Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
a kto mówi, że to ostatnia trasa czy nawet album ?
To norma, że jak zespół długo nic nie wydaje to wszyscy chcą informacji, że to JUŻ, że będzie album. Kiedy przychodzi ta informacja, jest premiera, jest bardzo długi nowy materiał to zamiast się cieszyć, większość zaczyna się trząść ze strachu, że to ostatnia płytaBudziol pisze:a kto mówi, że to ostatnia trasa czy nawet album ?
- Saimon1995
- -#Moderator

I kto tu kawały opowiada?Michał pisze:Stawiam, że to ostatni album a następna trasa będzie pożegnalną.
Obym się mylił.
No to stawiasz na to, czy chcesz się mylić?Michał pisze:Stawiam, że to ostatni album a następna trasa będzie pożegnalną.
Obym się mylił.
Naprawdę takie "planowanie" nie ma najmniejszego sensu, bo jak ostatnie miesiące pokazały tak naprawdę w jeden dzień może zamknąć się rozdział "Iron Maiden". A sami muzycy na dzisiaj raczej nie mają dalekosiężnych planów. Na razie - jak Nicko powiedział - przez najbliższe dwa lata będą mieli co robić.
www.MetalSide.pl
gumbyy pisze:No to stawiasz na to, czy chcesz się mylić?![]()
Naprawdę takie "planowanie" nie ma najmniejszego sensu, bo jak ostatnie miesiące pokazały tak naprawdę w jeden dzień może zamknąć się rozdział "Iron Maiden". A sami muzycy na dzisiaj raczej nie mają dalekosiężnych planów. Na razie - jak Nicko powiedział - przez najbliższe dwa lata będą mieli co robić.
Nicko już jest stary. Ma dalej energię ale teraz już będzie niestety coraz słabszy. Tak jak mówiłem mam nadzieję, że się pomylę i panowie długo będą jeszcze grali.FaithNoMore pisze:I kto tu kawały opowiada?
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Nie jest tak źle przecież... są zespoły w których grają muzycy z jeszcze większymi "krzyżykami" na karkuMichał pisze:Nicko już jest stary. Ma dalej energię ale teraz już będzie niestety coraz słabszy. Tak jak mówiłem mam nadzieję, że się pomylę i panowie długo będą jeszcze grali.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2259
Moim zdaniem Nicko spokojnie do 68-69 pociśnie, to silny chłop
czyli 5-6 lat minimum przy dobrych wiatrach, może wydadzą jeszcze jeden album.
Liczę, że zagrają dwie hale. Gdyby był Kraków to się ucieszę, bo z tego co piszecie, to jest fajna akustyka, a po drugie mam do KRK daleko i koncert będzie świetnym pretekstem, żebym to piękne miasto odwiedził po raz drugi. A jak by była druga hala w 3mieście, to już w ogóle bomba, może bym zobaczył 2 koncerty 
-
Deleted User 2259
Jeszcze w Krakowie nigdy nie grali, a to aż wstyd, drugie największe miast w PL, no i mieszkam od areny 400 metrów, więc pretekst też dobry 
Niedawno czytałem opinie po koncercie Marka Knopflera w Krakowie i w zdecydowanej większości ludzie na akustyce tamtego koncertu wieszali psywojteq pisze:Liczę, że zagrają dwie hale. Gdyby był Kraków to się ucieszę, bo z tego co piszecie, to jest fajna akustyka
Widocznie dbają o swoje drogi oddechowe... Top one w Europie pod względem zanieczyszczonego powietrzaInvader pisze:Jeszcze w Krakowie nigdy nie grali, a to aż wstyd, drugie największe miast w PL
M.
Kraków byłby super! Wydaje mi się, że trochę nas rozpuścili tymi dwoma halówkami w Atlas i Ergo (część osób wątpiła czy w ogóle przyjadą, potem wybuchło, że 2 koncerty dzień po dniu i właściwie oba wyprzedane do końca). Ostatnio taki zabieg był chyba na Brave New World - Katowice i na drugi dzień Warszawa lub odwrotnie, ale już przy okazji Matter Of Life And Death nie mieliśmy nic. Dlatego pozostanę umiarkowanym optymistą i po 1. Fajnie gdyby w ogóle przyjechali, po 2 - fajnie gdyby to była halówka i po 3 - super gdyby to był Kraków
) Taką wersję biorą w 100000% !
- Saimon1995
- -#Moderator

Akustyka pewnie zależy od dźwiękowców. Na FNM z początku było słabo, ale z każdym następnym kawałkiem coraz lepiej.wojteq pisze:Liczę, że zagrają dwie hale. Gdyby był Kraków to się ucieszę, bo z tego co piszecie, to jest fajna akustyka, a po drugie mam do KRK daleko i koncert będzie świetnym pretekstem, żebym to piękne miasto odwiedził po raz drugi. A jak by była druga hala w 3mieście, to już w ogóle bomba, może bym zobaczył 2 koncerty
Nie chce nic mówić, ale zawsze ktoś będzie nie zadowolony. I sądzę ponadto, że idealnie nagłośnić także się nie da. Jedni będą narzekać bardziej, inni mniej. Dla mnie najważniejsza muzyka. Nawet, jeśli dźwięk nie będzie idealny - tu się liczą przeżycia duchowe.
Ciekawe, jak będzie na ACDC w Warszawie?
Biorąc pod uwagę wszystkie dotychczasowe koncerty na Narodowym może być - dużo lepiej niż na poprzednich, ale nadal bardzo źle. To mój typ. Narodowy jest wyjątkowo słaby jeżeli chodzi o akustykę, dużo lepiej niż w Gdańsku to wygląda.RALF pisze:Ciekawe, jak będzie na ACDC w Warszawie?
-
Deleted User 5490
Tak samo jak ostatnio tylko z Chrisem Slade zamiast Phila Rudda.
z forum maidenfansRussian magazine - Dark City take an interview with Dave Murray - and they shared a bit of information before august issue comes out. Davey says - that most likely Maiden will visit Moscow and Saint Petersburg in first half of 2016. Which is means an huge Euro 2016 tour. He says that setlist will balance an old and new material. Also he does not know about single release\video release... due to it's in the competence of record company and management. But he says that there will be a video to promote an album (probably which is means - that band itself is not involved in recording of promo-video)
Czyzby Rosja na rozgrzewke przed Azja/Ameryka?
Nie wiem czy Davea by takie rzeczy faktycznie zdradzal
Nie wiadomo, czy to prawda - dopiero jak wyjdzie sierpniowy numer - przekonamy się.
No ja mam nadzieje, ze to na start trasy dookola swiata, a nie oznacza to ze europe zrobia na poczatku 2016, bo to bylaby tragedia.Budziol pisze:Czyzby Rosja na rozgrzewke przed Azja/Ameryka?![]()
Na spokojnie patrzac to maj czy czerwiec to tez pierwsza polowa roku, wiec mozliwosci interpretacji jest kilka
To ciekawe kiedy USA i Kanada, w sierpniu?