27/06/2015 - Judas Priest - Łódź, Atlas Arena

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
thekingcrimson
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: 27/06/2015 - Judas Priest - Łódź, Atlas Arena

Post autor: thekingcrimson »

Pablo1919 pisze:Rob walił tak soczyste screamy, że aż sie za głowę łapałem, najlepszy wokal w dziejach, kto twierdzi inaczej chyba głuchy jest.
Nie twierdzę inaczej.I z tym się 100% zgadzam.
Forma zespołu zajebista. Ale liczyłem, że udżwiękowienie będzie lepszej jakości.
Na tą halę przesadzili z basem i lepiej by to się sprawdziło na otwartej przestrzeni.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

No dokładnie, z nagłośnieniem idealnie nie było, choć może pod sceną nieco lepiej niż na płycie. Ogólnie ciężko teraz o halę z naprawdę idealnym nagłośnieniem. Zobaczymy jak jutro w Łodzi będzie.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

widze ze u poludniowych sasiadow sie dzialo :) mam nadzieje ze jutro w Lodzi Judasi po raz trzeci skopia mi pozadnie dupe :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

a ja muszę poczekać jeszcze miesiąc... heh :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr Jacq
-#Invader
-#Invader

Post autor: Mr Jacq »

Fantastycznie dołączyć do Was i zobaczyć Priest po raz drugi w życiu. W Spodku (2012 r.) odnotowałem jak dotąd swój ulubiony koncert, liczę że obecny Redeemerowy też mnie porwie jak tamten :)

Bilet dostałem jeszcze dzisiaj na GC. Rozumiem, że z tą wejściówką czekam w kolejce razem z posiadaczami biletów na płytę, a nie z grupą GCEE?
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

A ja z takim pytaniem, czy jest szansa na dorwanie gdzieś Panów z JP przed/po koncercie aby zrobić sobie fotkę czy wziąść autografy?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Pablo1919 pisze:Dla mnie koncert życia. Formą przebili Epitaph. Rob walił tak soczyste screamy, że aż sie za głowę łapałem, najlepszy wokal w dziejach, kto twierdzi inaczej chyba głuchy jest. Glenn też skakał i co chwilę walił uśmieszki do publiki. Co do telebimów to już jest trochę lepiej niż na poprzedniej trasie, bo zamiast tandetnych animacji, czasem jakiś filmik puścili albo live z kamery.
Najważniejsze że moja flaga została wzniesiona nad sceną, dostałem kostkę od Glenna i pałkę od Scotta. Po koncercie foty i autografy od każdego z Bogów. To było jak sen. Największe marzenie spełnione. Miazga! Jutro Łódź!
Potwierdzam każde słowo :D
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

tomek665 pisze:A ja z takim pytaniem, czy jest szansa na dorwanie gdzieś Panów z JP przed/po koncercie aby zrobić sobie fotkę czy wziąść autografy?
W Ostravie nie było z tym problemu ŻADNEGO. Tyły hali na których stały autokary cały czas stały otworem po koncercie a czeska ochrona miała totalnie wyjebane na te ok. 30 fanów którzy tam wtargnęli, kazali się tylko cofać ludziom którzy się zapuszczali aż za autokary. A w Ciemnogrodzie mogą tą strefę zamknąć w cholerę bo jeszcze któryś z tych kiboli, czyt. fanów, się przedostanie do zespołu. W ogóle w Ostravie nocować mieli w Radisonie, zatem jeśli zostaną też na noc w PL to wybór hoteli chyba nie będzie skomplikowany :wink:

Zespół:
szacunek dla fanów NIEPRAWDOPODOBNY!! Już Scott, który wyszedł jako pierwszy zaczął na wejściu prosić o spokój bo na pewno każdy dostanie dziś od niego to co będzie chciał :) Następnie pokazał się Rychu i jak mi mówiła moja znajoma z Gliwic, początkowo odmówił zdjęcia jakiejś czeskiej dziewczynie, chwilę potem sama podeszła do niego, to jeszcze chwilę marudził, ale w końcu mu powiedziała "ale ja jestem piękna i młoda" i wtedy ustąpił... a potem cykał się już z każdym :lol: Rob się pojawił w t-shircie i krótkich spodenkach i cały czas miał na sobie skórzane rękawiczki z koncertu. Do niego dostać było się najtrudniej, bo stanął w drzwiach autokaru i jeszcze jako jedyny z zespołu miał ochroniarza przy sobie. Ale pomalutku przesmyknąłem się boczkiem i udało się trzasnąć fotę z najpotężniejszym głosem metalowym! Ian prawie się nie odzywał, ale podobnie jak reszta obdarzony był tego dnia anielską cierpliwością. No i na koniec Glenn w dżinsowej kurtce, ciemnych okularach i olbrzymim kielichem czerownego wina w ręce. Chyba przez niego był już trochę mniej cierpliwy w stosunku do kolegów, bo po jakichś chyba 10 osobach zawinął się do autokaru. Na moment zamarłem bo w momencie gdy miałem robioną z nim fotę padły mi baterie w aparacie, ale uratował mnie Pablo ( DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI ! ) :twisted:
A zatem:
autografy - są
fotka z każdym - jest
orgazm na całe życie - jest :D

