The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: The Book Of Souls

Post autor: brezdi »

PanPrezes pisze:Ja to dobrze wiem, tylko staram się być zgryźliwy, bo mnie już poważnie irytuje to całe oczekiwanie. Poza tym BoS spokojnie zmieściłaby się na dwóch winylach, a wkładanie jej na 3 to tylko wyjątkowo irytując zabieg marketingowy mający na celu zwiększenie statystyk sprzedaży (złota, czy srebrna płyta jest od ilości sprzedanych płyt, a nie egzemplarzy albumu). Zresztą taki sam numer wywinęli Sabbaci przy okazji 13.
Rozumiem :) To, że zespół wykorzystuje różne chwyty marketingowe to jedno, ale, że panują takie kretyńskie zasady, że liczy się sprzedaż płyt, a nie albumu to się nie spodziewałem..
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ale przecież ten winyl i tak trafi do kolekcjonerów, to nie jest rzecz dla mas...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

brezdi pisze: Wiesz wydaje mi się, że trochę przesadzasz ;) Po tylu latach grania, koncertowania, wydawania albumów i zarabiania pieniędzy w wieku 57-58 lat mogliby z dnia na dzień powiedzieć - już mi się nie chce i skończyć. Nikt nie powinien mieć pretensji, więc może więcej radości z tego, że jeszcze są, że zdrowie dopisuje jako tako (wiadomo jak bywa), że będzie album, że będzie trasa. Ciągle coś robią, udzielają się, może nie ma w nich już tyle entuzjazmu co kiedyś, ale dziwisz się? 35 lat ciągłego skakania po kontynentach, zmian stref czasowych, dawania z siebie 100%, żeby nie zawieść publiczności, fanów. Trzeba mieć trochę więcej wyrozumiałości do nich, nawet jeżeli trochę oklapł entuzjazm czy energia, bo nie są zespołem, który dopiero wzbija się na listach i wydał 3 czy 4 album. Chociaż ja tam nadal uważam, że chęci i energii nadal jest w nich ogromnie dużo, na pewno dużo więcej niż u niejednego "młodego" i głodnego sukcesu zespołu. Dzisiaj ludzie zachłystują się sukcesem, gdy wydadzą 2 czy 3 płyty. Przychodzi wypalenie po 10 latach grania. Doceńmy bardziej nasze Maiden.
Bardzo dobry post. 100% racji :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

TAK jest - BREZDI ma rację.
zuru98
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: zuru98 »

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy wersja Deluxe różni się czymś od podstawowej oprócz ceny i formy wydania? Z góry dzięki za odpowiedź :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie mam jej jeszcze, to Ci nie powiem...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

zuru98 pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć czy wersja Deluxe różni się czymś od podstawowej oprócz ceny i formy wydania? Z góry dzięki za odpowiedź :D
Różni się tylko tym, że nie jest wydana w jewel case, a w "książce". Muzycznie zawartość jest identyczna. Myślę, że tych kilka zł więcej za takie "ekskluzywne" wydanie to dobry deal.
zuru98
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: zuru98 »

WICKER MAN pisze:
zuru98 pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć czy wersja Deluxe różni się czymś od podstawowej oprócz ceny i formy wydania? Z góry dzięki za odpowiedź :D
Różni się tylko tym, że nie jest wydana w jewel case, a w "książce". Muzycznie zawartość jest identyczna. Myślę, że tych kilka zł więcej za takie "ekskluzywne" wydanie to dobry deal.
Tak też myślałem. Wielkie dzięki za potwierdzenie. A więc lecę zamawiać :jee:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja też to zamówiłem z EMP z takim wisiorem. Wicker, to będzie ten clip, czy nie, że tak powiem :)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

właśnie mnie ciekawi, czy ta wersja z wisiorem będzie normalnie dostępna w empiku, bo na stronie jest tylko normalna i de luxe w wydaniu książkowym. Nie to żebym go nosił xD ale tak mnie naszło na pytanie
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Jakby ktoś mógł wypisać wszystkie dostepne werjsi i gdzie co za ile mozna kupic, i jak ten wisior wyglada, z góry dzieki.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Masz zakładkę na głównej "SEPTEMBER THE 4TH" i wszystko Ci się pokaże z linkami do Empiku.

To z wisiorem ma być tylko w EMP.
Deleted User 4783

najbardziej nurtuje mnie środek książki, ciekawe co się tam znalazło?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zdjecie zespolu ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kupon rabatowy na zgrzewkę Trooper Ale.
Deleted User 4783

haha! :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Obrazek
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Yeah!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na forum IM MaidenFans panuje opinia, iż nowy album ma się ukazać "na żywioł" bez żadnej promocji, tylko kilka (dosłownie) wywiadów w magazynach. Ciekawe, czy coś w polskim MH i TR będzie? Ciekawe tylko, jak się sprzeda i jak będzie notowany album z 92 minutami, bez promocji...? Trochę lipa!
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

RALF pisze:Ciekawe tylko, jak się sprzeda i jak będzie notowany album z 92 minutami, bez promocji...? Trochę lipa!
Nie wiem jak jest w UK czy USA gdzie ceny płyt są normalne, ale u nas to i tak płyty kupimy tylko my :) Żadna reklama nie pomoże :lol:
ODPOWIEDZ