The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Wszystko na temat nowej płyty

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty

Post autor: brezdi »

dependo pisze:Ja na pewno posłucham tak szybko, jak się da - z bardzo prostej przyczyny: zawsze można nie dożyć premiery :(
To pojechałeś... Ale jakby nie było to masz rację...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze:nie mam złudzeń - album wycieknie - słucham.
a ja poczekam i posłucham z CD na moim sprzęcie :) Nie będę psuł sobie pierwszego wrażenia słuchając niewiadomej jakość mp3 z komputera :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Jak się da wcześniej to trza sluchac :-) jak się nie da to nic straconego ,płytę i tak się kupi :-) (w dniu premiery)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

mic7 pisze:Jak się da wcześniej to trza sluchac :-)
No właśnie u mnie tak to nie działa w przypadku IM :) To już moja 7 premiera studyjnej płyty i za każdym razem był odsłuch na sprzęcie grającym.
www.MetalSide.pl
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

przesłuchałem tych 30 sekund i aż mnie ciary przechodzą :D jeśli tak ma się zaczynać album, a co za tym idzie - koncerty, to będzie miazga! już słyszę po tym wstępie wyciszenie i wejście gitar, a potem szept Bruce'a i początek tekstu. Uwielbiam takie ambientowe klimaty, mam nadzieję, że to nie fake, ale raczej nie, bo na YT wyłączone dodawanie komentarzy. Czyli możliwość jest!
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

The_Alchemist pisze:przesłuchałem tych 30 sekund i aż mnie ciary przechodzą :D jeśli tak ma się zaczynać album, a co za tym idzie - koncerty, to będzie miazga! już słyszę po tym wstępie wyciszenie i wejście gitar, a potem szept Bruce'a i początek tekstu. Uwielbiam takie ambientowe klimaty, mam nadzieję, że to nie fake, ale raczej nie, bo na YT wyłączone dodawanie komentarzy. Czyli możliwość jest!
Po południu były włączone ;) Także nie ma co się tym sugerować.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Moja też siódma gumbyy :-) Ja bym raczej nie wytrzymał ale jak wcześniej pisałem nie mam spiny i spokojnie wytrzymam do premiery jeśli nic nie wycieknie ;)
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Słuchajcie totalnie nie na temat, ale tu się dużo dzieje może ktoś z Was mi pomoże. Szukam filmiku zrobionego przez fana, prawdopodobnie z Ameryki Południowej (swego czasu nie wiem czy nawet Iron Maiden na oficjalnym facebooku swoim go nie zamieścili). Ogólnie chodziło o to, że typ był przebrany za Eddiego bodajże z Piece Of Mind i tam chodził po mieszkaniu (m.in wstąpił do lodówki w której oczywiście był Trooper - macie jakiś odnośnik do tego filmiku? Nic więcej z niego nie pamiętam, wiem, że był świetny a na facebooku nie mogę się do niego dokopać.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: If Eternity Should Fail - opinie

Post autor: IgorW »

Budziol pisze:Oni pewnie maja swoj plan, swoja strategie, a ciagle ktos im psuje plany ;-)
To wiele mówi o jakości tej ich strategii ;)
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Nie czepiałbym się aż tak mocno. Każdemu zespołowi coś wycieka.
Awatar użytkownika
wojczi
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: wojczi »

brezdi pisze:Słuchajcie totalnie nie na temat, ale tu się dużo dzieje może ktoś z Was mi pomoże. Szukam filmiku zrobionego przez fana, prawdopodobnie z Ameryki Południowej (swego czasu nie wiem czy nawet Iron Maiden na oficjalnym facebooku swoim go nie zamieścili). Ogólnie chodziło o to, że typ był przebrany za Eddiego bodajże z Piece Of Mind i tam chodził po mieszkaniu (m.in wstąpił do lodówki w której oczywiście był Trooper - macie jakiś odnośnik do tego filmiku? Nic więcej z niego nie pamiętam, wiem, że był świetny a na facebooku nie mogę się do niego dokopać.
To się nazywało jakoś - favourite maiden moment i rzeczywiście, był film, który wrzucili na główną na facebook'a.
Awatar użytkownika
joseba
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: joseba »

również bardzo liczę, że jest to zajawka z If Eternity Should Fail, a nie fake
jednak nachodzą mnie wątpliwości, dlatego że:
- treści, które faktycznie zostają wyciągnięte na powierzchnie są od razu blokowane
- treści, które są fake, a zawierają nazwę zespołu, albumu czy utworu zostają na yt
zwróćcie uwagę, że na yt jest cały albym TBoS, pod którym podszywa się Attick Demons i nikt się tym nie przejmuje
gdyby ta zajawka była prawdziwa, od razu by ją zablokowano, choć chciałbym się mylić
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

Niezłą zagwozdka z tym e-singlem IESF. Hmm.. trochę zalatuje mi to fejkiem. Jakoś dziwnie przypomina to początek z powerslave tylko zmodyfikowany w programie dźwiękowym.. Tylko skąd gość wziął datę i czcionkę?
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

wojczi pisze:
brezdi pisze:Słuchajcie totalnie nie na temat, ale tu się dużo dzieje może ktoś z Was mi pomoże. Szukam filmiku zrobionego przez fana, prawdopodobnie z Ameryki Południowej (swego czasu nie wiem czy nawet Iron Maiden na oficjalnym facebooku swoim go nie zamieścili). Ogólnie chodziło o to, że typ był przebrany za Eddiego bodajże z Piece Of Mind i tam chodził po mieszkaniu (m.in wstąpił do lodówki w której oczywiście był Trooper - macie jakiś odnośnik do tego filmiku? Nic więcej z niego nie pamiętam, wiem, że był świetny a na facebooku nie mogę się do niego dokopać.
To się nazywało jakoś - favourite maiden moment i rzeczywiście, był film, który wrzucili na główną na facebook'a.
Nie mogę znaleźć :/ No nic, nie będę tu więcej śmiecił na ten temat. Gdyby jednak ktoś znalazł to bardzo proszę się podzielić!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Widmoo pisze:Jakoś dziwnie przypomina to początek z powerslave tylko zmodyfikowany
No coś w tym jest...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

I te krzyki też mogą być zmodyfikowanym Brucem z The Number of the Beast/Infinite Dreams.
Jeśli to fake, to ktoś się bardzo, bardzo postarał!
Awatar użytkownika
Howkins
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Howkins »

Nooo gdyby ten fragment okazał się prawdziwym fragmentem utworu... to fakt wejściówka świetna... mi się kojarzy od razu z jakimś horrorem i masą zamordowanych osób w lesie xD Ahhmmm no ale na razie nic pewne nie jest ;) Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ten utwór słyszał czy to jest faktycznie to.
Fight for you planet !!
Awatar użytkownika
Widmoo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Widmoo »

MaidenFan pisze:I te krzyki też mogą być zmodyfikowanym Brucem z The Number of the Beast/Infinite Dreams.
Jeśli to fake, to ktoś się bardzo, bardzo postarał!
Tylko pytanie po co? ;) Żeby kogoś "nabrać" wystarczy wrzucić jakiś inny utwór fotkę nowego Eddiego i gotowe. No i ta data, 2 tyg po singlu nowy utwór. Hmm.. A nie było podobnie przy TFF? Bo zdaje się, że teledysk był przed premierą.
Wypuszczenie openera na tydzień przed albumem jeszcze bardziej by nakręciło hype'a.
To ride the storm to an empire of the clouds...
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Iron_Black - ten fragment to początek If Eternity Should Fail :?:
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Byloby zajebiście :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
ODPOWIEDZ