The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Odda72
-#Charlotte
-#Charlotte

Re: The Book Of Souls

Post autor: Odda72 »

Co to za suchar , wdfk jaki Maiden ?
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Panowie, nie sądzę, żeby to "Death and Glory" to był kawałek IM. Bruce nie brzmi teraz w ten sposób, zwłaszcza w wysokich partiach. Gitara solowo raczej nie przypomina Smitha, poza tym ta zmiana tonacji w 4.31 niespecjalnie pasuje do IM. Moooże to jakieś demo, ale raczej świetny fake.

Nie obraziłbym się jednak, jakby to miał być ich numer :) Fajny, lekki kawałek o klimacie kojarzącym się z Somewhere in time. Może trochę niedopracowany, ale z potencjałem przebojowości w dobrym tego znaczeniu. Chciałbym wiedzieć co za kapela stoi za tym numerem.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

RALF pisze:nie dla tego, że jest to zespół "metalowy" ale z uwagi na fakt, iż właśni Oni jak niemal żadem inny band stworzyli swój styl w ramach którego wznieśli prosty heavy metal do rangi sztuki, nawiązując do rocka progresywnego, muzyki filmowej czy rozwiązań kompozytorskich, przypisywanych muzyce poważniejszej, klasycznej. Tekstowo jest równie ciekawie, dużo tu nawiązań do historii i literatury oraz zagadnień filozoficznych.
Dokładnie, 100%. W kilku zdaniach opisałeś główne powody przez które jestem fanem Maiden.
MaidenFan pisze:https://www.youtube.com/watch?v=D9_GYAtMEic

Wie ktoś może co to za utwór?
Prawdziwy tytuł?
Ten Attick Demons to raczej nie jest, ale nowe Maiden z całą pewnością też nie. Było oczywiste, że po ogłoszeniu tracklisty i pokazaniu okładki takie fejki będą się pojawiać. Swoją drogą sam kawałek moim zdaniem dobry, najlepszy z tych klonów Iron Maiden które miałem okazję usłyszeć.
Drugi fejk, ten "zatytułowany" When the River Runs Deep to z kolei na 99% Attick Demons. I ten kawałek już dużo słabszy.
RidingOntheWind pisze:
Jeśli to nie fake to najlepsze solo Adriana Smitha od czasów SSOASS
Fajne solo, ale bez jaj :) Adrian nagrał sporo duuużo lepszych solówek.
Invader pisze:Bez przesady nie pisz tak ogólnikowo, nie wszyscy, jestem bardzo podekscytowany jak już pisałem kierunkiem jaki obrało Maiden :> dokładnie nie kupuj :)
Ja tak samo :) I z tego co zauważyłem to sporo osób dobrze się wypowiada o nowym kierunku Maiden, ale z tym zastrzeżeniem że głównie są to osoby wcale nie słuchające tak dużo czystego heavy metalu.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Czym różni się Deluxe Edition, od zwykłego CD? :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Bo taka jest prawda i tego IM nikt nie odbierze. Deluxe to wydanie w formie książki.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

Dzięki RALF :)
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Na Youtube aż roi się od fake'ów. Chłopaki jeśli się o tym dowiedzą pewnie będą mieli z tego niezły ubaw. Jakieś typy kiedy podadzą datę premiery singla?
To ride the storm to an empire of the clouds...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, jest tego maaasa. Czuć wygłodzenie...
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No, jakoś w 2010 nie było takiego ciśnienia. Sam czekam niecierpliwie, mimo, że z wiekiem człowiek ekscytuje się mniej ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No, wiecie co - a może w ogóle singla nie opublikują?!
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Raczej opublikują, teraz na myśl przyszło mi coś takiego że jeśli oficjalnie chcieli pokazać żeby wierzyć tylko w info oficjalne to może jedynie data wydania singla będzie inna niż ten 14 sierpnia a utwór pozostanie taki jak ogłaszano na innych stronkach :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Może i tak, bo przecież na Warner Norway musiało to się skądś tam wziąć?! Według mnie info wyciekło i tyle.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

muszę powiedzieć, że utwór nawet fajny, przyjemnie się go słucha, ale bardziej pasuje na solową płytę Bruce'a niż na IM :D i na pewno to nie IM, gdzie wyraziste solówki, przejścia... ciekawy fake, ale na bank nie Maiden.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Moi znajomi z Portugalii którzy grają w kapeli rockowej mieli kiedyś przyjemność występowania z Attick Demons ("they're pretty much maiden with double bass drum"). Najlepsze jest to, że niektórzy dają się nabrać na te fejki. A tak na marginesie ich kawałek "City Of Golden Gates" jest bardzo sympatyczny, wokalista brzmi jak Bruce z solowych albumów. Reszta bandu (a zwłaszcza perkusista i grający kostką basista) jednak nie brzmi jak Maiden, wierny fan szybko to wyłapie. :)

P.S. Ralfie, już dawno zauważyłem, że w podpisie masz błąd - Someone TO save me, someone TO save me from myself. :)
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Moim zdaniem 73 zł za wersję deluxe dwupłytowego albumu to nie jest dużo. Przecież w momencie wydania normalna wersja 1 CD kosztuje zazwyczaj koło 5 dych.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Wokal jeszcze jeszcze, ale chyba za lekkie na IM.
Shazam nie znajduje co to? ;-)
Awatar użytkownika
chorvzy
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: chorvzy »

Fajny kawałek, ale jak dla mnie trochę zbyt powolny :D co nie zmienia faktu, że zbyt popowy jak na Maiden, bardziej pasuje na solowego Bruce'a, choć mogę się mylić :D
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

na allegro już można zamawiać album :D To wydanie de luxe wygląda fajnie, ciekawe co będzie w książce? Warto kupić, 70 zł to nie dużo jak za takie wydanie :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To nie błąd to moja reinterpretacja.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

https://www.youtube.com/watch?v=i7355Sy ... e=youtu.be

?! Myślę, że to ten sam zespół co wcześniej.
ODPOWIEDZ