Ale nie ukrywam, jestem pozytywnie zaskoczeny, widać że rok przerwy (właściwie wyjdzie półtora!) od koncertów zdeterminował do zrobienia jeszcze większej (w każdym tego słowa znaczeniu) trasy i Nowy Lepszy Większy Ed Force One jest idealnym newsem na początek. Teraz tylko czekać na pierwsze daty - jestem szczególnie ciekawy gdzie zagrają w Chinach - kolejny nowy szlak do przetarcia. Nie wspominam nawet o najważniejszym - "co z tą Polską?", bo na to każdy czeka
Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trasa 2016-2017 - Spekulacje
Skoro WICKER tak pisze, to raczej można być spokojnym...
Ale nie ukrywam, jestem pozytywnie zaskoczeny, widać że rok przerwy (właściwie wyjdzie półtora!) od koncertów zdeterminował do zrobienia jeszcze większej (w każdym tego słowa znaczeniu) trasy i Nowy Lepszy Większy Ed Force One jest idealnym newsem na początek. Teraz tylko czekać na pierwsze daty - jestem szczególnie ciekawy gdzie zagrają w Chinach - kolejny nowy szlak do przetarcia. Nie wspominam nawet o najważniejszym - "co z tą Polską?", bo na to każdy czeka
Mi wystarcza, że zagrają w Europie, bo wtedy bez problemu gdzieś na koncert wyskoczęMr. M pisze:"co z tą Polską?", bo na to każdy czeka
www.MetalSide.pl
Myslisz Wicker, ze nie.dorzuca jakis Hondurasow, Ekwadorow czy innych Boliwii?
Bo wtedy 35 panstw jak napisali to z prostych wyliczen moze tak duzo miejsc w Europie nie byc.
Gorzej jak u Dojczkow tez tylko jakis Wacken zrobia i nici z halowek za zachodnia granica.
Chyba, ze faktycznie zrobia z.20 krajow w Europie i wtedy pytanie co z 2017? Powrot do Europy z setem bardziej bestof?
Bo wtedy 35 panstw jak napisali to z prostych wyliczen moze tak duzo miejsc w Europie nie byc.
Gorzej jak u Dojczkow tez tylko jakis Wacken zrobia i nici z halowek za zachodnia granica.
Chyba, ze faktycznie zrobia z.20 krajow w Europie i wtedy pytanie co z 2017? Powrot do Europy z setem bardziej bestof?
Na to liczęBudziol pisze:tez tylko jakis Wacken zrobia
Hmm... wydaje mi się, że płytową trasę jednak będą przeciągać trochę... tak jak ME, które trwało i trwało
www.MetalSide.pl
wracam z roboty a tu takie wiadomosci
o Polske jestem jakos spokojny,wiedza ze maja tutaj nie mal rzesze fanow , spokojnie 20-30 k na koncert przybedzie...oby tylko polski koncert nie wypadl 11 czerwca bo mam wtedy slub 
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2015 11:34 pm przez qracoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym ich na Wacken zobaczyć, ale bilety nie tak łatwo tam kupić i przez to wolałbym jednak halówki u Niemców XD. Jeśli WICKER pisze, że będzie w Europie dużo koncertów, to raczej jestem spokojny 
A trasę pewnie na 2017 przeciągną, pytanie czy ze zmianą seta, czy bez.
A trasę pewnie na 2017 przeciągną, pytanie czy ze zmianą seta, czy bez.
-
Deleted User 2259
IMO Boliwia nie wchodzi w grę, no i Wicker dlaczego tak mało dat w Ameryce Północnej ? ze 20 myślałem, że powinni klepnąć, coś im ten rynek tam nie do końca śmiga chyba (zresztą z tym zawsze różnie u wielu zespołów tam bywało)
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Jeżeli Wicker mówi, że będzie dużo koncertów w Europie to śpię spokojnie. Na pewno gdzieś wyskoczę jeżeli zabraknie PL na mapie koncertów. Samolot na ful wypasie! Ale mam głód koncertowy...
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Niekoniecznie Live Nation musi robić koncert IM w Polsce. Dziś np. Metal Mind ma ogłosić jakąś dużą halową sztukę.
-
Deleted User 1499
Go Ahead mogliby ponownie ich ściągnąć , przynajmniej ceny biletów były by w normie.
wg mnie MM za mali sa, po za tym za wczesnie na ogloszenie koncertu IM u nas
-
paulek
- -#Lord of the flies

tutaj macie sztukę od MM
http://www.metalmind.pl/slash-ponownie-w-polsce.html
a wg mnie Iron jeżeli u nas zagra to sprowadzi ich LN
http://www.metalmind.pl/slash-ponownie-w-polsce.html
a wg mnie Iron jeżeli u nas zagra to sprowadzi ich LN
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Może być nawet tak, myślę sobie: Sonisphere na Narodowym w przyszłym roku i Kraków w 2017.gumbyy pisze:Kilka festiwali latem, a hale w 2017. Przy takim układzie może nas nie być w przyszłorocznej rozpisce (no chyba, że jakiś Sonisphere na Narodowym się trafi)
-
Deleted User 1499
To już bym wolał Bemowo zamiast narodowego.Zakkahletz pisze: Może być nawet tak, myślę sobie: Sonisphere na Narodowym w przyszłym roku i Kraków w 2017.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Gdyby mieli grać w Gwatemalach, Hondurasach, Paragwajach itp. to podkreśliliby to już we wczorajszym komunikacie. A tak podali listę wszystkich państwa, poza Europą, jedynie bez konkretnych dat. Zresztą gdyby nawet w ostatniej chwili wcisnęli jakiś inny kraj w Ameryce Łacińskiej to nadal mamy ponad 20 państw do zagospodarowania.Budziol pisze:Myslisz Wicker, ze nie.dorzuca jakis Hondurasow, Ekwadorow czy innych Boliwii?![]()
W 2017 obstawiam letnią trasę po USA i Kanadzie (13 koncertów w 2016 roku to zdecydowanie za mało jak na możliwości Maiden - odwiedzą tylko najważniejsze miasta) oraz ewentualnie powtórkę trasy Round the World z Ed Force One - jeśli pierwsza część okaże się sukcesem. Mogą wtedy odwiedzić inne państwa w Azji (Indie, Azję Płd-Wsch), zagrać na Soundwave Festival w Australii oraz wrócić do kilku mniejszych rynków w Ameryce Płd.
A co do liczby krajów w Europie... Policz sobie.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Nie doliczyłeś Czech a też regularnie grają.
Dokładnie... zresztą ogłosili SlashaBudziol pisze:wg mnie MM za mali sa, po za tym za wczesnie na ogloszenie koncertu IM u nas
www.MetalSide.pl
No tak Wicker, jesli to komplet krajow ( obstawialem, ze podali do wiadomosci te glowniejsze i uzupelnia) to faktycznie na Europe 20 panstw w zupelnosci wystarczy.
Czyli 2017 obstawiasz bez Europy? Moze tylko trasa po UK?
Czyli 2017 obstawiasz bez Europy? Moze tylko trasa po UK?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli w przyszłym roku zagrają na Download (a wiele mówi się o występie Maiden zarówno na brytyjskiej jak i nowej francuskiej odsłonie tego festiwalu) to rzeczywiście halowa trasa po UK pod koniec 2016/w 2017 jest jak najbardziej możliwa. Ale nie liczyłbym na powtórkę z Maiden England i dwie pełne trasy po Europie - raczej wyczerpią temat Starego Kontynentu latem 2016.
Wiesz, też obiło mi się o uszy, ten Download...