30.07-1.08/2015 - 21. Przystanek Woodstock - Kostrzyn

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 30.07-1.08/2015 - 21. Przystanek Woodstock - Kostrzyn

Post autor: Slaug »

Woodstock z roku na rok zmienia swój profil muzyczny śmiem twierdzić, dla fanów klasycznego Bródstoka to niedobrze. Jak dla mnie dzięki tym zmianom robi się z niego jeden z ciekawszych festiwali świata ( i jeszcze z darmowymi wejściówkami! )

Na ten moment Dream Theater pasuje mi trochę jak pięść do oka do dotychczasowej stylistyki Wooda
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Faktycznie jest to pewna zmiana klimatu, dla mnie to niepokojące, bo do tej pory konsekwentnie z roku na rok zapraszali takie zespoły, że nie czułem nawet 1% chęci jechania tam. Niech to się nie zmienia, plz! :D
Awatar użytkownika
Kitas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kitas »

Wiadomo mniej więcej o której Dream Theater zagra, bo nie wiem czy zdążę dojechać.
SOŚNO!
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

23:50 byku :>

Mój pierwszy raz tam i raczej ostatni, pytanie o której wpuszczają i jak się tam dostać z Krk, bo chyba tylko przejazdem tam kiedyś byłem.
Awatar użytkownika
Kitas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kitas »

Wielkie dzięki :D
Zdążę :)
SOŚNO!
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Invader pisze:23:50 byku :>

Mój pierwszy raz tam i raczej ostatni, pytanie o której wpuszczają i jak się tam dostać z Krk, bo chyba tylko przejazdem tam kiedyś byłem.
Samochodu o tej porze blisko terenu imprezy nie zostawisz. A jak przyjedziesz jakąś publiczną komunikacją to z 30 minut piechotą jeszcze.
Deleted User 2259

W takim razie pozostaje czołg, a coś innego polecasz :> jak coś to będę tam dzień wczesniej może 2, to te 30 minut dam radę przejść :P
Deleted User 2259

Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

www.youtube.com/watch?v=PQK8uft8bpw

Nie pojechałbym tam nawet na Iron Maiden.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Invader pisze:W takim razie pozostaje czołg, a coś innego polecasz :> jak coś to będę tam dzień wczesniej może 2, to te 30 minut dam radę przejść :P
Czołgiem będzie chyba najwygodniej.
Pierre Dolinski pisze:Nie pojechałbym tam nawet na Iron Maiden.
a czemu?
Awatar użytkownika
JoxerTeaman
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: JoxerTeaman »

Pierre Dolinski pisze:http://www.youtube.com/watch?v=PQK8uft8bpw

Nie pojechałbym tam nawet na Iron Maiden.
A ja pojechałbym tam nawet gdyby nie grali DT i BLS :mrgreen:
Deleted User 5490

Slaug pisze:
Pierre Dolinski pisze:Nie pojechałbym tam nawet na Iron Maiden.
a czemu?
Kwestia indywidualnych preferencji. Mi taki rodzaj festyniarstwa nie pasuje. Inaczej czuję się na Metal Hammer Fest gdzie płacę, otrzymuję to czego oczekuję, czyli muzykę i nie muszę znosić niczego niechcianego w pakiecie. Na Przystanku Woodstock mam muzykę za darmo plus całą furę wątpliwych bonusów, na które ochoty nie mam. To jedno.
Drugie - czuję się za stary na taką mega niewygodę i przebywanie w pobliżu taplającego się w błocie towarzystwa, różnych niespodziewanych golasów płci obojga, kaznodziejów różnej maści i wyznania, agitatorów różnych obcych mi idei i całej reszty tego dobrodziejstwa. Nawet koncert Dream Theater nie jest wystarczającą motywacją, by w oczekiwaniu na ten moment przechodzić taką drogę krzyżową. Jak ktoś takie festy lubi. Proszę bardzo. Ja uprzejmie dziękuję.

Byłem w Spodku na Dream Theater. Dostałem co chciałem. Wystarczy. Może pojadę sobie na nich gdzieś jeszcze. Na pewno nie do Kostrzyna.
W Kostrzynie moja noga nie postanie nawet wtedy, jeśli zaproszą tam Iron Maiden, którzy zadeklarują, że zagrają tam jedyny raz w życiu całą Somewhere in Time.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

No, Dream Theater jest wystarczającym powodem żeby pierwszy raz w życiu zobaczyć jak ten Woodstock faktycznie wygląda ;) Duże zdziwienie, że zaprosili DT, bo faktycznie nie jest to zespół który kojarzy się z dotychczasową stylistyką Woodstocku. Zaskoczenie jak najbardziej pozytywne.

