The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: The Book Of Souls

Post autor: Michał »

brezdi pisze:Mi tam się bardzo podoba. Zobaczymy jak będzie z czasem. Np. The Final Frontier początkowo to był niezły szok dla mnie i mieszane uczucia, ale z czasem podobała mi się coraz bardziej i teraz jest ok ;) The Book Of Souls spodobało mi się od 1 wejrzenia :D
Z tym, że tam okładka jest fajna ale Eddie paskudny a tu Eddie to cała okładka :D
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Parlophone Records?

A cóż to jest, gdzie EMI.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Michał chętnie przyjmę wyzwanie :)
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Widmoo pisze:Michał chętnie przyjmę wyzwanie :)
Postanowiłem, ze sam też tak zrobię :)
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Emilio pisze:Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
Szkoda tylko, ze Eddie nie wygląda jak Eddie na tym obrazku. Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Eddie jako Predator tez nie przypadl mi do gustu. Dobrze, ze zrezygnowali z udziwnien na okladce.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wiwern »

Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.
Okładka AMOLAD była dobra przecież.
Our time will come! Oooo...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

LukaSieka pisze:
Emilio pisze:Okładka TFF była świetna, bez napinki, komiksowa, przyjemny kicz.
Szkoda tylko, ze Eddie nie wygląda jak Eddie na tym obrazku. Od "Dance Of Death" co raz słabsze mają te okładki.
To prawda, bo o ile tło na okładce TFF wygląda naprawdę dobrze, tak Edek... nie wygląda jak Edek. Ogólnie rzecz biorąc, ja się dziwię, że zespoły odchodzą od ręcznie rysowanych okładek (jak np. w latach 80) na rzecz tych komputerowych obrazków etc. Stare okładki miały swój klimat, były bardziej charakterystyczne.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Temat delikatnie podupadł to może ja poruszę kwestię brzmienia "The Book Of Souls". Jak myślicie do której płyty po reunion pod względem dźwięku najbardziej zbliżona będzie najnowsza?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

No przecież nikt jej jeszcze nie słyszał:)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

RALF pisze:No przecież nikt jej jeszcze nie słyszał:)
Tak samo jak poszczególnych utworów, a spekulacji co nie miara.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Ja mam nadzieję na brzmienie w klimacie TFF, była to moim zdaniem najlepiej brzmiąca płyta Maiden po reunion. Brzmienie bardzo pasowało do materiału. Jak będzie teraz - nie ma opcji przewidzieć. W długich utworach zwykle są różne wyciszenia, wolniejsze fragmenty i tym podobne sprawy - w takich momentach dobrze sprawdza się lekko przestrzenne brzmienie.
Tak czy inaczej ciężko powiedzieć. Mam nadzieję, że nie powtórzą brzmienia z AMOLAD.
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dejavu pisze:Ja mam nadzieję na brzmienie w klimacie TFF, była to moim zdaniem najlepiej brzmiąca płyta Maiden po reunion. Brzmienie bardzo pasowało do materiału. Jak będzie teraz - nie ma opcji przewidzieć. W długich utworach zwykle są różne wyciszenia, wolniejsze fragmenty i tym podobne sprawy - w takich momentach dobrze sprawdza się lekko przestrzenne brzmienie.
Tak czy inaczej ciężko powiedzieć. Mam nadzieję, że nie powtórzą brzmienia z AMOLAD.
Chyba mimo wszystko ja najbardziej byłbym zadowolony, gdyby brzmienie najbardziej było zbliżone do Brave New World, ponieważ wszystko mi tam pasuje, zarówno w wyciszonych fragmentach jak i mocnych. Głęboko wierzę, że nie pójdą drogą Dance Of Death, bo moim zdaniem ten album bardzo mocno zyskałby na + gdyby dźwięk był lepszy.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Znamy producenta, wiadomo czego sie spodziewac ;-)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Budziol pisze:Znamy producenta, wiadomo czego sie spodziewac ;-)
Wtajemniczysz mnie Budziol jaki producent i czego się spodziewać? Bo mi nic o tym nie wiadomo, a wstyd.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Producentem jest Kevin Shirley, ich stały producent, który pracował przy wszystkich albumach od 2000 roku. Jeśli chodzi o brzmienie, Dave z Colinem Pricem, który jest jego technicznym, eksperymentowali z nowymi wzmacniaczami i kolumnami Victory w poszukiwaniu starego, ''Daveowego'' brzmienia z TNOTB i ponoć im się to udało. :wink: Dave również ponoć nagrał wszystkie swoje ścieżki na Les Paulu.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nie ma się co spodziewać jakiś wielkich zmian w kwestii brzmieniowych. Producent znany, jak już pisał Budziol, więc będzie to zapewne droga obrana na krążkach poprzednich.

Choć eksperymenty Dave'a mogą zwiastować coś intrygującego. Liczę na to...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Papa pisze:Producentem jest Kevin Shirley, ich stały producent, który pracował przy wszystkich albumach od 2000 roku. Jeśli chodzi o brzmienie, Dave z Colinem Pricem, który jest jego technicznym, eksperymentowali z nowymi wzmacniaczami i kolumnami Victory w poszukiwaniu starego, ''Daveowego'' brzmienia z TNOTB i ponoć im się to udało. :wink: Dave również ponoć nagrał wszystkie swoje ścieżki na Les Paulu.
Hmm.. Nie wiem co mnie zaćmiło pytając o producenta, bo to było dla mnie jasne, że album produkuje Kevin Shirley :) Jednak każda z 4 płyt wydanych po reunion dość mocno różni się od siebie pod względem brzmienia, więc nie do końca jest ono przewidywalne (na A Matter Of Life And Death i The Final Frontier m.in zrezygnowali z masteringu). Jak wspomniałem wcześniej najbardziej cieszyłbym się, gdyby podczas produkcji poszli śladem Brave New World (The Book Of Souls nagrywali podobno w tym samym studiu). Nie wiem czy to dobrze zwiastuje czy też nie (w końcu Somewhere In Time i The Final Frontier także były nagrywane w tym samym..)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Miejsce nagrywania nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o końcowe brzmienie materiału ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