:Chociaż nie oszukujmy się, album wycieknie pewnie dobry tydzień przed premierą albo i wcześniej, także myślę że większość zainteresowanych będzie go już miała za darmo przed premierą
www.MetalSide.pl
Oczywiście, ja też!
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Tak dla rozluźnienia moja propozycja okładki.
PS. W mojej wersji nie ma białej obwódki. Dodanie załącznika ją dodało. Po kliknięciu w zdjęcie oryginał.
PS. W mojej wersji nie ma białej obwódki. Dodanie załącznika ją dodało. Po kliknięciu w zdjęcie oryginał.
-
Deleted User 2259
Mnie się podoba.Tylko tą trawę bym bardziej zieloną zrobił ,ale się na tym nie znam, po prostu moja opinia 
Fajny byłby ten Edek na tle jaskini, z której bije światło, takie zielono - błękitne.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Miałem zieloną, ale cały projekt robił się cukierkowy i mało mroczny. Ciekawy jestem czy okładka już zostanie czarna, czy jednak coś ewoluuje, a jeżeli tak to w jaką stronę.
Wiesz, pokazali tą edycję z książką i wydaje mi się, że jednak taka zostanie.
Wiadomo ale najgorsze jest wchodzenie na forum np po takich przeciekach albumu gdy już większość go przesłuchała a my uparcie czekamy do premiery...a tu jeszcze np ponad tydzień czasugumbyy pisze:A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża)
To jest tylko takie "obwąchanie" - słucha to się w domciu, na dobrym sprzęcie!
To prawda, nic nie zastąpi słuchania z płyty, w spokoju, przeglądając sobie książeczkę z płyty, oglądając okładkę itd.gumbyy pisze:A ja w przypadku IM wolę poczekać do premiery i posłuchać sobie muzyki w normalnych warunkach (CD i wieża)jArO pisze:Chociaż nie oszukujmy się, album wycieknie pewnie dobry tydzień przed premierą albo i wcześniej, także myślę że większość zainteresowanych będzie go już miała za darmo przed premierą
Całkiem niezłe, chociaż ja bym tego tygrysa z tyłu zastąpił jakimś stworem.hipcio_stg pisze:Tak dla rozluźnienia moja propozycja okładki.
Tak swoją drogą to odnośnie okładki pomyślałem, że fajnie wyglądałoby gdyby w tle, w tym amazońskim klimacie był statek kosmiczny i kilka wychodzących z niego postaci podobnych do Eddiego z pierwszego planu, ale będących na dużo wyższym poziomie rozwoju i takich trochę futurystycznych. Moim zdaniem takie połączenie klimatów amazońskich z s-f byłoby dobre. Ale ja jestem fanem s-f więc jestem nieobiektywny
A ja tak właśnie robięDejavu pisze:To prawda, nic nie zastąpi słuchania z płyty, w spokoju, przeglądając sobie książeczkę z płyty, oglądając okładkę itd.Natomiast nie mam złudzeń - jeśli płyta trafi do odsłuchu wcześniej, to ja na pewno nie będę na tyle cierpliwy żeby poczekać aż w dniu premiery wrócę ze sklepu.
A jakichś dziadowskich (przedpremierowych) mp3 nie będę słuchał, bo i po co? To tak jak np. przed wypiciem dobrego wina napiłbym się takiego za 10 zł
www.MetalSide.pl
Okładka zostanie taka jaka jest na 99,9%. Może i dobrze. Lepiej mniej i bardzo fajnie niż dużo i przeciętnie.Płytę kupię na pewno, nie ma dwóch zdań (jeszcze nie wiem czy w wersji de luxe czy normalnej). Cena Empiku będzie oscylować pewnie między 55 a 70 zł. Bez różnicy (raz na 5 lat premierowy album Maiden i 10 zł miałoby zrobić różnicę?). Najbardziej wyczekuję utworów pisanych przez Dickinsona. Myślicie, że w związku z chorobą mogły zostać dodane jakieś fragmenty przez Bruce'a? Nie mówię stricto o bohaterskiej walce z chorobą i rozczulaniu się - bardziej o to czy widmo tego z czym się zmierzył wpłynęło poniekąd na jego wenę i aranżacje? Z drugiej strony wiadomo, że album był prawie gotowy już na przełomie 2014/2015 roku. Czy myślicie, że tak mogłoby być w związku z jego solowym projektem, a Maiden to jednak Maiden (zawsze ostatnie słowo Harrisa) i nie odczujemy żadnej różnicy? Co do wcześniejszego wycieku albumu.. Po 5 latach postu będzie ciężko się powstrzymać, a ten kluczowy tydzień między wyciekiem a premierą może okazać się zbyt długi do wytrzymania. Mimo wszystko na pewno postaram się
Przed oczami widzę moment, kiedy otwieram zimne piwo, zakładam słuchawki podpięte do wieży, otwieram świeżo zapakowany longplay, wkładam do odtwarzacza, zamykam oczy i lecę.. Podczas TFF nie wytrzymałem i ostatecznie później żałowałem. Tylko fajnie mówi się w teorii, a jak przychodzi świadomość, że płytę można mieć za 5 minut w torrencie to człowiekowi ślina po brodzie ścieka i nie mysli 
Gratuluję, to dobre rozwiązanie. Ja zazwyczaj też tak robię, ale jest kilka zespołów w przypadku których nie ma szans, żebym wytrzymał wiedząc, że album już jest gdzieś w internecie. Chyba, że zgrywany w jakiejś beznadziejnej jakości, wtedy wolę sobie nie psuć pierwszego wrażenia, a jeśli jest to sensowna jakość, to słucham przedpremierowo. Nie ma szans, żebym poczekał, dlatego mam nadzieję, że album jednak nie wycieknie przed premierągumbyy pisze:A ja tak właśnie robięPodobnie mam z filmami/serialami - nie oglądam spojlerów, nie czytam komentarzy i na spokojnie sobie oglądam np. cały sezon
Dejavu - na pewno wycieknie
Pytanie tylko czy wytrzymamy. Może solidarnie na forum ustalimy, że nie komentujemy nowego materiału przed premierą i w kluczowym dniu dzielimy się przeżyciami po pierwszych odsłuchach (często bardzo odbiegających od ostatecznego poglądu)? Może nie byłoby to takie głupie, zawsze w grupie raźniej
Jak zobaczę, że komentujecie album to pewnie pęknę (a nie zaglądać na forum przez 7-10 dni nie zdażyło mi się odkąd śledzę Wasze wpisy 
Haha, coś w tym jest, czytając opinie o nowej płycie nie potrafiłbym się powstrzymać, gdybym nie śledził forum byłoby łatwiej. Może sobie wtedy zrobię kilka dni wolne od Sanktuarium 
Dlatego ja nie czytam jak zaczynają się pierwsze komentarze po przesłuchaniach. Odpalam sobie CD i z czystym nastawieniem poznaję album. Nikt mi wcześniej nic nie sugeruje, nie mam żadnego nastawienia itp. itd 
www.MetalSide.pl
Ja jestem w najgorszej sytuacji, bo w dniu premiery będę w Turcji, tak więc zakup płyty i odsłuchanie jej w moim przypadku nastąpi najwcześniej 3 dni po premierze, a jakiś mp z netu na pewno ściągał nie będę. No chyba że kupię płytę u Turków na bazarze :-)
-
Deleted User 2259
erosinho pisze:Turków na bazarze :-)
Zawsze możesz po jakimś sklepie tam szukać jak znajdziesz czas.