The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls
Ja to samo 
Tez, choc nie.podoba mi soe ich ostatni album
-
paulek
- -#Lord of the flies

Z pełną swiadomością, ze nie na temat ale muzycznie panowie z DT sa bez szans ze S. Wilsonem. Koncerty - KATASTROFA - patrz tegoroczny MHF w Spodku, a ich ostatnie płyty.... no co Ci będe mówił, sam wiesz jak jest....Z Maiden nie mają nawet startu nie znoszę i wilsona i riverside, wolałbym kupić 10 sztuk TBOS niż dostać za friko wynalazki od riverside czy wilsona.
Za to Wilson...... z każdą płytą GENIALNY, a koncerty ich nagłośnienie i zagranie - m.in. obalenie mitu, ze hala Wisły jest nie do nagłośnienia...
sorki bardzo za OT
-
Deleted User 1499
Wilson to jest inna liga, choć z jego wszystkich projektów najbardziej lubie PT
No mi też nie do końca podchodzi ten krążek , wyszedł najsłabszy , dlatego w Love, Fear and the Time Machine pokładam wszelkie nadzieję bo to jedyna kapela która godnie reprezentuje polski progresyw.Budziol pisze:Tez, choc nie.podoba mi soe ich ostatni album
Kusi mnie, by być złośliwym i napisać, że mają refleks śniętego anemika, ale tego nie zrobię.
Dlaczego? Oni nie biora udzialu w tym calym plotkowaniu, robia.wszystko.wg swojego wczesniej zaplanowanego harmomogramu
Który wart jest funta kłaków, bo poza wylotem na odsłuch albumu i kilkoma innymi rzeczami, wszystkiego dowiedzieliśmy się z drugiej ręki.
Nie nakręcajmy się i starajmy się wytrzymać te kilka dni
każdemu ciężko ale to naprawdę niewiele czasu, trzeba zająć myśli na trochę czymś innym a wtedy szybko to wszystko minie 
-
Deleted User 4783
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Deleted User 804, dlaczego stworzyłeś tematy na temat poszczególnych kawałków z TBoS?
Nie za szybko? 
Te tematy dla każdego kawałka, to tylko niepotrzebne śmiecenie forum. Wystarczy temat dot. opinii o nowym albumie.
- dostoevsky
- -#Assassin

Dlaczego? To już forumowa tradycja i do tej pory świetnie się sprawdza.
Rozum podpowiada, Deleted User 804u, że zrobiłeś to dlatego, że jutro wychodzi jeden z utworów i masz w tym momencie robotę z głowy, ale serce liczy na leaka. Czy wiesz o czymś o czym my nie wiemy?
Rozum podpowiada, Deleted User 804u, że zrobiłeś to dlatego, że jutro wychodzi jeden z utworów i masz w tym momencie robotę z głowy, ale serce liczy na leaka. Czy wiesz o czymś o czym my nie wiemy?
AMOLAD i TFF też je miały i nie było problemu, teraz to już chyba tradycja. Co do zaśmiecania, to kompletna bzdura, dyskusja toczy się wokół konkretnego tematu, a wkładanie wszystkiego do jednego wora kończy się bałaganem.IgorW pisze:Te tematy dla każdego kawałka, to tylko niepotrzebne śmiecenie forum. Wystarczy temat dot. opinii o nowym albumie.
-
Deleted User 804
Pierwszy kawałek wychodzi już jutro więc hurtowo założyłem dla wszystkich by później bałaganu nie było, zwłaszcza że w tym momencie płyta może wyciec w każdej chwili. Po cichu liczę też na takiego samego farta jak z the final frontier gdzie płyta wyciekła jakąś godzinę po tym jak zdążyłem tematy założyć.

Jak już pisał Papa taka formuła sprawdziła się już się kilka razy... plus nie zapominaj że to forum fan klubu Iron Maiden! Jeśli temat o ich nowym utworze nazywasz zaśmiecaniem forum to jak nazwać wszystkie pozostałe tematy?IgorW pisze:Te tematy dla każdego kawałka, to tylko niepotrzebne śmiecenie forum.
Miałem na myśli to, że jeden wątek byłby bardziej przejrzysty. Ale okej, nie kłócę się
Sam będę pewnie dyskutował heh.
wkradła się literówka w temacie "Najlepszy urtwór z nowej płyty" 
- dostoevsky
- -#Assassin

Pewnie trzeba będzie założyć oddzielne tematy na temat produkcji, no i głosu Bruce'a (ssie/nie ssie). 
Moim zdaniem pod względem produkcji brzmi jak klasyczny Shirley, żadnych niespodzianek, natomiast nie rozumiem krytyki wokalu Bruce'a.
On brzmi tu super, o wiele lepiej niż na np. "El Dorado" czy "Mother of Mercy", gdzie wokal rzeczywiście położył te numery.
Tutaj ten mały delay/reverb sprawdza się świetnie, Bruce dalej daje radę na wyższych dźwiękach, ale teraz nie brzmi tak sucho.
Moim zdaniem pod względem produkcji brzmi jak klasyczny Shirley, żadnych niespodzianek, natomiast nie rozumiem krytyki wokalu Bruce'a.
On brzmi tu super, o wiele lepiej niż na np. "El Dorado" czy "Mother of Mercy", gdzie wokal rzeczywiście położył te numery.
Tutaj ten mały delay/reverb sprawdza się świetnie, Bruce dalej daje radę na wyższych dźwiękach, ale teraz nie brzmi tak sucho.