Jest to bardzo możliwe ponieważ nawet sam styl przypomina lekko Powerslave bo spójrz na Eddiego na okładce TBOS, kojaży mi się z Majami a u Mai są piramidy a co jest na okładce Powerslave PiramidaMaidenFan pisze:Wiadomo, że Bruce uwielbia Powerslave, więc jest duża szansa, że zagrają go teraz.
Z możliwych to jeszcze Children of the Damned, Revelations i The Evil That Men Do bym dorzucił
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Varamount4
- -#Wrathchild

Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja jestem jak najbardziej za. Jakby wrzucili do setu te 4 kawałki to byłbym bardzo zadowolony, w szczególności w przypadku Children of the Damned i Powerslave.MaidenFan pisze:Wiadomo, że Bruce uwielbia Powerslave, więc jest duża szansa, że zagrają go teraz.
Z możliwych to jeszcze Children of the Damned, Revelations i The Evil That Men Do bym dorzucił
7 Syn nigdy się nie znudzi. To wg mnie najlepszy ich utwór wszechczasów. Ale z pewnością szans na jego zagranie nie ma.Varamount4 pisze:1.Może usłyszymy Madness,Clayro i może Evil miejmy nadzieje, ale przez ostatnie 3 lata to ironi tak męczyli 7thSon'a że większości się przejadł
- Varamount4
- -#Wrathchild

FaithNoMore pisze:MaidenFan pisze: 7 Syn nigdy się nie znudzi. To wg mnie najlepszy ich utwór wszechczasów. Ale z pewnością szans na jego zagranie nie ma.Za dużo epików być niestety nie może.
Mi tam się znudził i przejadł niezmiernie ale i tak to super numer jak i też album
http://colectivosonoro.com/2015/08/iron ... o-de-2016/
Tu jest powtorzona informacja o trasie latynoamerykanskiej.....nie wiem czy to kopia z poprzedniego czy maja swoje zrodla. Setlisty z brazylijskiego forum to sa spekulacje, a trasa wyglada ok, tylko cos mi sie nie chce wierzyc w granie 2 noce pod rzad w chile czy sao paulo na stadionach......
Tu jest powtorzona informacja o trasie latynoamerykanskiej.....nie wiem czy to kopia z poprzedniego czy maja swoje zrodla. Setlisty z brazylijskiego forum to sa spekulacje, a trasa wyglada ok, tylko cos mi sie nie chce wierzyc w granie 2 noce pod rzad w chile czy sao paulo na stadionach......
Moze cos w tym jest, tak jak sporo osob powtarza date 25.08 jako ogloszenie trasy.
Super by bylo jakby raz zrobili inaczej i oglosili cala trase odrazu, lacznie z Europa, czlowiek moglby to sobie wszystko ogarnac i zaplanowac na spokojnie :-)
Super by bylo jakby raz zrobili inaczej i oglosili cala trase odrazu, lacznie z Europa, czlowiek moglby to sobie wszystko ogarnac i zaplanowac na spokojnie :-)
W Chile mi się chce wierzyć, poprzednim razem Estadio National bardzo szybko wyprzedali. Morumbi podobno zamienią na Allianz Arena de Palmeiras. Może trasa będzie z dwoma ekstra supportami...
- Varamount4
- -#Wrathchild

Ja w to nie wierze, czekam na informacje z zaufanego źródła. Zobaczymy 25.08 
Wracając do setu to Powerslave na pewno nie będzie, również nie liczyłbym na Children Of The Damned (chociaż z obu bym się niesamowicie cieszył). Hallowed wejdzie z powrotem, bo już za długo go nie było jak na takiego klasyka 
- Saimon1995
- -#Moderator

A czemu na pewno nie będzie Powerslave? Trzeba się łudzić i wierzyć, że panowie odkurzą coś, czego nie grali kilka lat. Hallowed to na bank. Chcę znowu poczuć ciary podczas wykonywania jednego z moich ulubionych numerów.brezdi pisze:Wracając do setu to Powerslave na pewno nie będzie, również nie liczyłbym na Children Of The Damned (chociaż z obu bym się niesamowicie cieszył). Hallowed wejdzie z powrotem, bo już za długo go nie było jak na takiego klasyka
Ciekawe czy rzeczywiście tego 25 czegoś się dowiemy. Fajnie jakby od razu całą trasę ogłosili, ale pewnie będą partiami ogłaszać, na pierwszy ogień - jak widać ze spekulacji - pójdzie Ameryka Południowa.
Na pewno Ameryka Pn/Pd jesli juz tego 25.08, a potem Europa im zejdzie jak zawsze az do lutego :-D
Przy założeniu że pograją trochę numerów z nowej płyty, w tym 1 czy 2 epiki i że zagrają Hallowed który też jest raczej dłuższym utworem, spodziewałbym się raczej, że zamiast Powerslave wybiorą coś nieco krótszego, np. wspomniane Children of the Damned - to też byłaby miła niespodzianka i wydaje mi się, że ze względu na długość, bardziej prawdopodobny jest właśnie ten numer.FaithNoMore pisze:A czemu na pewno nie będzie Powerslave? Trzeba się łudzić i wierzyć, że panowie odkurzą coś, czego nie grali kilka lat. Hallowed to na bank. Chcę znowu poczuć ciary podczas wykonywania jednego z moich ulubionych numerów.
Ale ja też gdzieś tam mam małą nadzieję na Powerslave. Bardzo nikłą, ale jednak
Jakby teraz europe cala oglosili na przyszle lato to myslisz ze tak fajnie by bylo? Trza by kupowac bilety, bookowac faljty, a jak chcesz ogarnac wolne na tyle na przod? Tzn ja planuje sie zwolnic z pracy na cala trase, ale nie mowie hop bo poki co to dopiero ta prace zaczynam w poniedzialekBudziol pisze:Moze cos w tym jest, tak jak sporo osob powtarza date 25.08 jako ogloszenie trasy.
A 25.08 jest tak mocno powtarzany bo ta data sie pojawila w tym wycieku z konca czerwca apropos singla i bylo wspomniane ze 25.08 beda daty. Jak wiadomo data singla i utwor ktory na nim sie znalazl sie zgadzal, wiec teraz wszyscy licza ze z tymi datami to bedzie tak samo.......
-
Deleted User 2259
No to Powerslave to faktycznie dawno nie grali, lepiej by odkurzyli nie grany od 2003 Bring, bo na inne wałki z No Prayera jakoś nie liczę...
- Varamount4
- -#Wrathchild

Powerslave :/ jest tak 50% na 50% ale na Childrean of the Damned nawet nie ma co liczyć ten utwór nie grali tak dawno że pewnie zapomnieli jak się go gra i nie wiadomo czy Bruce pociągnie wokal ponieważ na Damned nie ma najłatwiejszego wokalu, Bring też średnio... Nie liczę na nic więcej niż Iron Maiden, Fear of the Dark,2 Minutes to Midnight,The Trooper i Running Free.
-
Deleted User 2259
W 2009 go grali ostatni raz wiec wcale nie tak dawno, zresztą The Prisoner który ostatnio klepali ma o wiele trudniejsze partie wokalne IMO, a jakoś dawał Bruce radę 
- Varamount4
- -#Wrathchild

2009 to dla ciebie nie dawno? Prawda, może przesadziłem ale i tak wątpię że zagrają.MaidenFan pisze:Children of the Damned dawno?
2007, 2009
https://www.youtube.com/watch?v=D5M8vCUWkGA
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Raczej nie... ale, kto wie?
Zaskoczyli Poznaniem...może teraz...ee nie ma co się łudzić