Z tym, że tam okładka jest fajna ale Eddie paskudny a tu Eddie to cała okładkabrezdi pisze:Mi tam się bardzo podoba. Zobaczymy jak będzie z czasem. Np. The Final Frontier początkowo to był niezły szok dla mnie i mieszane uczucia, ale z czasem podobała mi się coraz bardziej i teraz jest okThe Book Of Souls spodobało mi się od 1 wejrzenia
The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Michał chętnie przyjmę wyzwanie 
To ride the storm to an empire of the clouds...
Postanowiłem, ze sam też tak zrobięWidmoo pisze:Michał chętnie przyjmę wyzwanie
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Szkoda tylko, ze Eddie nie wygląda jak Eddie na tym obrazku. Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.Emilio pisze:Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Eddie jako Predator tez nie przypadl mi do gustu. Dobrze, ze zrezygnowali z udziwnien na okladce.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Okładka AMOLAD była dobra przecież.Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.
Our time will come! Oooo...
To prawda, bo o ile tło na okładce TFF wygląda naprawdę dobrze, tak Edek... nie wygląda jak Edek. Ogólnie rzecz biorąc, ja się dziwię, że zespoły odchodzą od ręcznie rysowanych okładek (jak np. w latach 80) na rzecz tych komputerowych obrazków etc. Stare okładki miały swój klimat, były bardziej charakterystyczne.LukaSieka pisze:Szkoda tylko, ze Eddie nie wygląda jak Eddie na tym obrazku. Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.Emilio pisze:Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
Temat delikatnie podupadł to może ja poruszę kwestię brzmienia "The Book Of Souls". Jak myślicie do której płyty po reunion pod względem dźwięku najbardziej zbliżona będzie najnowsza?
No przecież nikt jej jeszcze nie słyszał:)
Tak samo jak poszczególnych utworów, a spekulacji co nie miara.RALF pisze:No przecież nikt jej jeszcze nie słyszał:)
Ja mam nadzieję na brzmienie w klimacie TFF, była to moim zdaniem najlepiej brzmiąca płyta Maiden po reunion. Brzmienie bardzo pasowało do materiału. Jak będzie teraz - nie ma opcji przewidzieć. W długich utworach zwykle są różne wyciszenia, wolniejsze fragmenty i tym podobne sprawy - w takich momentach dobrze sprawdza się lekko przestrzenne brzmienie.
Tak czy inaczej ciężko powiedzieć. Mam nadzieję, że nie powtórzą brzmienia z AMOLAD.
Tak czy inaczej ciężko powiedzieć. Mam nadzieję, że nie powtórzą brzmienia z AMOLAD.
Chyba mimo wszystko ja najbardziej byłbym zadowolony, gdyby brzmienie najbardziej było zbliżone do Brave New World, ponieważ wszystko mi tam pasuje, zarówno w wyciszonych fragmentach jak i mocnych. Głęboko wierzę, że nie pójdą drogą Dance Of Death, bo moim zdaniem ten album bardzo mocno zyskałby na + gdyby dźwięk był lepszy.Dejavu pisze:Ja mam nadzieję na brzmienie w klimacie TFF, była to moim zdaniem najlepiej brzmiąca płyta Maiden po reunion. Brzmienie bardzo pasowało do materiału. Jak będzie teraz - nie ma opcji przewidzieć. W długich utworach zwykle są różne wyciszenia, wolniejsze fragmenty i tym podobne sprawy - w takich momentach dobrze sprawdza się lekko przestrzenne brzmienie.
Znamy producenta, wiadomo czego sie spodziewac 
Wtajemniczysz mnie Budziol jaki producent i czego się spodziewać? Bo mi nic o tym nie wiadomo, a wstyd.Budziol pisze:Znamy producenta, wiadomo czego sie spodziewac
Producentem jest Kevin Shirley, ich stały producent, który pracował przy wszystkich albumach od 2000 roku. Jeśli chodzi o brzmienie, Dave z Colinem Pricem, który jest jego technicznym, eksperymentowali z nowymi wzmacniaczami i kolumnami Victory w poszukiwaniu starego, ''Daveowego'' brzmienia z TNOTB i ponoć im się to udało.
Dave również ponoć nagrał wszystkie swoje ścieżki na Les Paulu.
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie ma się co spodziewać jakiś wielkich zmian w kwestii brzmieniowych. Producent znany, jak już pisał Budziol, więc będzie to zapewne droga obrana na krążkach poprzednich.
Choć eksperymenty Dave'a mogą zwiastować coś intrygującego. Liczę na to...
Choć eksperymenty Dave'a mogą zwiastować coś intrygującego. Liczę na to...
Hmm.. Nie wiem co mnie zaćmiło pytając o producenta, bo to było dla mnie jasne, że album produkuje Kevin ShirleyPapa pisze:Producentem jest Kevin Shirley, ich stały producent, który pracował przy wszystkich albumach od 2000 roku. Jeśli chodzi o brzmienie, Dave z Colinem Pricem, który jest jego technicznym, eksperymentowali z nowymi wzmacniaczami i kolumnami Victory w poszukiwaniu starego, ''Daveowego'' brzmienia z TNOTB i ponoć im się to udało.Dave również ponoć nagrał wszystkie swoje ścieżki na Les Paulu.
Miejsce nagrywania nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o końcowe brzmienie materiału 
www.MetalSide.pl