Nie wiem dlaczego, ale miałem bardzo podobne skojarzeniaHowkins pisze:Nooo gdyby ten fragment okazał się prawdziwym fragmentem utworu... to fakt wejściówka świetna... mi się kojarzy od razu z jakimś horrorem i masą zamordowanych osób w lesie xD.
The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: If Eternity Should Fail - opinie
- dostoevsky
- -#Assassin

To najprawdopodobniej jest fake, a Wy dalej rozmawiacie o tym klipie. 
-
Iron_Black
- -#Wrathchild

- dewastator88
- -#Prisoner

płyta wyciekła
Nic nie wyciekło.
Poki co wszystko fake
Szkoda tego intro :-)
Szkoda tego intro :-)
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Będzie szkoda tym bardziej, kiedy okaże się, że ten kilkusekundowy fake był lepszy niż oryginał 
Ale lepszy niż co? Niż tyle samo początkowych sekund intra od oryginału? Bo nie bardzo wiem, co z czym chcesz porównać, a żeby stwierdzić, że 30 s jakichś zgrzytów, jęków i stęków jest lepsze niż cały 9-minutowy kawałek, to już naprawdę trzeba mieć trollerskie podejścieMr.Hankey pisze:Będzie szkoda tym bardziej, kiedy okaże się, że ten kilkusekundowy fake był lepszy niż oryginał
- dostoevsky
- -#Assassin

Nawet gdyby to nie był fake, to byłby to jedynie krótki fragment z ośmiu minut, więc zupełnie nie rozumiem.Mr.Hankey pisze:Będzie szkoda tym bardziej, kiedy okaże się, że ten kilkusekundowy fake był lepszy niż oryginał
Chyba, że Twój post ma na celu wpisanie się w szerszą narrację niektórych użytkowników forum, wyjątkowo krytycznych wobec ostatnich dokonań zespołu, i głoszących, że Maiden powinni skończyć karierę, Bruce przestać śpiewać, a Speed of Light to wielkie gie.
Moim zdaniem to jest zmodyfikowany początek Powerslave
. Posłuchajcie sobie tego kilka razy i kilka razy Powerslave.
Tak to trochę brzmi. Plus krzyki wzięte z innych numerów.
Panowie, na spokojnie wszystko 
A kto jest niespokojny? 
Nie miałem nikogo konkretnego na myśli, czytałem Wasze komentarze i miałem wrażenie, że się spinacie i się zestresowałem ;D;D Za długie to czekanie i człowiekowi palma odbija z byle powodu.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Lepszy niż intro do albumu i utworu If Eternity Should Fail, choć mam oczywiście ogromną nadzieję, że ten kawałek, jak i cała płyta pozamiata.ironlemon pisze:Ale lepszy niż co?
Nie wiem ile minut trwa np. Speed of Light, ale wolę ten 30 sekundowy fake niż cały singiel choćby miał trwać i godzinę. Jest pomysł i fajny klimat, o singlu nie mogę tego powiedzieć. Poza tym czas utworu ma być wyznacznikiem jakości? Dłuższy ma być lepszy?ironlemon pisze:żeby stwierdzić, że 30 s jakichś zgrzytów, jęków i stęków jest lepsze niż cały 9-minutowy kawałek, to już naprawdę trzeba mieć trollerskie podejście
I żeby było jasne, nie prowokuję, nie szukam zaczepki, nie neguję wszystkiego, co związane z Maiden. Uwielbiam ten zespół i chciałbym żeby Book Of Souls okazał się znakomitym albumem, ale kiedy słyszę takie gnioty jak Speed Of Light, to nikt nie zabroni mi napisać, że to gniot i z lekką obawą wyczekiwać nowego albumu.
Swoją drogą skoro ta zajawka to faktycznie fake, to może admin powinien usunąć posty z tego tematu?
- dostoevsky
- -#Assassin

Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Taka prośba do Madrila - jeśli to czytasz, to na jutrzejszą sesję z TBoS zabierz ze sobą notatnik i ołówek, i spisz swoje opinie na temat poszczególnych utworów. O ile się dobrze orientuję, to takie zasady obowiązują dziennikarzy podczas odsłuchiwania albumów przed premierą. 
To juz jutro?! :-)
Jesli potwierdzi sie w 100%, ze to fake wyczyscimy temat
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Myślę, że Madril sypnie niezłą garścią informacji. I będą to sprawdzone informacje.dostoevsky pisze:Taka prośba do Madrila - jeśli to czytasz, to na jutrzejszą sesję z TBoS zabierz ze sobą notatnik i ołówek, i spisz swoje opinie na temat poszczególnych utworów. O ile się dobrze orientuję, to takie zasady obowiązują dziennikarzy podczas odsłuchiwania albumów przed premierą.