The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Re: The Book Of Souls
Syreny i ciężki riff
Hmmm... War Pigs?
Hmmm... War Pigs?
Tak, z całą pewnością sklonowali BS.
Bruce pozazdrościł Ozzyemu.
Bruce pozazdrościł Ozzyemu.
Koles rozplywa sie w zachwytach
Jasna cholera! :-) Obyśmy my się zachwycali nowym materiałem. Recenzja brzmi zachęcająco. Tymczasem przy tak obszernym (ilość minut) wydawnictwie różne rzeczy mogą się znaleźć na poszczególnych nagraniach, każdy pewnie coś dla siebie znajdzie. Super gdyby całość zrobiła dobre wrażenie.
"Still my heart calculate and pray"
-
Deleted User 6661
Zawsze może się znaleźć jakiś gniot albo przynajmniej utwór zdecydowanie odstający od reszty. Ale dzięki temu jest kontrast, widać lepiej wartość utworów wybitnych. Czym byłoby dobro bez istnienia zła?
Wg mnie ostatnią płytą bez żadnego gniota była Brave New World.
Wg mnie ostatnią płytą bez żadnego gniota była Brave New World.
Do momentu kiedy nie usłyszymy nowego albumu w całości - nie ma o czym mówić, dzieło ocenia się jako całość, ocena wybiórcza nigdy nie jest sprawiedliwa.
Ależ mi się ten fragment podoba, 27 sekund, a ile radochy
To zbyt krótko żeby oceniać ten fragment muzycznie, ale brzmieniowo coś mówi i brzmi moim zdaniem świetnie, trochę budzi skojarzenia z brzmieniem Somewhere in Time. Tak jakby zmieszać sound SiT z BNW albo może DOD, takie jest moje pierwsze skojarzenie. Komuś się wydaje podobnie
?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Mnie się od razu ten fragment skojarzył z SiT. Być może z BNW i DoD też ma sporo wspólnego, ale trzeba by było bardziej się wsłuchać. 
-
Deleted User 6661
Właśnie tak, rzeczywiście racja. Tylko że może bardziej widziałbym BNW niż DoD. Albo chciałbym widzieć...Dejavu pisze:(...)trochę budzi skojarzenia z brzmieniem Somewhere in Time. Tak jakby zmieszać sound SiT z BNW albo może DOD, takie jest moje pierwsze skojarzenie. Komuś się wydaje podobnie?
Ja też bardziej w tym czuję BNW niż DOD, ale najbardziej SiT. Dobre połączeniedependo pisze:Właśnie tak, rzeczywiście racja. Tylko że może bardziej widziałbym BNW niż DoD. Albo chciałbym widzieć...
Dokładnie, SiT + BNW - jeśli to się sprawdzi, będę w siódmym niebie.
Ja też, ja teżRALF pisze:Dokładnie, SiT + BNW - jeśli to się sprawdzi, będę w siódmym niebie.
To ride the storm to an empire of the clouds...
K. Shirley twierdzi, że nie może się doczekać jej premiery.
-
Deleted User 4783
z tej recenzji wynika, że dostaniemy najlepszą i najdojrzalszą płytę w dyskografii Maiden w tym wieku
a jeśli ma być lepsza od BNW i DOD, to ja pytam, jak genialna musi być?! papa, dzięki wielkie za tłumaczenie!
ps. nicko, też mam takie skojarzenie
ps. nicko, też mam takie skojarzenie
- Saimon1995
- -#Moderator

Po tym krótkim fragmencie i wspomnianej recenzji już wiem, że to będzie moja płyta ro(c)ku! I w sumie - nie jestem zdziwiony.
Jak słychać, produkcyjnie powinno być bardzo dobrze, a połączenie SIT z BNW brzmi pięknie. Uwielbiam obie płyty
Jak słychać, produkcyjnie powinno być bardzo dobrze, a połączenie SIT z BNW brzmi pięknie. Uwielbiam obie płyty
FaithNoMore pisze:Po tym krótkim fragmencie i wspomnianej recenzji już wiem, że to będzie moja płyta ro(c)ku! I w sumie - nie jestem zdziwiony.
Nie ma to jak ocenić płytę po 30 sekundowym fragmencie:-)
A tak na poważnie: brzmienie brzmieniem, a najważniejsza jest zawartość muzyczna. Co z tego, że brzmienie i produkcja jest niesamowita, jeżeli kompozycje są do dupy? i odwrotnie: co z tego ze coś brzmi nie do końca idealnie jeżeli kompozycja jest genialna? Prośba: ograniczmy zachwyty po przesłuchaniu 30 s fragmentu płyty i po przeczytaniu jednej recenzji. Przesłuchamy płytę 4 września i wtedy będziemy mogli powiedzieć coś konstruktywnego. Ja mam dobre przeczucia, ale co i jak dowiemy się za miesiąc. Be patient young Jedi :-)
A tak na poważnie: brzmienie brzmieniem, a najważniejsza jest zawartość muzyczna. Co z tego, że brzmienie i produkcja jest niesamowita, jeżeli kompozycje są do dupy? i odwrotnie: co z tego ze coś brzmi nie do końca idealnie jeżeli kompozycja jest genialna? Prośba: ograniczmy zachwyty po przesłuchaniu 30 s fragmentu płyty i po przeczytaniu jednej recenzji. Przesłuchamy płytę 4 września i wtedy będziemy mogli powiedzieć coś konstruktywnego. Ja mam dobre przeczucia, ale co i jak dowiemy się za miesiąc. Be patient young Jedi :-)
A inni już coverują tę niespełna 30-sekundową zajawkę.erosinho pisze:Nie ma to jak ocenić płytę po 30 sekundowym fragmencie:-)
To już by za dobrze było!
-
Deleted User 6661
Hm, te pierwsze 5 sekund przed solówką trochę jakby przypomina mi czasy POM, a dokładniej rzecz biorąc szybszy fragment Revelations.
Nie no, kurde, powariowaliśmy
Nie no, kurde, powariowaliśmy