The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Book Of Souls - zapowiedź nowej płyty
Bedzie chcial to sam da, ale na wielu portalach zwiazanych z maiden fani wrzucaja foty
Wiadomo... nie można wykluczyć sytuacji, że autor materiału nie słyszał, a zrobił kompilację z innych "track by track". Tym bardziej, że konkretów w niej brak, oczywiście oprócz autorów kompozycjiFrost No pisze:Tak jest z ta rzetelnoscia - recenzja Book of Souls zwykle plywanie .
www.MetalSide.pl
Na Twitterze wrzucili zdjęcie:
https://twitter.com/IronMaiden/status/6 ... 9449917445
https://twitter.com/IronMaiden/status/6 ... 9449917445
Nie oglądam tych materiałów bo już mnie szlak trafia że niektórzy już wiedzą co i jak a ja nie... Niestety 5 jadę na urlop... Mam nadzieję że u mnie sklepy staną na wysokości zadania i płytę dostanę tego 4 bo jak będę miał przez cały wyjazd myśleć co jak i gdzie to nie wyrobię 
Fight for you planet !!
The album is great, Empire of the clouds - one of the best songs ever
- tyle.napisal Madril poki co :-)
Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa, ze to udostepniam, ale widze jak emocje.buzuja
Mam nadzieje, ze sie nie pogniewa, ze to udostepniam, ale widze jak emocje.buzuja
-
Deleted User 626
Po angielsku pisał? Na "twarzowej knidze"?Budziol pisze:The album is great, Empire of the clouds - one of the best songs ever- tyle.napisal Madril poki co :-)
-
Deleted User 626
Bedzie chcial to da i sam cos skrobnie
Dajmy im wrocic spokojnie :-)
Dajmy im wrocic spokojnie :-)
- dostoevsky
- -#Assassin

Kolejna recenzja, tym razem z lokalnego szkockiego magazynu kulturalnego (więc chyba nie przekupieni przez Roda) który nieraz czytałem:
http://www.theskinny.co.uk/music/review ... k-of-souls
Bardzo krótka, ale po przeczytaniu apetyt rośnie ("Who'd have thought that their most ambitious, most satisfying work would take three decades to arrive?").
4/5
http://www.theskinny.co.uk/music/review ... k-of-souls
Bardzo krótka, ale po przeczytaniu apetyt rośnie ("Who'd have thought that their most ambitious, most satisfying work would take three decades to arrive?").
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Po zdjęciach widać, że wylot był na najwyższym poziomie. Uczestnicy na pewno przeżyli niezapomniane chwile zarezerwowane dla garstki osób. Czekam na Madrila z czymkolwiek ;D
Widzę, że niektórzy bardzo za mną tęsknią tutaj. 
Album jest dobry, ale będzie wymagał czasu jak AMOLAD. Pierwszy dysk to takie bardziej progresywne podejście, drugi prostsze i mocniejsze, poza Empire of the clouds, które jest jednym z najlepszych utworów Maiden w ogóle. 18 minut czuje się jak 4, w ogóle ten drugi dysk mija bardzo szybko. Jak dla mnie Speed of Light to najsłabszy utwór z albumu. The Red and the Black też bardzo fajne i Death or Glory, które powinno być singlem, bardzo mocny utwór, od The Wicker Man to byłby najlepszy singiel. Oczywiście to wszystko po jednym słuchaniu.
Co ciekawe, Bruce odkrył guza podczas nagrywania albumu we Francji. Mam nagraną całą jego gadkę na koniec, bo już nam oddali sprzęt, ale wrzucę pewnie dopiero po premierze.
No i moja grupa miała niespodziankę, Bruce zagrał kawałek Empire of the Clouds na pianinie.
Album jest dobry, ale będzie wymagał czasu jak AMOLAD. Pierwszy dysk to takie bardziej progresywne podejście, drugi prostsze i mocniejsze, poza Empire of the clouds, które jest jednym z najlepszych utworów Maiden w ogóle. 18 minut czuje się jak 4, w ogóle ten drugi dysk mija bardzo szybko. Jak dla mnie Speed of Light to najsłabszy utwór z albumu. The Red and the Black też bardzo fajne i Death or Glory, które powinno być singlem, bardzo mocny utwór, od The Wicker Man to byłby najlepszy singiel. Oczywiście to wszystko po jednym słuchaniu.
Co ciekawe, Bruce odkrył guza podczas nagrywania albumu we Francji. Mam nagraną całą jego gadkę na koniec, bo już nam oddali sprzęt, ale wrzucę pewnie dopiero po premierze.
No i moja grupa miała niespodziankę, Bruce zagrał kawałek Empire of the Clouds na pianinie.
Hmm... a mi ten album wszedł od razuMadril pisze:Album jest dobry, ale będzie wymagał czasu jak AMOLAD.
www.MetalSide.pl
A jak brzmienie?
- dostoevsky
- -#Assassin

Dzięki za tę relację, Madril! A jak Twoim zdaniem TBoS wypada na tle innych albumów po reunion, czy jeszcze za wcześnie na formułowanie takich opinii, po jednym przesłuchaniu?Madril pisze:Widzę, że niektórzy bardzo za mną tęsknią tutaj.
-
mictantecutli81
- -#Prodigal son

mi równieżgumbyy pisze: Hmm... a mi ten album wszedł od razu
-
Deleted User 4783
właśnie. Co z brzmieniem? Bo Speed of Light brzmi dla mnie, jakby go w blaszanej puszce nagrali
jak z pozostałymi utworami Madril?
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Mi AMOLAD do dzisiaj nie wszedł. Niby znam wszystkie kawałki, ale jak wrzucę do samochodu to czasami nie zauważę kiedy kończy się jeden utwór, a kiedy zaczyna drugi. Zazdroszczę wyprawy i odsłuchu empire przy forteklapie. Po Twojej relacji nie mogę się doczekać tego kolosa. Jak widać Stefek usiadł i przyznał się, że Bruce go przebił. Wszystko wskazuje na to, że tak jest.
Jeszcze dobry tydzień... (Może by taki zegar na samej górze forum z odliczaniem do premiery ustawić?)
Jeszcze dobry tydzień... (Może by taki zegar na samej górze forum z odliczaniem do premiery ustawić?)
Podbijam pytanie do Madrila (dzięki za relację!) o brzmienie - też mnie to ciekawi. Jest jakiś album do którego porównałbyś to brzmienie? I jak oceniłbyś formę gitarzystów?