The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Post autor: paniron »

W pracy jestem wiec mam malo czasu. Oczywistym jest ze sklepy maja dostwy wczesniej, ja pracuje dla amazonu i 'u nas' podejrzewam za plyta moze byc kilka dni przed premiera. Jest dlugi proces odkad dostawa wejdzie do magazynu az do wysylki. Musi przejsc przez kilka dzialow zamin wyladuje u nas na polkach, potem dopiero mozna to zabrac z lokacji i wyslac. Nie pamietam czy zamawialem z amazonu premierowo bo nigdy az takiej ekscytacji nie mam, ale z tego co wiem to plyte dostajesz w dniu premiery. Nie chce mi sie tego sprawdzac moge sie mylic. Pozatym, pisalem wczesniej ze w dniu premiery 'dostajesz' wersje cyfrowa na amazonska chmure ;-]

edit:
Pamietam jak wznowienia winyli wydawali (te w slynnym czarnym boxie), to widzialem je jakos w czwartek/piatek a premiera byla w poniedizalek?
cos takiego

To jest tylko jeden przyklad, inne sieci moga robic inaczej.
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

a ja myślę, że wersja de luxe na bank będzie bez problemu w empikach i MM, przecież to nie nakład 1000 sztuk :D nawet jak coś, to już dawno jest na allegro ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

To paniron jak juz zobaczysz to u siebie na magazynie to wiesz co robic? ;-)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Budziol pisze:Tymczasem wyprzedali tego MH z Maiden, ale szalenstwo :-)
Uff, dobrze, że nie czekałem z kupna, bo tak bym go nie miał. Teraz pewnie się zaczną na aukcjach różnego typu pojawiać MH. Ciekawe ile razy drożej. :)
brezdi pisze: Właśnie o tym pisałem, że mnie to wkurza. Jeżeli każdy większy sklep ma go wcześniej jak napisałeś, bo pracujesz i wiesz lepiej to dlaczego wysyłają mój pre-order zamówiony miesiąc temu w dniu premiery w ogóle do sklepu? Jeżeli już tam jest, to powinien sobie na mnie czekać w dniu premiery, a nie jechać gdzieś po kraju ;)
Ja bym się tą datą nie sugerował. Jak już kiedyś wspomniałem - miałem taką sytuację z płytą Faith No More. Niby premiera była w poniedziałek, a od rana w pt już na mnie czekała w pobliskim empiku (także przy składaniu zamówienia widniała data, że dopiero wyślą ją w dniu premiery). Oni tak z automatu to podają na stronie zamówienia, a potem - to zależy oczywiście od sytuacji - płyta w sklepie jest wcześniej. Nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale można spekulować, że będzie chociaż dzień wcześniej.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

a swoją drogą dzień w tą, czy w tamtą po pięciu latach czekania? ;) Zresztą w dniu premiery dawno płta będzie w necie i co bardziej niecierpliwi będą mogli posłuchać jej w wersji cyfrowej :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

FaithNoMore pisze:
Budziol pisze:Tymczasem wyprzedali tego MH z Maiden, ale szalenstwo :-)
Uff, dobrze, że nie czekałem z kupna, bo tak bym go nie miał. Teraz pewnie się zaczną na aukcjach różnego typu pojawiać MH. Ciekawe ile razy drożej. :)
brezdi pisze: Właśnie o tym pisałem, że mnie to wkurza. Jeżeli każdy większy sklep ma go wcześniej jak napisałeś, bo pracujesz i wiesz lepiej to dlaczego wysyłają mój pre-order zamówiony miesiąc temu w dniu premiery w ogóle do sklepu? Jeżeli już tam jest, to powinien sobie na mnie czekać w dniu premiery, a nie jechać gdzieś po kraju ;)
Ja bym się tą datą nie sugerował. Jak już kiedyś wspomniałem - miałem taką sytuację z płytą Faith No More. Niby premiera była w poniedziałek, a od rana w pt już na mnie czekała w pobliskim empiku (także przy składaniu zamówienia widniała data, że dopiero wyślą ją w dniu premiery). Oni tak z automatu to podają na stronie zamówienia, a potem - to zależy oczywiście od sytuacji - płyta w sklepie jest wcześniej. Nie twierdzę, że tak jest zawsze, ale można spekulować, że będzie chociaż dzień wcześniej.
Na ebayu MH po 120 juz chodza :-D
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Varamount4 »

