Ha! Mało jednak mnie znasz! Przez weekend będę u rodziców na działce! CELOWO tam pojadębrezdi pisze:RALF znając Ciebie z czytania wielu postów jestem w stanie postawić piwo na zakład-jest bat, że nie wytrzymaszRALF pisze:Będę musiał, nie ma bata!!!To brak nowego albumu Iron Maiden przez 5 lat i głód, którego możesz nie zaspokoić (jak wampir
D). Ja na pewno lecę do Empiku 4.09 tuż po dostawie-pytanie czy wytrzymam do premiery, jak album wycieknie wcześniej. Bo wycieknie na pewno. Pytanie czy tydzień czy 10 dni wcześniej ;D
The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia po całej tej otoczce.Kayn pisze:Fragment brzmi bardzo dobrze, a nawet (choć to pewnie jakaś autosugestia) czuć w tym klimat prekolumbijskich zabytków
Ja też mam podobne odczucia a ten krótki fragment wpada w uchohipcio_stg pisze:Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia po całej tej otoczce.Kayn pisze:Fragment brzmi bardzo dobrze, a nawet (choć to pewnie jakaś autosugestia) czuć w tym klimat prekolumbijskich zabytków
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
RALF to jest wkurzające co robi Empik, że nie dostaniemy albumu 4 września. Ja będę szukał jeszcze w innych sklepach. Może coś się uda dostać wcześniej.
Buziol skąd usunęli ten wywiad?
Buziol skąd usunęli ten wywiad?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Ktos wczesniej cos pisal, choc z gazety chyba nie usuneli 
Po co kupujecie w Empiku - ździerczo drogim sklepie? Już lepiej w MM lub Saturnie z sieciówek, albo w jakimś lokalnym sklepie. Lub w necie.
-
Deleted User 4783
album będzie dostępny w MM i Empiku 4 września we wszystkich wersjach jak sądzę. Myślicie, że od razu wykupią?
wątpię... teraz nie ma już takiego popytu na muzykę rock/metal jak w latach 80-tych, kiedy po winyl stało się całą noc, a i tak dostawało go 10 pierwszych osób. Wystarczy niespiesznie zjeść śniadanie, obiad, po czym podjechać do wcześniej wybranego sklepu, zakupić, po czym wrócić do domu i odpalić
ps. żart, oczywiście, że wstanę o 5, pojadę do najbliższego sklepu i będę koczował do chwili otwarcia, po czym zakupię wszystkie wersje jakie będą
ps. żart, oczywiście, że wstanę o 5, pojadę do najbliższego sklepu i będę koczował do chwili otwarcia, po czym zakupię wszystkie wersje jakie będą
Ja przyznaje bez bicia, ze przeslucham jak tylko wyplynie a po premierze podjade po winyla/digi. W zyciu bym nie wytrzymal do premiery jak wczesniej wycieknie
-
Deleted User 1499
Ja postanowiłem wytrzymać do premiery , nawet tego fragmentu nie włączyłem. Tyle czekałem to ten miesiąc wytrzymam
Chyba 
- Calicio Jack
- -#Charlotte

Ja też nie słucham, wolę wytrzymać i przesłuchać całość 
A tak z innej beczki, od dawna przeglądam to forum, ale wczoraj zdecydowałem się założyć konto, witam wszystkich!
I powiem jeszcze coś, ostatnio tak jakby Ironi usunęli się u mnie w cień, coraz rzadziej ich słuchałem, ale od kiedy pojawiła się wiadomość o ich nadchodzącej płycie, nieziemsko się ucieszyłem. Jakby rozbudzili ten żar na nowo
Jestem bardzo ciekaw co tym razem nam zaserwują
A tak z innej beczki, od dawna przeglądam to forum, ale wczoraj zdecydowałem się założyć konto, witam wszystkich!
I powiem jeszcze coś, ostatnio tak jakby Ironi usunęli się u mnie w cień, coraz rzadziej ich słuchałem, ale od kiedy pojawiła się wiadomość o ich nadchodzącej płycie, nieziemsko się ucieszyłem. Jakby rozbudzili ten żar na nowo
-
Deleted User 626
Im dłużej TEGO słucham tym bardzie mi się to prymitywne wydaje. Nic nowego.
Końcówka tego solo na początku już na pewno "gdzieś" było tylko nie wiem gdzie...
Końcówka tego solo na początku już na pewno "gdzieś" było tylko nie wiem gdzie...
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2015 9:16 pm przez Deleted User 626, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo heavi metal w swej naturze jest prymitywny i taki już jego urok.
Więc nie słuchaj, po co sobie sam szkodzisz? 
-
Deleted User 626
Nie szkodzę sobie tylko szukam... To solo jest gdzieś blisko AMOLAD.jArO pisze:Więc nie słuchaj, po co sobie sam szkodzisz?
Po 0:05 sekundzie tego "teasera" zacznijcie nucić "tell me what you can hear...."
Oczywiście reszta inna ale kurka wiedziałem... że już to słyszałem
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2015 9:37 pm przez Deleted User 626, łącznie zmieniany 1 raz.
Końcówka solo mi przypomina Wildest Dreams. A jak wam? 
-
Deleted User 626
Absolutnie nie. Końcówka (riff) brzmi jak "New Fronrier".wojczi pisze:Końcówka solo mi przypomina Wildest Dreams. A jak wam?
-
Deleted User 4783
przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza... clanowy, oceniasz album po 30 sekundach! TBOS trwa 90(!) minut i baaardzo dużo będzie się na nim działo, więc weź zimny prysznic i przestań pisać pierdoły. Sorry jak Cię urażę, ale naprawdę uważasz, że to jest prymitywne? Skąd takie skojarzenia? Może jakieś rozwinięcie myśli?
Nie no, sam jesteś prymitywny, jeśli po 30 s. masz już "recenzję albumu". Metal prymitywny a pop to niby co, szczyt wyrafinowania i wirtuozerii....?
Metal to to jeden z rodzajów muzyki rockowej, która przecież zalicza się do popularnej, więc nie wiem o co chodzi. Ta prymitywność może być równie dobrze zaletą, bo w końcu, jak mawiają, prostota wyrazu charakteryzuje największych mistrzów. Właśnie najlepiej widać to w takim klasycznym, oklepanym do granic możliwości heavi metalu, gdzie nie da się już nic nowego wymyślić, a żeby zabłysnąć trzeba posiadać wybitną zdolność do wymyślania linii melodycznych. Tak więc wśród tych tysięcy grających praktycznie to samo zespołów, tylko kilku udało się wybić, a reszta brzmi jak ich parodie.
Tak swoją drogą to cześć wszystkim, bardzo długo się nie odzywałem na forum, jednak regularnie je śledziłem, a teraz chyba rozpoczną się na prawdę gorące dyskusje.
Tak swoją drogą to cześć wszystkim, bardzo długo się nie odzywałem na forum, jednak regularnie je śledziłem, a teraz chyba rozpoczną się na prawdę gorące dyskusje.