Gdy się przyjrzeć, można znaleźć taki fragment ''z zespołem'' gdy Eddie zasuwa po mieście z SIT.dependo pisze:Bardzo dobrze, że nie ma nigdzie fragmentów z zespołem
Speed Of Light - opinie o nowym teledysku
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Speed Of Light - opinie o nowym teledysku
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Liczba odsłon klipu przekroczyła 3,5 mln, co daje średnią do tej pory ok. 35 tys./h!
Jak przyjdzie 4 września, "Speed Of Light" może mieć już kilkanaście mln odsłon - NA PEWNO poważnie wesprze to sprzedaż płyty.
Nie wiem, czy ktoś się mocno interesuje grami, ale naszła mnie pewna refleksja...
Słyszeliście o BlizzConie? To taka coroczna impreza Blizzarda, która zamykana jest wielkim koncertem. Grali już tam m.in. Ozzy, Tenacious D, Foo Fighters, a w zeszłym roku Metallica.
I tak sobie pomyślałem, czy ten teledysk związany z grami może przypadkiem nie ma czegoś z tym wspólnego?
Ja wiem, że to w tym roku (6-7 listopada, koncerty zawsze są drugiego dnia) i mocno komercyjne, ale kto wie? Wszak byłby to tylko dla nich jeden koncert.
Słyszeliście o BlizzConie? To taka coroczna impreza Blizzarda, która zamykana jest wielkim koncertem. Grali już tam m.in. Ozzy, Tenacious D, Foo Fighters, a w zeszłym roku Metallica.
I tak sobie pomyślałem, czy ten teledysk związany z grami może przypadkiem nie ma czegoś z tym wspólnego?
UP THE IRONS !!!
-
Deleted User 6661
Papa pisze:Gdy się przyjrzeć, można znaleźć taki fragment ''z zespołem'' gdy Eddie zasuwa po mieście z SIT.dependo pisze:Bardzo dobrze, że nie ma nigdzie fragmentów z zespołem
Chodzi Ci o okno z 2:02? Widać cały zespół jak na dłoni...
Teledysk zdecydowanie lepszy od otworu, moim skromnym zdaniem
Niektórzy piszą, że nie pasuje....ale dla mnie jest ok, może nie pasuje do płyty i majów ale do tego tekstu nawet ok
W tekście zauważyłem że są nawiązania do starych kawałków ironów, powtarzają niektóre słowa i zwroty...więc jest tam jakaś też korelacja z grafiką inspirowaną okładkami. Myślę, że to ich najlepszy videoclip z tych pozostałych które realizowali w 3d, bo tutaj ten lekki kicz ma swoje uzasadnienie i miejsce.
-
Deleted User 5147
Speed Of Light Behind the Scenes
https://www.youtube.com/watch?v=u-4aYq9bxE4
https://www.youtube.com/watch?v=u-4aYq9bxE4
Odniesienia zawarte w wideoklipie nie stanowiły dla mnie większej tajemnicy, mimo to montowanie mojej wersji dostarczyło mi sporo frajdy, głównie za sprawą odnajdywania mniej oczywistych znaczeń.
Zapraszam do obejrzenia
https://www.youtube.com/watch?v=_bmtN0WWwEc
Zapraszam do obejrzenia
https://www.youtube.com/watch?v=_bmtN0WWwEc
Zablokowane 
Obejrzałem i:Mr Jacq pisze:Zapraszam do obejrzenia
- tam gdzie jest reklama Troopera to z tyłu są zabudowania z "SiT"
- Eddie wychodzący z ziemi przy walce z Bestią jest zacytowany z okładki "Live After Death" - na klipie 3:10
- no i ewentualnie ten latający Eddie z tym czymś zielonym na głowie to trochę "Virus"

ogólnie fajnie
www.MetalSide.pl
Wszystko jest już w normie, odnośnik działa - https://www.youtube.com/watch?v=_bmtN0WWwEc
W planach mam jeszcze przygotowanie urozmaiconej wersji z moim komentarzem, odnoszącym się do poszczególnych ujęć. Tymczasem możecie rozpropagować aktualny materiał na innych forach - niech pozostali też się z nim zapoznają, będzie mi bardzo miło
W planach mam jeszcze przygotowanie urozmaiconej wersji z moim komentarzem, odnoszącym się do poszczególnych ujęć. Tymczasem możecie rozpropagować aktualny materiał na innych forach - niech pozostali też się z nim zapoznają, będzie mi bardzo miło
- Varamount4
- -#Wrathchild

Dla mnie teledysk jest spoko! Widać niezłą pracę montażystów i reżyserów ponieważ teledysk zawiera dużo scen, przejść i żeby go jakby "ogarnąć" trzeba go pooglądać 3-5 razy. Dla mnie (Jak na gracza ponieważ lubię sobie czasami popykać w dobrą strzelankę na PS3 w wolnych chwilach) teledysk jest bardzo fajny 8/10.
Apropos behind the scenes, gdzies widzialem komentarz kogos, ze mu sie ririff Speed of Light kojarzy z Do the Evolution Pearl Jamu......i kurde faktycznie poczatek z tym okrzykiem cos wspolnego ma, a w teledysku Maiden mamy ewolucje Edka 
- Varamount4
- -#Wrathchild

Mi tam jak się samemu na gitarze zagra główny riff (ten podczas zwrotki) to kojarzy mi się z Enter Sandman Metallici :/
Widzę, że jednak nie tylko mnie główny riff "Speed of light" zapachniał piaskowym dziadkiem.Varamount4 pisze:Mi tam jak się samemu na gitarze zagra główny riff (ten podczas zwrotki) to kojarzy mi się z Enter Sandman Metallici :/
- dostoevsky
- -#Assassin

Pajong pisze:Widzę, że jednak nie tylko mnie główny riff "Speed of light" zapachniał piaskowym dziadkiem.Varamount4 pisze:Mi tam jak się samemu na gitarze zagra główny riff (ten podczas zwrotki) to kojarzy mi się z Enter Sandman Metallici :/Właściwie to od razu wpadło mi w uszy to podobieństwo. Swoją drogą Maiden mają na swoich albumach nieco pożyczonych riffów czy nawet całych fragmentów utworów.
Wymień te utwory. Czyli riff ze Speed of Light został ukradziony od Metalliki, mam rozumieć?
Mnie też od początku ten riff zalatywał Metą 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
El dorado to zrzynka z baracudy czy jak to tam sie pisze :-)
na dole jest napisane, że zawiera 1 track
np."2 Minutes to Midnight" ---> https://www.youtube.com/watch?v=yawsPlGK6R0dostoevsky pisze:Wymień te utwory
www.MetalSide.pl