Ja tam nie mam Metal Hammera i się ciesze, nie potrzebuje gazetek i tak nic tam szczególnego nie będzie mi wystarczy same CD z nowymi piosenkami.
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

The_Alchemist pisze:a ja myślę, że wersja de luxe na bank będzie bez problemu w empikach i MM, przecież to nie nakład 1000 sztuk :D nawet jak coś, to już dawno jest na allegro ;)
Może i będzie w Empikach ale na allegro bym nie kupował a chciałem przeczytałem a to polega na tym że sprzedawca zamawia płytę z empika czy tam innych i kiedy dostanie 04.09 to kupujący dostanie ją ok. 07.09,06.09,08.09 bo czas przesyłki... ja kupuję normalnie w MM lub w Empiku nie przez stronę (bo najbliższego Empika mam ok 50km) tym bardziej normalnie wziąć swój egzemplarz z półki i zapłacić normalnie nie przez konto bankowe jest prostsze :wink:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Tak sobie przejrzałem stare tematy, i dochodzę do wniosku, że nie ma sensu się w tej chwili podniecać w oczekiwaniu na leak.

W przypadku AMOLADA premiera światowa miała miejsce 28 sierpnia 2006 (poniedziałek), a wyciek całej płyty nastąpił w czwartek, 24 sierpnia 2006. Jako pierwszy utwór poznaliśmy Benka, któremu towarszył teledysk, a później BTATS, DW i TCDR, ponieważ promo z tymi czterema utworami (wliczając TROBB) krążyło po redakcjach i stacjach radiowych.

Jeśli zaś chodzi o TFF, to ten krążek najwcześniej miał swoją premierę w Niemczech, Austrii i Finlandii 13 sierpnia 2010, w piątek (16 sierpnia 2010 na świecie), natomiast leak całej płyty nastąpił 9 sierpnia w poniedziałek, czyli również 4 dni przed premierą, jak w przypadku AMOLADa. Wcześniej poznaliśmy El Dorado i połowę openera z płyty w teledysku.

Także dopiero od 31 sierpnia należy się spodziewać wycieku TBoS - jeśli nastąpi to wcześniej (np. przed/w trakcie zorganizowanych wycieczek fanów do Paryża), to będę mocno zaskoczony.
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Największy leak może być w nocy z 3/4 września po sesjach organizowanych przez Nicko ;)
To ride the storm to an empire of the clouds...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jaką będzie miał jakość...
Awatar użytkownika
Varamount4
-#Wrathchild
-#Wrathchild

RALF pisze:Jaką będzie miał jakość...
Miejmy nadzieje że dobrą :D
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

Nie rozpędzajmy się Panowie, bo zaraz okaże się, że jedyną słuszną wersją będą empechujki :)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Jakość nagrania spod stolika będzie miał hihi
Who motivates the motivator
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jasne i te wszystkie echy i achy...
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

No i brzęk tłuczonego szkła ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Trooper Ale!
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Oczywiście !!
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Widmoo pisze:Największy leak może być w nocy z 3/4 września po sesjach organizowanych przez Nicko ;)
Ja tam obstawiam, że jednak płyta pod koniec sierpnia wycieknie. Tak jak poprzednie krążki. W dobie internetu to i tak będzie dobry wynik, jak leak będzie 3-4 dni przed oficjalną premierą. ;)
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Portal HasItLeaked twierdzi, że album wyciekł dzisiaj. Wcześniej z tego co obserwowałem się nie mylili. Ktoś ma źródło? ;)
Znalazłem torrenta na PirateBay, właśnie ściągam, dam znać.

EDIT: No niestety to to samo co wczoraj.
UP THE IRONS !!!
ODPOWIEDZ