27/06/2015 - Metal Hammer Festival - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2868

Re: 27/06/2015 - Metal Hammer Festival - Katowice

Post autor: Deleted User 2868 »

Po wczorajszym koncercie już wiem, że raczej więcej się na nich nie wybiorę, chyba że jeszcze kiedyś będzie okazja za friko czy na jakimś festiwalu. Gdybym wydał jakiekolwiek pieniądze na ten koncert, to bym naprawdę żałował. Średni set jak dla mnie, słabe nagłośnienie i do tego mizerna frekwencja, ale tego się można było spodziewać przy takim składzie + koncercie Judasów tego samego dnia.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Koncert w Katowicach (Najgorszy ze wszystkich katowickich) spoko, ale ten dzień później w Pradze był o niebo lepszy, wspaniałe selektywne brzmienie, Persona Grata fajny support imo lepszy niż każdy w Katosach, barierki oczywiście centralnie na przeciwko BOSKIEGO JP (jak prawie prawie zawsze :D) Szkoda, ze mój autokar się spóźnił o 4 godziny to bym złapał chłopaków w Katosach, ale skad mogłem wiedziec, w Pradze nie wyszli niestety, cały dzien siedzieli w hoteli i dopiero potem byli w Arenie, również tam James dodał, ze wracaja do grania Proga.Duzy by opowiadac, złapałem kostke z pin-up girl 2 supportu w pradze - Black Star Riders, nie moje klimaty, DT ma wszędzie grać ten sam set, gadałem ze Smithym i kilkoma innymi osobami z Ekip,y moze na Wacken czy w Holandii gdzie mają grać trochę krócej, troche go przytną, więc na żadne nowości już nie ma co liczyć, za tydzień kolejne gigi !!!
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

> DT ma wszędzie grać ten sam set

bieda :( A kiedyś to był tak kreatywny zespół
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

No i to jeszcze niby przekrojowa trasa na 30lecie... przekrojowa, czyli po jednym, tym samym kawałku z każdej płyty. :facepalm: trzeba być naprawdę wielkim fanem żeby pójść na nich drugi raz na tej samej trasie i oglądać tą samą setlistę.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Invader pisze:również tam James dodał, ze wracaja do grania Proga
Powiedział coś dokładniej? Bo proga to właściwie oni grają cały czas, chociaż fakt, że na ostatniej płycie trochę uprościli utwory. Czyli tę deklarację należy rozumieć w taki sposób, że wrócą do tych bardziej skomplikowanych kawałków, czy że szykują nam jakiś potężny eksperyment i coś z naprawdę dużym rozmachem (może coś jak SDoIT :))? W sumie to kto wie, wszystko jest możliwe, zwłaszcza, że nad tą płytą pracują dłużej niż nad ostatnimi.

Invader, Ty też tak źle słyszałeś Jordana w Katowicach?
Deleted User 2259

Tak (Jordana) pisałem o tym na Metropolis, no właśnie nie wiem, to samo napisałem ja liczę na eksperymenty, temat o nowym albumie.
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Wszyscy piszą w zasadzie o koncercie DT, ale swoją drogą rzuciła mi się ostatnio informacja (https://pl-pl.facebook.com/CollageProg) , że po koncercie na MHF z zespołu Collage odszedł Mirek Gil. To tak dla zainteresowanych, nie wiem czy ktoś tutaj jest fanem.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Tym bardziej żałuję, że nie dojechałem na Collage :( Nigdy ich w sumie nie widziałem.
DT dał bardzo przeciętny, przepchany bezsensownym graniem koncert. Słabo.
Deleted User 2259

DT zmiotło wszystkich z powierzchni ziemi, ale to był ich najsłabszy koncert od wielu lat w PL.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

mila pisze:Wszyscy piszą w zasadzie o koncercie DT, ale swoją drogą rzuciła mi się ostatnio informacja (https://pl-pl.facebook.com/CollageProg) , że po koncercie na MHF z zespołu Collage odszedł Mirek Gil. To tak dla zainteresowanych, nie wiem czy ktoś tutaj jest fanem.
Znaczy się byłem na historycznym koncercie Collage.... Zagrali bardzo fajnie, przyjemnie się słuchało i będę miło wspominał.
Co do Dream Theater. Oni nie schodzą poniżej pewnego przyzwoitego poziomu. Na pewnym etapie kariery nie da się już niczym ludzi zaskoczyć. Można tylko odgrzewać kotlety, grać koncerty, co 5 lat nagrać płytę i odcinać zasłużone kupony. Taka kolej rzeczy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