The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2259

Re: The Book Of Souls

Post autor: Deleted User 2259 »

Pierwszy raz inna wytwórnia co to jest to Parlophone ?

No i niewiele ponad miesiąc, a na pewno uda się gdzieś w sklepie wcześniej wyrwać, tak więc nie spinać d.py i wstrzymać się(to do wszystkich którzy będą siedzieć na tych torrentach czy innych cudach) :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Parlophone (choc zalozona bodajze w Niemczech) to wytwórnia UK istniejąca "od zawsze" wydająca chociażby kiedyś winyle popularnych wykonawców m.in. THE BEATLES
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Ktoś już dużo wcześniej wspominał o sterowcu 101. O ile się nie mylę to Wickerman pisał jakieś dwa tygodnie temu albo jeszcze wcześniej. Nie mogę się doczekać. Jak dzieciak w cukierni...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Tak, Wicker nawet na priv mi coś wspomniał. TRAFIŁ
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Parlaphone istniała od dawien dawna jako filia EMI, teraz, kiedy EMI została kupiona przez Universala a ten przez Warnera, IM s w Warner a ich fili jest Parlaphone. Nawet w Polszy IM jest w Warner Poland.
Deleted User 2259

Czyli to wszystko prawie jedno i to samo, coś jak stare EMI ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No teraz Warner z filią Parlaphone, Warner ma o wieeeeele szersze możliwości, niż EMI. Ale pewnie ludzie zostali ci sami.

https://www.facebook.com/SteveHarrisFan ... 19/?type=1

Fajne?!
Deleted User 2259

Fajne, tylko bez napisu Fan Klub, bez tego ktoś mógłby się nabrać :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Niezłe szaleństwo panuje tu na forum na punkcie albumu ;) Co to dopiero się będzie działo w okolicach premiery!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na kilku innych panuje dużo większe,,,
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Tylko, że na innych mnie nie ma :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zaloguj się na MAIDENFANS.COM
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Słabawo u mnie z angielskim :/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dobre forum, szkoda :(
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Bez względu na to jak odbiorę album przy 1,20,50, 100 odsłuchaniu z dystansem będę podchodził do opinii o nowej płycie. No chyba, że urwie mi głowę z miejsca od razu,a potem będzie już tylko lepiej Z A Matter czy z TFF chwilę mi zeszło zanim odebrałem wszystko jak należy, wyszukałem różne smaczki itp. Dopiero wtedy w pełni wykształtuje się opinia. Szczególnie jeżeli mówimy o albumie, który jest bardzo długi (podobnie jak z dwoma wymienionymi przeze mnie przed chwilą). Człowiek nie jest w stanie wczuć się i skupić uwagę w 100% przez tak długi czas (co innego przy The Number czy innych albumach, które są połowę krótsze). Często mam problemy z odbiorem takich płyt. Nie wiem czy nie wolałbym, żeby Maiden wydawało płytę 1x na 2-3 lata, która trwa powiedzmy 50 minut niż 1x na 5 lat takiego molocha. Ale nie czepiam się, wiadomo w jakiej stylistyce zespół poszedł, wiadomo, że obecnie robi długie utwory. Ciekawi mnie tylko jedna rzecz- po TFF wydawało mi się, że ta formuła się już całkowicie wyczerpała, że jeżeli chodzi o Maiden to już zostało tu wyciśnięte 120%. Sam Smith w tuż po premierze mówił, że teraz postarają się pójść w max 5-6 minutowe powerowe "rockery", jak widać inni w zespole (szczególnie Harris) był całkowicie odmiennego zdania i zamiast wyczerpania formuły mamy 18 minutowego molocha na koniec najdłuższego albumu, który nie zmieścił się nawet na 1 cd :D Ja się tam cieszę, tym bardziej, że do krótkich utworów pisanych przez zespół w przeszłości obecnym dużo brakuje (The Alchemist, którego ciągle przytaczam i się nad nim znęcam) i inne, ale te długie wypadają na prawdę super (TFF to przede wszystkim 4 ostatnie utwory). Czekam z co raz to większą niecierpliwością!!
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

brezdi pisze:Sam Smith w tuż po premierze mówił, że teraz postarają się pójść w max 5-6 minutowe powerowe "rockery", jak widać inni w zespole (szczególnie Harris) był całkowicie odmiennego zdania i zamiast wyczerpania formuły mamy 18 minutowego molocha na koniec najdłuższego albumu, który nie zmieścił się nawet na 1 cd :D
Z tą wypowiedzią Smitha to chyba nie do końca tak jest, bo nie mam 100% pewności, ale zawsze słyszałem tylko, że "Smith tak powiedział" a samej wypowiedzi nie widziałem, nie słyszałem, więc coś mi się wydaje, że w tej rzekomej wypowiedzi Adriana było sporo nadinterpretacji fanów, albo po prostu takiej wypowiedzi nie było, a jakaś plotka poszła ;) Jeśli chodzi o Maiden, to nie wiem jak inni, ale ja miałbym straszny niedosyt gdyby wydali 40 minutowy album z samymi krótkimi utworami.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zupełnie tak, jak ja...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

No cóż, poczekamy - zobaczymy. ;) mnie się ten fragment kojarzy ze stylistyką TFF, zwłaszcza ta końcóweczka spowolnienie niczym żywcem wyciągnięte z Talismana, już czuć, że za chwilę Bruce będzie zwrotkę śpiewał. To oczywiście tylko moje subiektywne odczucie :)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Dejavu pisze:
brezdi pisze:Sam Smith w tuż po premierze mówił, że teraz postarają się pójść w max 5-6 minutowe powerowe "rockery", jak widać inni w zespole (szczególnie Harris) był całkowicie odmiennego zdania i zamiast wyczerpania formuły mamy 18 minutowego molocha na koniec najdłuższego albumu, który nie zmieścił się nawet na 1 cd :D
Z tą wypowiedzią Smitha to chyba nie do końca tak jest, bo nie mam 100% pewności, ale zawsze słyszałem tylko, że "Smith tak powiedział" a samej wypowiedzi nie widziałem, nie słyszałem, więc coś mi się wydaje, że w tej rzekomej wypowiedzi Adriana było sporo nadinterpretacji fanów, albo po prostu takiej wypowiedzi nie było, a jakaś plotka poszła ;) Jeśli chodzi o Maiden, to nie wiem jak inni, ale ja miałbym straszny niedosyt gdyby wydali 40 minutowy album z samymi krótkimi utworami.
Dlatego napisałem 45 minut materiału co 2-3 lata niż 90 co 5 lat ;) Mamy 2 razy czekanie na okładkę, trasę, płytę itp :) Wszystkiego razy dwa tylko materiału tyle samo (koło 90 minut).
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Tylko kiedy w takim wypadku mieliby niby grać trasy wspominkowe? Co do tego wywiadu to H powiedział, że jego zdaniem zespół powinien powrócić do grania krótkich kawałków, no i jakby nie patrzyć jest podpisany przy 4 najkrótszych numerach, więc słowa dotrzymał. Reszta miała widocznie odmiennie zdanie.
ODPOWIEDZ