Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Wywiady i newsy

Post autor: MaidenZary »

Może to tylko fotomontaż, naklejka mówi że w paczce z tshirtem, a fotka przed półką sklepową - rozpakował a nie zapłacił ?
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

joseba pisze:odnośnie jego recenzji, jeszcze bardziej wyczekuję najdłuższego utworu, a to za sprawą informacji, że perkusja rytmicznie akcentuje wołanie SOS z Morse'a
Oto jak brzmi SOS alfabetem Morse'a:
https://www.youtube.com/watch?v=EWyHolT2DAY

Przy odpowiedniej aranżacji to zabrzmi epicko. :)

Iron Maiden z tak energicznym i pomysłowym wokalistą/kompozytorem jakim jest Bruce jeszcze nie raz nas zaskoczy.
Mówcie sobie co chcecie, ale czuję, że po leaku bądź premierze TBoS wielu dojdzie do wniosku, że warto było czekać. :pijak:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Te recenzje napawają mnie ogromnym optymizmem. Nie ma się co nastawiać, ale czuję, że nie są to słowa na wyrost i otrzymamy naprawdę kapitalny album.

Pierwotnie chciałem wytrzymać do 4 września, ale gdy tylko płyta wycieknie do sieci, to jednak nie wytrzymam. ;)
Awatar użytkownika
Ace
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Ace »

Trzy punkty ciężkich, browarowych przemyśleń:

1) Boję się leaku:P nie wyobrażam sobie swojej reakcji. Mam nadzieję, że nie przesłucham. (btw: istnieje opcja leaku kontrolowanego?)

2) Czasem mam wrażenie, że dziennikarze muzyczni, choć są do tego nota bene zmuszeni, opisują muzykę tak pięknymi epitetami, które można byłoby zamienić na jedno krótkie - "awesome", "ssie", "słuchaj tego jak masz doła", "słuchaj tego i nie odchodź od głośnika", "to Iron Maiden"

3) Atmosfera wśród zainteresowanych osób jest na prawdę gorąca! I tak czy siak, płyta się sprzeda zadowalająco.

To płytkie, może z racji predyspozycji ścisłych.
The lover of life's not a sinner.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

A, zapomniałem dodać - pisałem już o jednym z dziennikarzy który stwierdził, że TBoS ma świetne utwory, ale jako album jest zbyt długi. Otóż jego zdaniem Tears of a Clown jest b. słaby.

Łyżka dziegciu na dobranoc. ;)

EDIT: Taka naszła mnie refleksja... mija szesnaście lat (!) od reunion, i TBoS jest ich piątym albumem w tym składzie. Dla porównania, w klasycznym składzie (Harris, Dickinson, Smith, Murray, McBrain) w ciągu sześciu lat nagrali cztery płyty. Czasy się zmieniły, siły nie te same co dawniej, ale trzeba docenić to, że panowie wciąż mają w sobie niezbędny wigor i chęc nagrywania kolejnych albumów. Mało tego, Bruce twierdzi, że chętnie nagra kolejne, Harris jest podobnego zdania.

Choć i tak pojawią się głosy, że robią to głównie dla kasy. :P
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Ma ktoś tą fotkę B. z meksyku, jak wchodzę na tą stronkę, to pokazuje się tylko to które ktoś wrzucił ostatnio, w sensie przeróbka z sesji do TFF.Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

Proszę.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Dzieki :p
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

W tym wywiadzie, który tutaj wrzucaliście:
http://thequietus.com/articles/18529-ir ... -interview

mówią, że Bruce jest z roku na rok w coraz lepszej formie. Dosyć śmiałe stwierdzenie :P
Passionate, borderline maniacal performances (particularly from Bruce Dickinson, whose singing gets stronger - his range wider - with age; perhaps a larynx hewed of golden oak sits in his attic, Dorian Grey style)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

No właśnie recenzenci podkreślają jak świetnie brzmi Bruce, nie tylko w tym linku. Spodziewam się dobrego wykonu w kawałkach przezeń napisanych, a zwłaszcza w pierwszym i ostatnim. Bardzo podoba mi się jak Bruce śpiewa "Coming Home", zarówno w wersji live jak i studyjnej. Fajnie się w nim wczuwa, i nawet przy wyższych dźwiękach jego głos świetnie się spisuje.
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Wypełzła na wierzch taka oto grafika, możliwe, że jednak Eddie z okładki to nie koniec. ;)
http://s195.photobucket.com/user/Jamesu ... b.jpg.html
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Papa, PRZEOGROMNA :P
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Widmoo pisze:http://www.ironmaiden666.com.br/2015/08 ... -capa.html

Okładka Metal Hammera.
No jeśli to rzeczywiście MH tak będzie wyglądać to może kupię xD Ktoś wie czy u nas Empik lub inna sieć sprowadza? (wydawało mi się że Empiki mają zagraniczne czasopisma).

Ale zwróćcie uwagę na zdj.2, czy nie jest to wnętrze tej książeczki z deluxe edition ??
EDIT: sorry, rozpędziłem się, tam jest logo MH też :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Lepsza okladka niz plyty ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

A ma ktos moze potlumaczone recenzje, wywiady bo ukazalo sie tego troche m.in. po fr.

Swoja droga chyba czas na FCM 100? Moze tam dolacza CD SOL? ;-)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Jest też recenzja z Bild'a , ktoś kto śmiga w niemieckim mógłby ją przetłumaczyć ..
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Haha! Bruce. :D
Obrazek

A tu wspomniana, krótka recenzja:
http://www.bild.de/unterhaltung/musik/i ... .bild.html

EDIT: Wrzuciłem recenzję na Google Translatora - recenzent chwali "If Eternity Should Fail" ("najlepszy otwierający numer od wielu lat"), "The Book Of Souls" ("riff w stylu Led Zeppelin") no i oczywiście "Empire of the Clouds" (znów pojawia się w zmianka o intro na pianinie i skrzypcach). Poza tym pozytywnie wypowiada się o solówkach i śpiewie Dickinsona. Konkluzja jest taka, że utwory autorstwa Bruce'a są najlepsze na płycie, a sam album jest najlepszy w dyskografii Maiden od 20 lat.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Konkluzja recenzji taka, że jeśli TFF był rozczarowaniem, tak nowy album raduje. Dla recenzenta być może najlepszy album od 20 lat. Dostało się trochę krótszym numerom -" Death of glory" opisany jako "zbyt prosty" w stosunku do reszty, "Man of sorros" jako najlżejszy utwór na płycie, przy czym kawałek z Accident of Birth Dickinsona jest lepszy ;) "Tears of a Clown" też bez entuzjazmu. Recenzjent spuszcza się za to nad tytułowym, openerem oraz zamykającym album kolosem.
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2015 9:13 pm przez IgorW, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