Ciekaw jestem jak mi się będzie Woodstock podobał. Jak dotąd nie jeździłem, bo argumenty o "klimacie" festiwalu niezbyt mnie przekonują, jedną rzeczą która może mnie przekonać są zaproszone zespoły i w tym roku po raz pierwszy tak jest.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

To widzę, że nie tylko dla mnie będzie to pierwszy Woood :-) I tak to właśnie powinno być - Muza jest najważniejsza - nie podoba Ci się klimat, ludzie- nie zwracaj na nich uwagi - jedziesz tam dla Muzy :-) To że setki tysięcy ludzików jedzie tam dla klimatu nie dla muzy nie powinno mieć żadnego wpływu na twoje powody.
Deleted User 5490

Dla mnie motywacją tegoroczne gwiazdy nie są, bo jak już powiedziałem lubię festiwale, ale nie festiwale nasycone ideologicznymi bonusami. Mnie rajcuje tylko muzyka a nie otoczka tego co dzieje się poza sceną.
Skład gwiazd mnie nie motywuje. W tym roku widziałem w Krakowie BLS, w Katowicach Dream Theater. Może jeszcze gdzieś zobaczę. Są okazje bardziej motywujące do tego, żeby ich jeszcze raz zobaczyć.
Woodstok porównałbym do jakiegoś mega TV Shopu, gdzie dostaniesz to co chcesz, ale przy okazji agresywnie zareklamują Ci kupę różnych zupełnie niepotrzebnych Tobie rzeczy.
Sorki. Wolę sklepy osiedlowe.
Klimat jest ważny. Wolę klimat Metal Hammer Fest. Płacę za to co chcę i to mam, bez żadnej ideologicznej pralni mózgu, której sobie nie życzę, a nikt mi nie powie, że nie dzieje się na Przystanku nic poza muzyką na scenie.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Mi właśnie się podobnie zdawało, aż dałem się w zeszłym roku skusić i pojechać z racji Acceptu i Budki Suflera. I śmiem twierdzić że całego tego ideologicznego pierdu, który pojawia się przy okazji reklamy, relacji, artykułów wszelkich gazet nie odczułem zupełnie. Jasne były tam jakieś budki, warsztaty, czy tak jak mówiłeś kaznodzieje, ale nikt nic nie wtykał, chyba, że sam się czymś zainteresowałeś. No chyba, że odrażają Cię pacyfki będące motywem Woodstocka to już inna sprawa.
OCZYWIŚCIE, DO NICZEGO NIE PRÓBUJĘ TYM PRZEKONAĆ, bo i... cóż komu z tego? ;)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Co kto lubi. Ja mam swoje poglądy i mimo tego, że w wielu kwestiach pewnie z Owsiakiem bym się zgodził i szanuję go, to i tak nie lubię mieszania polityki z muzyką. Nigdy i w żadnej konfiguracji. Natomiast w przypadku sytuacji, kiedy zapraszana jest kapela która należy do moich ulubionych, nie interesują mnie "niedogodności" w postaci irytacji związanej z reklamowaniem takiej czy innej ideologii, bo po pierwsze - interesuje mnie Dream Theater, po drugie - żadne "pranie mózgu" nie jest w stanie zmienić moich poglądów. Reklamowanie jakichś idei może zadziałać raczej na ludzi niepewnych swoich poglądów, tak mi się wydaje. Pozostałych może rzecz jasna irytować, ale tu jest już kwestia czy muzyka jest dla kogoś na tyle ważna żeby nie zrazić się takimi ideologicznymi "bonusami" czy nie. Ja Dream Theater mógłbym pojechać nawet na fest w stylu Woodstocku tylko w wydaniu konserwatywno-socjalistycznym (chociaż trochę ciężko mi sobie taki fest wyobrazić :D) czyli maksymalnie oddalonym od moich poglądów. Liczy się wyłącznie muzyka.
Deleted User 5490

W moim przypadku najbardziej decydującym czynnikiem jest niewygoda. W życiu zniosłem już niejednego akwizytora, kaznodzieję, sekciarza pod drzwiami mieszkania, polityków z ulotkami przed wyborami itd. Pewnie i tam bym zniósł, ale po co się męczyć? Zwłaszcza, że stary już jestem i wielokrotność stadionowego koncertu nie dla mnie.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Dla mnie właśnie "niewygoda" była bardzo długo argumentem przeciw, bardzo lubię akurat WT ( takie zboczenie, ale się go nie wstydzę) i w sumie jak weszli w skład Czad Festiwalu to Wood jakoś mniej kręcił, no ale teraz doszło DT ( w Spodku - 1 rząd -magia) no to grzech nie jechać. Tylko te 10 h w ciapongu...10 h wiszenia na barierkach...4 h grania dwóch kapel, na które jadę i znowu podróż...eh ciężki jest żywot fana :D
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

thorgal_30 pisze:10 h wiszenia na barierkach...
Coś czuję że srogo się zawiedziesz ;)
ODPOWIEDZ