Aha, 2/3 osób polujących na zespół to byli Polacy :lol:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ktoś wybiera się na koncert z Wrocławia? Transport po koncercie pilnie poszukiwany!! :!:
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2015 1:48 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

Ktoś jedzie z Poznania i szuka transportu? :)
warfiter001
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: warfiter001 »

Transmisja koncertu Judas Preist z Atlas Areny na stronie: www.live-stream.pl/judas-preist-atlas-arena/
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

post powyżej do usunięcia! nawet niech Wam przez myśl nie przejdzie by z tego skorzystać i "aktywować" stream wcześniej... czyli usługę premium sms.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

czas ruszyc dupe... do zobaczyska pod scena :D
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Jade zaraz do Łodzi i pisze z koma.Podobno JP na kolejnym gigu w Polsce 10.12.15 w Ergo Arena :))) zalozcie temat !
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Oby gc nie bylo do połowy bo będę żałował, że kupiłem płytę. ..
Tymczasem pozdrawiam z Polskiego Busa ;)

Doczekać się już nie mogę :dance:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Niestety set obcięty o Love Bites i March of the Damned :( Ale po cichu się tego obawiałem patrząc na ilość koncertów.
Ale mimo tego koncert znakomity. Nagłośniony moim zdaniem lepiej niż Ironów w AA z 2013, choć nie obyło się bez pogłosu ale taka już specyfika hali.
Najlepsze dla mnie momenty to Victim of Changes i solówka Glenna z Beyond... :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

barsiarz pisze:Niestety set obcięty o Love Bites i March of the Damned :( Ale po cichu się tego obawiałem patrząc na ilość koncertów.
Ale mimo tego koncert znakomity.
No i właśnie dlatego trudno uznać koncert za znakomity. Love Bites - najbardziej czekałem na ten numer z całego seta. Spokojnie mogliby odpuścić cokolwiek, zwłaszcza Painkillera, a nie ten numer.

Po skróceniach gig trwał całe 92 minuty wliczając przerwy na bisy.

W Gdańsku mnie nie będzie.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Co tu dużo gadać,kawał rockowego mięsa ,zespół w kapitalnej formie,publika też :). Szkoda tylko ,że ucięli o Love Bites i March of the Damned (czekałem na ten drugi..) i potraktowali nas gorzej niż południowych sąsiadów.
Ludzi szczerze mówiąc spodziewałem się mniej(1/3 płyty zajęte ,GC dość szczelnie wypełnione,trybuny też choć nie do końca) choć porównując do majowego koncertu Skorpionów to wtedy było zdecydowanie więcej.
Super wieczór ,zastanawiam się nad Gdańskiem :)

Ps. Support – dobrze rozgrzał przed Dżudasami ;) ,podobał mi się głos wokalisty.

Ps2.No i miło było odwiedzić pub Eclipse(przy Piotrkowskiej) po dwóch latach po Ironach :D Troopera niestety nie było ale zakupiłem lagera AC/DC do domu :mrgreen:
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

moglem sie tego spodziewac.....skopali mi dupsko po raz trzeci :) dawno nie stracilem tylu hektolitrow potu co wczoraj pod scena,momentami walka o zycie ;)...szkoda Love Bites,bardzo szkoda...ogolnie czadowo-metalowo,sie juz zastanawiam nad 10 grudnia ;)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Ja ledwo zdążyłem na koncert, ale na płycie pod barierki od gc łatwo było się przedostać i do jakiejś 4 piosenki spokojnie poskakać. Później zrobił się tam taki młyn że co parę utworów lądowałem w różnych miejscach płyty :D Na początku ze smutkiem stwierdziłem, że nagłośnienie jest ujowe, ale potem było mi już wszystko jedno :p Bawiłem się chyba lepiej niż w Katowicach, ale secik rzeczywiście krótki i zabrakło paru utworów. Nie dogodzisz ;) Po koncercie poszliśmy na tyły areny, gdzie pojawił się Scott, który wyszedł na chwilę do całkiem sporej grupki fanów. Mówił, że reszta zespołu też powinna zaraz wyjść, ale ja stwierdziłem że nie mam już 15 lat i nie chce mi się ponownie przebijać przez spocone tłumy, a za chwilę miałem autobus do centrum gdzie czekało na mnie zimne piwo, więc sobie poszedłem. Cóż, życie to sztuka wyboru ;) Ogólnie wieczór baaardzo udany, dawno się tak nie wyszalałem i dawno nie miałem tak obitych żeber :D
ODPOWIEDZ